“Αγαπητή μου τηλεόραση….”
Μέχρι Κεραίας

“Αγαπητή μου τηλεόραση….”

“Αγαπητή μου τηλεόραση….”

Αγαπητή μου τηλεόραση, σήμερα είναι του οσιομάρτυρα Απολλινάριου και σαν οσιομάρτυρα θέλω να με δεις και μένα και τους τηλεθεατές, οσιομάρτυρες ομοίως…

Αγαπητή μου τηλεόραση, ευτυχώς να λέμε που υπάρχουν οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και είδαμε κάτι ζωντανό, αν εξαιρέσεις τον σεισμό, που ψόφιο δεν τον λες….

Όπου φύγει φύγει αγαπητή μου τηλεόραση η…. τηλεόραση! Οι παρουσιαστές στα σκάφη τους και τα πολυτελή ξενοδοχεία ή τα σπίτια τους, οι τηλέπερσονες το ίδιο. Στοιβαγμένοι σα σαρδέλες στη Μύκονο… “Α, και σεις εδώ; Ναι ήρθαμε για τα παιδιά να πάρουν λίγο αέρα”, που τα παιδιά βλαστημάνε την Ψαρού και θέλουν τα ποδήλατά τους στην πλατεία του χωριού με τον παππού και το “υποβρύχιο” το απόγευμα….

Αγαπητή μου τηλεόραση, το έχεις καταλάβει και εσύ πως έμεινες μόνη. Εσύ, ο Χασαπόπουλος και ο Τζέιμς Μποντ στην ΕΡΤ.

Να και ‘γω πώς σου γράφω νομίζεις; Με τα βατραχοπέδιλα σου γράφω, έτοιμη να αρπάξω το πρώτο πλοίο που θα περάσει…

Αγαπητή μου τηλεόραση, δε φέρονται έτσι. Χθες είδα μια ταινία για τα Χριστούγεννα του 2005. Χιόνι, στολισμένα δέντρα, δώρα κάτω στο πάτωμα. Έτσι μπερδεύτηκα και έβαλα στη βαλίτσα τρία πουλόβερ, δυο σκούφους και τα apres ski με κοιτούν λίγο περίεργα αλλά θα το ξεπεράσουν!

Αγαπητή μου τηλεόραση, για τους οσιομάρτυρες που σε βλέπουν καλοκαιριάτικα, φέρσου λίγο ευγενικά. Πόσες προγραμματικές δηλώσεις να δούμε; Γιατί μετά βγαίνει και ο Πολάκης, κατάλαβες;

Αγαπητή μου τηλεόραση, προτιμώ σαν γνήσια οσιομάρτυς να δω ΕΡΤ. Άκουσα ότι θα της κόψουν τον “ομφάλιο λώρο” από την κυβέρνηση και δε θέλω να το χάσω. Θα ‘ναι άραγε σε ζωντανή σύνδεση;;; Αυτός ο “ομφάλιος λώρος”, οσιομάρτυρες τηλεθεατές μου, στην αρχή έμενε στη Ζαλοκώστα. Παλιά 20 χρόνων ήμουν. Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν τον έκοψε. Απλά τον μετέφερε στου Μαξίμου. Μετά πήγε Ρηγίλλης, μετά απέναντι από την Πάντειο, μετά Πειραιώς, μετά Μαξίμου, τώρα είπαν θα τον κόψουν και η ΕΡΤ θα γίνει αμερόληπτη…..(με συγχωρείς μια βουτιά και έρχομαι)….

Αγαπητή μου τηλεόραση, για όσες αδικίες σού κάνουμε το χειμώνα τόσες αμαρτίες πληρώνουμε το καλοκαίρι. Και όμως εγώ έμαθα Τουρκικά για χατίρι σου και συνεχίζω με τόσες τουρκικές σειρές….

Αγαπητή μου τηλεόραση, παίξε ό,τι θες. Μια βδομάδα σου ζητώ να δω τον ήλιο στο Αιγαίο…. Γιατί, ως γνωστόν, άμα χαράζει στο Αιγαίο είναι όμορφα, σου λέω…..