Το σίριαλ “Μπέλλα” και η αλάνθαστη Ιωάννα Τούνη
Fake News

Το σίριαλ “Μπέλλα” και η αλάνθαστη Ιωάννα Τούνη

Το σίριαλ “Μπέλλα” και η αλάνθαστη Ιωάννα Τούνη

9 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και αν διαβάζετε αυτό το κείμενο σημαίνει πως εγώ μετράω ήδη 24 ώρες διαρκούς εκπομπής στον «αέρα» του Ρυθμού 94.9 μαζί με τους Mappes μου – τον Σταμ Ντιν Νταν Done και την Ιωάννα Λάιου δηλαδή, αλλά και με την αρωγή της Ράνιας Κωστάκη.

Ελπίζουμε να «σπάσουμε» το περσινό ρεκόρ μας στον Χριστουγεννιάτικο Ραδιομαραθώνιο, ολοκληρώνοντας 153 ώρες συνεχόμενα στον «αέρα» το μεσημέρι της επόμενης Παρασκευής. Και όλα αυτά για τα παιδιά και τις οικογένειες των Παιδικών Χωριών SOS. Στείλτε τις αφιερώσεις σας με ΟΠΟΙΟ τραγούδι θέλετε και πάρτε το playlist του Ρυθμού 94,9 στα χέρια σας για τον πιο ευγενή σκοπό και γιατί, μπορείτε. Σας περιμένω στο The Mall Athens για συμπαράσταση, αδέλφια…

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε τα Fake News αυτής της εβδομάδας με τραγουδάρα από το επίσημο soundtrack της αγαπημένης μου, χριστουγεννιάτικης ταινίας, Love Actually. Christmas Is All Around λοιπόν, ακόμη και στην ταλαίπωρη ελληνική ShowBiz…

Από Μπελά σε Μπελά, η Κοπέλα

Κι εκεί που είπαμε, ας πάει και το παλιάμπελο, η παλιά-μπελα για την ακρίβεια. Εκεί που είπαμε άσ’ το κορίτσι ήσυχο, μια μαλακία είπε και ζήτησε συγγνώμη… Να ‘σου κι άλλο ατόπημα. Νομίζω ότι οι μπαρούφες έχουν φωλιά κάπου κοντά στην Ιωάννα. Μπορεί κάποιος να φωνάξει: «Μην ταΐζετε τις μπαρούφες παρακαλώ, είναι φαγωμένες;» Γιατί δε σταματούν…

Ασχολείται, δήλωσε στα καλλιστεία «Μις Υφήλιος» στα οποία διαγωνίζεται αύριο, με τη φιλανθρωπία στην Ινδία. Σα να πήρε την υδρόγειο, δηλαδή, τη σβούριξε 2-3 βόλτες και έκατσε το δάχτυλο σε μια χώρα. Και τηνε πατήσανε οι Ινδίες. Εδώ που τα λέμε κι ο Κολόμβος εναλλακτικούς θαλάσσιους δρόμους για τις Ινδίες έψαχνε και βρήκε την Αμερική, χωρίς να το καταλάβει. Τι κοινό έχει η Μπέλα με τον Κολόμβο, θα μου πείτε… Μα αυτό ακριβώς – ότι κανένας απ’τους δύο δεν κατάλαβε…

Έλα παραδεχτείτε το, έχετε πει κι εσείς παπαριές στη ζωή σας για να εντυπωσιάσετε έναν σύντροφο, ένα αφεντικό, ή τους φίλους των γονιών σας, οπότε καταλαβαίνετε την Ιωάννα. Εδώ πάμε για στέμμα, όχι αστεία. Αν δεν πούμε ανάλογη παπάντζα, τσάμπα στέμμα διεκδικούμε.

Έτσι λοιπόν, η Ιωάννα ασχολείται με μια φιλανθρωπία off-shore θα λέγαμε, για την οποία δεν έχει ξαναμιλήσει ποτέ στα εγχώρια Μ.Μ.Ε. Τι να σας πω, μπορεί και να ισχύει. Και αν ισχύει, τα παίρνω όλα πίσω και ζητώ συγγνώμη. Αν δεν ισχύει όμως κινδυνεύουμε να μιλάμε πλέον για τα λεκτικά ατοπήματα χρησιμοποιώντας τον όρο «Μπέλλα» (πχ. «Είπε μια Μπέλλα», «πέταξε μια μπέλλα», «κι εκεί που πήγαιναν όλα καλά λέει μια μπέλα και τα καταστρέφει όλα…)

Ελλάδα Έχεις Μήνυμα

Τι φάση με τους κριτές του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» και τα «μηνύματα» που περνούν ανά δεύτερο επεισόδιο; Ακούν ένα τραγούδι από το «Ταλέντο» που διαγωνίζεται και δώσε ένα λογύδριο για τη μάχη του καλού με το κακό, για την κοινωνία που θέλουμε, για την αγάπη, την παγκόσμια ειρήνη, την οικογένεια, και την αναγκαιότητα του να φοράνε κράνος, όσοι έχουν μηχανάκι και να μην το βάζουν στον αγκώνα, μέχρι να δουν τροχονόμο.

Και μη με παρεξηγήσετε, γουστάρω όσο ο καθένας να χρησιμοποιείται η τηλεόραση για να περνά τα σωστά μηνύματα και συμφωνώ με όλα όσα έχουν κατά καιρούς θίξει ο Γιώργος, η Μαρία και ο Σάκης. Όμως, μέτρον άριστον… Θα έπρεπε να μπει ένα πλαφόν από τον Τούρκο: Μέχρι δύο κοινωνικά μηνύματα ανά επεισόδιο, τι το περάσατε; Δε μπορεί τραγούδι, παρά τραγούδι να τους θυμίζει κοινωνικό μήνυμα. Σου μπαίνουν και σκέψεις στο τέλος ότι πρώτα θέλαμε να μιλήσουμε για κάτι και έπειτα ψάξαμε την αφορμή – μακριά από μένα αυτές οι σκέψεις.

Θα μου πεις και τι κακό έχει αυτό; Κανένα κακό, τουναντίον: Όσες φορές και να ακουστεί ένα σωστό μήνυμα καλό κάνει. Εδώ όμως, μιλάμε για μια επανάληψη που δε συνάδει με το σκοπό του talent show και τείνει να γίνει το ίδιο το show.

Εκτός, αν το «ανοίξουμε» και σε άλλα θέματα, περισσότερο ιδιωτικά και όχι κοινωνικής φύσεως κι αρχίσουμε να περνάμε γενικά τα μηνύματά μας στον αέρα όπως «Πωλείται σχάρα ανοξείδωτη, Πεζό ατρακάριστο κτλ.)

Από Κούλης, Κυριάκος

Εδώ, θα λέμε αλήθειες… Βλέποντάς το καθαρά επικοινωνιακά και ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υστερούσε πάντα του Αλέξη Τσίπρα στο να γοητεύει το πλήθος. Ο Κυριάκος, δηλαδή, έδειχνε πάντα σίγουρος για όσα πρεσβεύει και αποφασισμένος να τα εφαρμόσει, ανεξαρτήτως κόστους. Όμως, ο Αλέξης ήταν πάντα πιο «τουμπαριστικός», πιο «δε μου έλυσε το πρόβλημα, αλλά μου χαμογέλασε και ξέχασα τι ήθελα να του ζητήσω» τύπος. Και ξαφνικά, ο Κυριάκος δείχνει να μην το δέχεται και να κάνει το καμπάκ.

Βγαίνει στον δρόμο, αντιμετωπίζει την «αδυναμία» του, τρώει και μούτρα του και… Γελάει και ξανασηκώνεται. Εννοώ ότι μετά την κυρία που τον έκανε να κοιτάξει στα μάτια την έμφυτη, κατά τα μέχρι τώρα φαινόμενα, συστολή του απέναντι σε ανθρώπους που δε γνωρίζει «φλερτάροντάς» τον δημόσια, θα μπορούσε να λουφάξει. Όμως, δεν το κάνει, βγαίνει και σε άλλες γειτονιές και το συνεχίζει και τα θέλει ο επικοινωνιακός πισινός του και το χαίρεται και ξορκίζει τους φόβους του. Και ξέρετε κάτι; Είναι ένας από τους τρόπους που από Κούλης, γίνεται Κυριάκος.

Από Σπύρο, σε Κυριάκο

Την Τραϊάνα Ανανία, ένας Παπαδόπουλος τη γοήτευσε και χόρεψε στην εκπομπή του εκείνη την εξαίρετη τσιφτετελάρα που την ανέδειξε κι ένας Παπαδόπουλος (Κυριάκος) την απογοήτευσε… Δικό μου, μπορεί και όχι.

Η Τούνη Έχει Πάντα Δίκιο

Κλείνοντας, εσείς ένα πράγμα θα έχετε στο μυαλό σας: Η Τούνη δεν έχει ποτέ άδικο. Θα βγάζει φωτογραφίες μόδας με πόζα μπροστά σε μνημεία πένθους, θα της διευκρινίζουν το λάθος και θα βγαίνει κι από πάνω. Δεχτείτε το και θα ξαλαφρώσετε. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές με υγεία, αδέλφια μου.