«Βόμβα: Στο Πρωινό επιστρέφει η Ελεονώρα Μελέτη»
Fake News

«Βόμβα: Στο Πρωινό επιστρέφει η Ελεονώρα Μελέτη»

«Βόμβα: Στο Πρωινό επιστρέφει η Ελεονώρα Μελέτη»

Περίεργο καλοκαίρι, αδέλφια μου. Κάποιοι τρέχουν περισσότερο, απ’τον χειμώνα – κι αν δεν τρέχουν αυτοί, τρέχει το μυαλό τους. Πώς ήταν εκείνη η Βιβλική περιγραφή με τους λύκους που φορούν προβιές για να μεταμφιεστούν και να εισχωρήσουν στο κοπάδι; Κάπως έτσι. Ένας χειμώνας που ενδύθηκε καλοκαιρινή περιβολή…

Κάνουμε αυτά που έχουμε συνηθίσει να μας αρέσουν στις διακοπές, όμως κάτι «μυρίζει» ακόμη, χειμώνα. Στην όρεξη, στους ρυθμούς, στη καλοκαιρινή προσαρμογή, όλα ΔΕ μοιάζουν καλοκαίρι που λένε και τα φιλαράκια μου, οι Μέλισσες. 

Μήπως μας αποσυντονίζουν στη Βουλή που συνεχίζουν κανονικά τις εργασίες σα να μην έχει βγει η Τουνάρα γυμνή στη μπανιέρα της, στο Insta; Θα κάνουμε πως δεν έχει συμβεί, κύριοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

Σίγουρα, παίζει ρόλο και το γεγονός, ότι βιώνουμε την πλήρη απαξίωση απ’την τηλεόραση, ως τηλεθεατές. Χωρίς τις επαναλήψεις του Mega και με τις live εκπομπές να περιορίζονται σε αριθμό στα δάχτυλα του ενός χεριού και μάλιστα έως το μεσημέρι, χάνεις την «παρηγοριά» σου που έλεγε και η γιαγιά μου. 

Έχουν οι υπεύθυνοι τόσο επικεντρωθεί στον «πόλεμο» που έρχεται τον χειμώνα που ξέχασαν έναν από τους βασικούς ρόλους του Μέσου: Να ψυχαγωγεί κρατώντας συντροφιά όλο το χρόνο.

Η τηλεόραση, ως Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας δεν υπάρχει για τα λεφτά, την αναγνωρισιμότητα και τη ματαιοδοξία όλων, όσοι δουλεύουμε γι’αυτή – αυτά έπονται. Η τηλεόραση υπηρετεί τον τηλεθεατή ψυχαγωγώντας, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντάς τον. Με λίγα λόγια, πού είναι τώρα που τη χρειαζόμαστε; Μόνο ψωνισμένες φαμφάρες παρουσιαστών-ντελάληδων και αλαζονικά μότο καναλιών για το τι μας ετοιμάζουν τον χειμώνα;

Ρε, τώρα που σε χρειάζεται η κυρία στο σπίτι που η υγεία της δεν της επιτρέπει να πάει διακοπές, ή η οικογένεια που έχει «κολλήσει» στο χωριό, τα αγόρια και τα κορίτσια που δεν είχαν την τύχη και τις άκρες του Τανιμανίδη και της Μπόμπα, ούτε κουμπάρα τη Βερνίκου και πρέπει να δουλέψουν Αύγουστο, ή εκείνοι που πήγαν κάπου, αλλά επέστρεψαν νωρίς, επειδή αυτά τα λεφτά είχαν. Γι’αυτούς τι έχει η τηλεόραση; Γαμάτα τρέηλερ; Συγχαρητήρια..

Σας είπα, ξύπνησα με νεύρα – αυτή τη στιγμή, αν με βλέπατε, έχω μεγάλη Τσουροβαλαβανίλα (η ξινίλα Τσουρού και Βαλαβάνη μαζί), αλλά θα μου περάσει. 

Πάμε να βάλουμε τραγουδάρα, από τότε που τα τραγούδια είχαν να πουν ιστορίες και οι «Εκείνος κι Εκείνος» έλεγαν από τις καλύτερες. Δυναμώστε τα «Χειμωνιάτικα τα Μπαρ», λοιπόν και πάμε να βουτήξουμε στα Αυγουστιάτικα #FakeNews αυτής της εβδομάδας με δροσιστικά σφηνάκια, από την ηλιοκαμένη ShowBiz και όχι μόνο…

Το Μηχανογραφικό της Κωσταντίνας

Πέσατε να τη φάτε την Κωσταντίνα Σπυροπούλου που «ανέβασε» φωτογραφία, γυμνή κρατώντας με το χέρι το στήθος της. Καταλαβαίνουμε όλοι, ότι αυτό σημαίνει πως δεν έχει «κλείσει» κάτι για του χρόνου. Διαφορετικά, θα έδενε το παρεό μέχρι τη μύτη. Βασικά, αν είχε «κλείσει» δε θα πόσταρε και τίποτα, γιατί ανάγκη θα μας είχε, νομίζετε; Στο… παρεό της, θα μας έγραφε.

Όμως, μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Δείτε το σαν συμπλήρωση μηχανογραφικού, μια που είναι και επίκαιρο. Η κοπέλα μάζεψε τα μόριά της – δύο μας τα δείχνει κιόλας – και μέσα από αυτή τη φωτογραφία, αντί για τις Σχολές Προτίμησης, στοχεύει Εκπομπές Προτίμησης. Καλή επιτυχία, Κωσταντίνα. Συμφοιτητές, ελπίζω να μην είμαστε και ό,τι επιθυμείς. Έξω από το Campus μας κι όπου θέλει, ας είναι.

ΟΝΕ- όπως λέμε MAD

Μόνο εγώ έχω παρατηρήσει ότι το ONE έχει αναδειχθεί σε πασαρέλα καλλίγραμων παρουσιαστριών που αναζητούν τον δρόμο τους, στην τηλεόραση; 

Το είχαμε δει στο Star, όταν αντλούσε «δυναμικό» από την συνεργαζόμενη τότε, Σχολή Δημοσιογραφίας του Σταμάτη Μαλέλη. Το βλέπουμε, πιο συντηρητικά και στον ΑΝΤ1, λόγω της ύπαρξης του ΑΝΤ1 MediaLab. Ο ΣΚΑΪ από την άλλη, πάντα αναδείκνυε αγόρια και κορίτσια με γνώμονα τον ενημερωτικό προσανατολισμό τους, αλλά στην περίπτωση του ONE, έχουμε το ειδησεογραφικό MAD;

Και μπράβο και εύγε και είναι μια οπτική όαση όλη αυτή η εικόνα των καλλίπυγων – γυναικών κυρίως – που έχουν πάρει τα ηνία της ενημέρωσής μας στο νεοσύστατο κανάλι που αδειοδοτήθηκε και πρόσφατα, μάλιστα. Θα ήταν άδικο, επίσης, να μην αναφερθούμε στις ευκαιρίες που έδειξε να δίνει απ’την αρχή το ONE σε νέα παιδιά, ετοιμάζοντας τη επόμενη εποχή παρουσιαστών για την οποία έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μου, ότι την έχουμε τόση ανάγκη.

Δεν ξέρω, πόσα από αυτά τα κορίτσια θα «περάσουν στην επόμενη φάση» του χειμώνα, το μήνυμα, όμως είναι ενθαρρυντικό και καθιστά το ΟΝΕ ένα κανάλι που θέλει να καθορίσει τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθήσει.

Ελπίζω μόνο το ότι οι κυρίες είναι εκπάγλου καλλονής να αποτελεί χρήσιμο εφόδιο και όχι κριτήριο για να έχουν την ευκαιρία στο όνειρό τους, μια που έτσι το ένα βήμα μπροστά, θα μας κόστιζε δύο βήματα πίσω. Άσε που θα γεμίζαμε ενημερωτικούς «Βασάλους».

Βόμβα: Στο Πρωινό επιστρέφει η Ελεονώρα Μελέτη

Και επειδή, αυτή η στήλη χωρίς αποκλειστικό είναι σαν ποστάρισμα της Σίσσυς Χρηστίδου, χωρίς ρετούς θα λέμε πάντα αποκλειστικάκι, μικρό μεν, σίγουρο δε. 

Να ευχηθούμε καλή αρχή στην επάνοδο της Ελεονώρας Μελέτη στο ραδιόφωνο και μάλιστα, στην πρωινή ζώνη (08:00-11:00). Με την αρωγή του Νίκου Ράπτη, η Ελεονώρα επιστρέφει το πρωί, στον Δρόμο και στους 89.8. 

Επειδή είμαι Ουγγαρέζος και όχι Σουηδέζος δε θα μπορούσα να ευχηθώ «καλή επιτυχία», μια που η Ελεονώρα θα είναι «απέναντι» από το πρωινό του Ρυθμού 94.9 στο οποίο συμμετέχω. Ωστόσο, οφείλω να πω ότι το αιχμηρό σχόλιό της και το «αντρίκιο» χιούμορ της είναι πολύ χρήσιμα στον ακροατή.

Καλό Μεσημεράκι

Και επειδή διαβάζω από εδώ και από εκεί, ότι δεν επετράπη στον Νίκο Μουτσινά και στην ομάδα του από το OPEN να διατηρήσει τον τίτλο: «Για Την Παρέα» στην εκπομπή που εξαγοράστηκε από τον ΣΚΑΪ, εδώ είμαι εγώ να βοηθήσω τον φίλο μου.

«Καλό Μεσημεράκι» είναι η ατάκα που «βγήκε» από το μεσημεριανό πάρτι του Νίκου πέρυσι. Από τις εκβολές του χιούμορ του παρουσιαστή για να σχολιάσει Τσελέμπριτιζ που «τα πέταγαν» σε εμφανίσεις, ή αναρτήσεις τους, το «καλό μεσημεράκι» έγινε ατάκα, έγινε σύνθημα, έγινε ο κωδικός που ένωσε τους τηλεθεατές της εκπομπής ανά την Ελλάδα σε μια «συνομωσία τρολιάς».

«Καλό Μεσημεράκι», λοιπόν, να πείτε την εκπομπή. Εντάξει, δεν είναι τόσο ευφάνταστος τίτλος, όσο το «Mεσημέρι με τον Νίκο Μουτσινά», αλλά θα την κάνει τη δουλειά του. Ποσοστά δε θέλω, χαρίζει η ομάδα…

Αυτά γι’αυτή την εβδομάδα, αδέλφια μου. Και να μη μασάτε… Όλο αυτό, ό,τι κι αν είναι, μαζί θα το περάσουμε.