Τηλεοπτικές επιστροφές – καταστροφές
Fake News

Τηλεοπτικές επιστροφές – καταστροφές

Τηλεοπτικές επιστροφές – καταστροφές

Ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την ανταπόκριση στο προηγούμενο κομμάτι.

Ξέρω ότι δε συμφωνείτε μαζί μου πάντα, όμως αυτός είναι και ο στόχος των #Fake News – να εμπιστευόμαστε ο ένας στον άλλον τις σκέψεις του.

Την αρχή κάνω εγώ και συνεχίζετε εσείς μέσα από τα σχόλιά σας στα social media. Αν υπάρχουν και διαφωνίες σε όλο αυτό, μόνο υγιές είναι – όχι μόνο δεν «χαλάει τη φάση», αλλά της προσδίδει μια διαδραστικότητα που την αναβαθμίζει…

Και κάπου ανάμεσα στις ειδήσεις της ηλιοκαμένης showbiz που αναπηδούν σα μπάλα beach-volley συναντιόμαστε για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα να χαστουκίσει ο ένας τον ποπό του άλλου που πετύχαμε πόντο. Μπορεί και όχι.

Απ’ τη μιά, η μανούρα Έλενας Ακρίτα – Έλλης Στάη για το αν η δεύτερη «χαριεντιζόταν» με τον πρωθυπουργό στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ή προτιμά τη γυναίκα του (νομίζω ότι στο τέλος της χρονιάς θα μαζευτούν όλοι εκείνοι που τους έχει «απαντήσει» η Έλλη Στάη και θα κόψουν βασιλόπιτα)…

Και από την άλλη, η μετακόμιση των Τανιμανιδέων (το postαμπαλάρισμα θα πάει γόνα), αλλά και η Κατερίνα Καινούργιου που κουρεύτηκε και φασώθηκε με το νέο της, αγόρι – όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Σε διακοπές να βρισκόμαστε, δηλαδή.

Σήμερα δε θα σας βάλω κομμάτι, αλλά το τρέιλερ από την ταινία Yesterday”που μου κέντρισε το ενδιαφέρον θυμίζοντάς στιγμές Love Actually και Notting Hill… Όποιος το δει πρώτος λέει στον άλλον, αν αξίζει.

Και φύγαμε για άλλη μια καλοκαιρινή σκέψη μου…

Επιστροφές – Καταστροφές;

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος επιστρέφει στην τηλεόραση με εκπομπή στον Alpha.

H Αννίτα Πάνια επιστρέφει με εκπομπή στο Open, η Μαρία Μπακοδήμου στο Open κι αυτή, ο Λιάγκας επιστρέφει με 2 εκπομπές στον ΣΚΑΪ (η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του με τους λογαριασμούς που κάνει αυτήν την περίοδο, να ‘μουνα), ο Αρναούτογλου επιστρέφει την ερχόμενη σεζόν με την εκπομπή που κάνει χρόνια, ο Μουτσινάς επέστρεψε πέρυσι και τα πήγε περίφημα και γενικά, επιστροφές…

Κάναν καινούριο θα δούμε;

Κι αφήστε με εμένα… Από την επόμενη γενιά, ποιος πραγματικά πήρε τα ηνία, ή καλύτερα, ποιόν άφησαν να πάρει τα ηνία, προκειμένου να ανανεωθεί η τηλεόραση; Πούμπουρας, Λιανός, αργότερα Τανιμανίδης, Μαυρίδης και τελευταία, ο Φάνης Λαμπρόπουλος και η παρέα του είναι οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό για να μην αναφερθώ στα κορίτσια που είναι ακόμη περισσότερα…

Κι όμως, τα κανάλια προτιμούν να «επιστρέφουν» τους δοκιμασμένους και τους καθιερωμένους, απ’ το να στηρίξουν τη νέα γενιά. Και «στηρίζω» δε σημαίνει στο πρώτο 10% που θα κάνεις τηλεθέαση, σε «κόβω».

Προς Θεού, σέβομαι τους συναδέλφους της προηγούμενης γενιάς και με πρότυπα αυτούς «μεγάλωσα» και προσδιορίστηκα τηλεοπτικά – με μερικούς από αυτούς μάλιστα, είχα την τύχη και να συνεργαστώ. Δε λέω λοιπόν, ότι θα πρέπει να αποσυρθεί κανένας – μακριά από μένα αυτά.

Όμως, ο χώρος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Οι νέες γενιές παρουσιαστών έχουν όρεξη, ιδέες και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες στην τηλεόραση. Γιατί να μην αξιοποιηθούν ισότιμα με τους παλιούς; Και να «φρεσκάρουν» την καύλα των παλιών, όπως και να μάθουν από αυτούς.

Γιατί και Ferrari να έχεις, αν τη χρησιμοποιείς για να κουβαλάς πατάτες, την έκανες αγροτικό.

Πόσους πανελίστες, ευχάριστες ρουμπρίκες, ρεπορτάζ δρόμου και παρουσιαστές που ευνουχίζονται μέσα σε έτοιμα πρότζεκτ του Τούρκου να «βγάλεις» απ’ τη νέα γενιά μέχρι να «παλιώσει» κι αυτή;

Γι’ αυτό οι περισσότεροι ξεχαρμανιάζουν στο YouTube που κάνουν ό,τι γουστάρουν και δεν τους «φοράνε» Σπυροπούλες.

Το μόνο που θα καταφέρουμε στο τέλος είναι να έχουμε παλιούς και παλιότερους παρουσιαστές. Και τότε, οι επιστροφές θα γίνουν καταστροφές, όπως λέει και ο στίχος του Πασχάλη Τερζή.

Σας τον αφιερώνω, λοιπόν, αδέλφια μου.

Και μια που το έφερε η κουβέντα σας αφιερώνω την τραγουδάρα του Πασχάλη Τερζή, «Ρώτησα Τα Μάτια Μου» και φύγαμε για βουτιά, γιαρμά και σάντουιτς με μουρταδέλα.

Μη μου το διορθώσεις, διορθωτή του Znews, μουρταδέλα θέλω να τη λέω.

Καλή συνέχεια, αδέλφια μου.