Από το Casa de Papel στην «κόντρα» Χατζηνικολάου – «Ελληνοφρένειας»
Μέχρι Κεραίας

Από το Casa de Papel στην «κόντρα» Χατζηνικολάου – «Ελληνοφρένειας»

Από το Casa de Papel στην «κόντρα» Χατζηνικολάου – «Ελληνοφρένειας»

Είδαμε το La Casa de Papel και σας το περιγράφουμε! Αστυνομία – τρομοκρατία 1-1 στον τρίτο κύκλο της εκπληκτικής σειράς του Netflix που ξεκίνησε από την Παρασκευή να μεταδίδεται με ρεκόρ τηλεθέασης στην Ισπανία και απανταχού, με τους τεράστιους σε αριθμό φανατικούς θαυμαστές….

Η σειρά ξεκινά δείχνοντας την ανέμελη ζωή των ληστών που μερικοί έχουν γίνει ζευγάρια. Η Τόκιο ζει με τον Ρίο σε ένα ερημονήσι της Καραϊβικής και απολαμβάνουν τον έρωτά τους. Η πρώην αστυνομικός με τον Καθηγητή το ίδιο.  Ώσπου….

Η Τόκιο νοσταλγεί την κίνηση και τη μεγάλη ζωή και αποφασίζει να πάει σε μια κοσμοπολίτικη πόλη να ξεδώσει. Ο Ρίο τρελαίνεται και κάνει το μεγάλο λάθος. Της δίνει ένα δορυφορικό τηλέφωνο και της ζητά να επικοινωνούν! Αυτό είναι και η αρχή της καταστροφής. Η πρώτη επικοινωνία θα σημάνει συναγερμό στην ισπανική Αστυνομία και ο Ρίο θα συλληφθεί και θα βασανιστεί άγρια…. Η ομάδα συναντιέται ξανά σε ένα μοναστήρι στη Μαδρίτη, αποφασίζουν να σώσουν τον Ρίο επιστρέφοντας αυτή την φορά με μια ληστεία που δεν φαντάζεται κάνεις: τον χρυσό όλης της Ισπανίας που φυλάσσεται στα υπόγεια της Κεντρικής Τράπεζας.

Για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Μαδρίτης κι αφού έχουν μάθει ότι έχουν γίνει σύμβολο αντίστασης, με διάφορα αερόστατα σκορπούν στον κόσμο 140 εκατομμύρια ευρώ! Η αστυνομία πανικοβάλλεται, ο κόσμος διαδηλώνει υπέρ τους και οι ληστές με ένα ευφάνταστο σχέδιο μπαίνουν στην τράπεζα με τις γνωστές στολές που τις μοιράζουν στους ομήρους. Με απίστευτες κινήσεις καταφέρνουν να φτάσουν στον χρυσό και αρχίζουν να διαλύουν τις πλάκες σε μικρές μπίλιες.

Η νέα Επιθεωρήτρια διαπραγματεύεται μαζί τους και ο Ρίο απελευθερώνεται αφού του έχουν εμφυτεύσει κοριό, πράγμα που ο καθηγητής έχει προβλέψει. Έτσι διοχετεύονται ψεύτικες πληροφορίες που μπερδεύουν την αστυνομία. Οι ληστές επικηρύσσονται με 10 εκατομμύρια ευρώ. Και εκεί αρχίζουν τα μεγάλα δράματα, που αποδυναμώνουν την ομάδα και μας αφήνουν με τη γεύση ότι η αστυνομία παίρνει ρεβάνς…..

Εξαιρετική σειρά ακόμα και στην υπερβολή της για το αν γίνονται αυτά τα πράγματα, το La Casa de Papel είναι ό,τι πιο σύγχρονο σε σύλληψη και ιδέα έχει να επιδείξει η ισπανική τηλεοπτική παραγωγή. Πανάκριβη, με εξαιρετικούς σεναριογράφους αποδεικνύει πόσο οι γείτονές μας, οι Ισπανοί δικαιώνουν την ιστορία τους στην πρόοδο του σινεμά και της τηλεόρασης….

Η παραγωγή δεν φοβήθηκε το χρήμα άλλωστε τη σειρά. Την χορήγησαν μεγαθήρια εταιριών ώστε να βγει το 2019 το αριστούργημα που παρακολουθήσαμε απνευστί! Το λυπηρό είναι ότι ποτέ κάνεις Έλληνας στην κατάσταση που είναι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει ακόμα και αν είχε εμπνευστεί τέτοια σειρά, η οποία μας άφησε να περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια καθώς η ομάδα εμφανίζεται αποδυναμωμένη…..

Και στον δικό μας μικρόκοσμο: όταν έχεις ανοιχτό μικρόφωνο στους τηλεθεατές όλα να τα περιμένεις…. Σαν αυτό που έπαθε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 στις ειδήσεις, όταν τηλεθεατής που είχε ζημιές στο μαγαζί του από το σεισμό ακούστηκε να λέει πως «φταίει ο γκαντέμης πρωθυπουργός». Πράγμα που γράφεται και στο διαδίκτυο προκαλώντας σχόλια και γέλια. Το πόσο ανόητοι είμαστε δεν το έχουμε σκεφτεί….

Η δεύτερη είδηση αφορά τη μικρή κόντρα Χατζηνικολάου – συντελεστών της “Ελληνοφρένειας”. Η πετυχημένη εκπομπή ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Οι συντελεστές λένε ότι διεκόπη το συμβόλαιο, ο Χατζηνικολάου απαντά ότι τελείωσε και δεν ανανεώθηκε προφανώς λόγω οικονομικών προβλημάτων….