Τηλεοπτικά ψέματα που μπαίνουν στη θέση τους!
Fake News

Τηλεοπτικά ψέματα που μπαίνουν στη θέση τους!

Τηλεοπτικά ψέματα που μπαίνουν στη θέση τους!

Δε θέλω άγχος – έρχεται και δεύτερο 3μερο. Δε θέλω δίαιτες – φάτε για την παρέα, για τη βόλτα, για την ταινία και όχι για το φαγητό, τότε θα το χαίρεστε και θα παραξενευτείτε που δε θα «βάζετε» και κιλά. Δε θέλω μανούρες – περιμένετε να περάσει μια ώρα πριν απαντήσετε σε οποιονδήποτε σας εξόργισε. Δε θέλω «ου» – Γεώργιος Ράλλης (πρώην πρωθυπουργός).

Μπήκε η Άνοιξη, «κουμπώστε» κομματάρα και φύγαμε για Ψέματα που σας χρωστάω από την προηγούμενη εβδομάδα που σας φλόμωσα στις Αλήθειες…

Ποια παρουσιάστρια απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφού παρακάλεσε με δάκρυα στα μάτια, κατάφερε να παραμείνει στο κανάλι σε πόστο που είχε αρχικά αρνηθεί; Και καλά έκανε. Είναι να μένεις χωρίς δουλειά πασχαλιάτικο;

Και τώρα που έχω την προσοχή σας, ξεκινάμε…

Ψέμα που μπαίνει στη θέση του

Η Κατερίνα Ζαρίφη δεν είναι στην καινούρια εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου, όπως γράφτηκε. Ο Πέτρος την ήθελε διακαώς και πολύ σωστά έκανε. Η Κατερίνα έχει θανατηφόρα ατάκα, τηλεοπτική αντίληψη, χιούμορ, άποψη από τη μουσική μέχρι τα πολιτικά, είναι μαγκάκι, κοινωνικά ευαισθητοποιημένη και τη γουστάρουν οι γυναίκες. Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά συμπληρώνουν, άλλα διορθώνουν και όλα μαζί ισορροπούν αντίστοιχα του Πέτρου. Το δίδυμο θα ήταν φωτιά.

Η Κατερίνα δεν την πάλευε, λόγω υποχρεώσεων στον Easy 97.2 και στο θέατρο που τα τελευταία χρόνια της έχει κλέψει την καρδιά προς όφελος όλων μας που είχαμε την τύχη να την παρακολουθήσουμε. Μη νομίζετε, το ΣΚ είναι και ζόρι, γιατί μπορεί να είναι δύο μέρες, αλλά πρόκειται για εκείνες τις δύο μέρες που όλοι αράζουν κι εσύ δουλεύεις. Φαντάσου να δουλεύεις και όλη την εβδομάδα…

Άρα, ψέμα ότι η Κατερίνα δεν την πάλευε με τον Πέτρο, ψέμα ότι ζήτησε παραπάνω λεφτά για να κάνει την εκπομπή, ψέμα και ότι ο Πέτρος χέστηκε, όμως. Μια χαρά την ήθελε και πολύ καλά έκανε…

Στρατιωτικά σαν ψέματα

Ρε, δεν είμαι στρατόκαυλος, ούτε καν δεξιός δεν είμαι και σας ορκίζομαι ότι βλέπω MasterChef φανατικά. Και tweet-άρω κιόλας, προκλητικά για το κανάλι που με πληρώνει και εκείνη την ώρα παίζει σειράρες. Να τα λέμε κι αυτά.

Όμως, το επεισόδιο στη βάση των Μεγάρων, στην έδρα του Δευτέρου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού με ξένισε.

Ξέρω ότι το ίδιο κόνσεπτ κάνουν και στο MasterChef της Αμερικής με παρουσιαστή τον Gordon Ramsay και παραδέχομαι ότι το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό και επιβλητικό.

Ξέρω επίσης, πως έχει ξαναγίνει πολλές εκπομπές να κάνουν γυρίσματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ακόμη και πτήσεις με αεροσκάφη της πολεμικής μας, αεροπορίας.

Μην πάτε μακριά… Ακόμη και “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1 στο οποίο συμμετέχω φέτος έχει «γυρίσει» τρέηλέρ του σε αντίστοιχη αεροπορική βάση. Και όλα αυτά με τις απαιτούμενες άδειες από το Επιτελείο.

Νομίζω όμως, ότι τα πρόσωπα των φαντάρων, η χαλαρή φασούλα και το φλερτάκι και κυρίως, η συμμετοχή των αξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων υπερέβησαν τα εσκαμμένα.

Για να καταλάβετε, οι επικεφαλής που είδατε στις οθόνες σας είναι από τα πιο ψαρωτικά άτομα στο στράτευμα, τα οποία έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε ως έφεδροι και να βαράμε προσοχές, ακόμη και τηλεφωνικά…

Ε, με ξένισε να βλέπω την «ξαστεριά» – έτσι λένε τους αξιωματικούς οι φαντάροι απ’ τα πολλά αστέρια που έχουν στις στολές τους – να δοκιμάζουν και να μου λένε πόσο «ακούγεται το αλάτι» (η συγκεκριμένη φράση δεν ειπώθηκε, αλλά μιλάω για την κριτική στις γεύσεις).

Και λες ρε παιδί μου, στην Τουρκία – που είναι το άλλο άκρο, βέβαια – η προπαγάνδα πάει σύννεφο ότι ο στρατός τους αποτελείται από Ορκ να πούμε, που κλάνουν κεραυνούς και βρυχώνται. Όποιος παρεκκλίνει αυτής της «γραμμής» καρατομείται, ενώ παραγγέλνονται σειρές και ταινίες από το καθεστώς που δείχνουν τους Τούρκους – Σούπερμαν.

Και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου συμμετέχουμε στο MasterChef για να ανεβάσουμε κι άλλο τα ανεβασμένα νούμερα; Δε λέω να κάνουμε τα καραγκιοζιλίκια του Ερντογάν, αλλά “μέτρον άριστον”.

Γιατί ξέρετε τι; Έχουμε, όντως, στον ελληνικό στρατό από τα πιο επίλεκτα σώματα παγκοσμίως (όπως την Μ.Υ.Κ. – Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών) και όλα αυτά τα καταφέρνει το στράτευμα με ψυχή και τον απολύτως απαραίτητο, για να μην πω ελλειπή εξοπλισμό.

OΚ, λοιπόν, ας μην προβάλλουμε τη γραφική προπαγανδιστική εικόνα των Τούρκων για το Στρατό μας, γιατί δεν το έχουμε και ανάγκη, αλλά μην την κάνουμε και Καρντάσιανς.

Μακάρι να ήταν ψέματα

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που τείνουμε να ξεχνάμε, γιατί μας βολεύει μάλλον: Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και ειδικά στη live εκδοχή τους, δεν βρίζεις τον απέναντι. Είναι αντιεπαγγελματικό και αντιδεοντολογικό.

Λες και δεν έχουμε ευκαιρίες να βριστούμε και να «θάψουμε» ο ένας τον άλλον σ’ αυτόν τον χώρο. Πρέπει να το κάνεις την ώρα που ο άλλος είναι απέναντί σου, στον «αέρα» και «παλεύετε» για τα ίδια νούμερα; Θεωρώ δεδομένο και εν μέρει φυσιολογικό, ότι όσο είσαι απέναντι από κάποιον οι σχέσεις, λόγω ανταγωνισμού, είναι τεταμένες. Πρέπει να το φωνάξουμε δηλαδή, να μας πάρουν χαμπάρι όλοι; Άσε που ο «απέναντι» δε μπορεί να απαντήσει.

Και επειδή μέσα από τα ψέματα στα Fake News λέμε τις μεγαλύτερες αλήθειες: Ναι, ήταν άκομψο για τον Τρύφωνα Σαμαρά να «βγει» στην απέναντι εκπομπή και να απαντήσει στην Αφροδίτη Γραμμέλη, πολλώ δε μάλλον, όταν συνεργάζεται σε εβδομαδιαία βάση με το «Το Πρωινό».

Δεν έχει σημασία, αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την ουσία της διένεξης, την άποψή μου, άλλωστε την είπα την ημέρα που «έπαιξε» το θέμα. Ήταν φάουλ του Τρύφωνα να βγει απέναντι και να απαντήσει την ώρα που η Αφροδίτη ήταν στον «αέρα». Ας την έπιανε κατ’ ιδίαν, εφόσον είναι και στην ίδια εκπομπή, ή ας πήγαινε αλλού να τα πει στην τελική, όχι «απέναντι».

Από την άλλη και η Κατερίνα έπρεπε να κρατήσει το fair-play και να μην σχολιάσει τη δήλωση ελέω ευγενούς ανταγωνισμού. Ξέρετε τι άπλυτα έχουμε όλοι για τους «απέναντί» μας κι εκείνοι για μας; Αν ανοίξουν οι ασκοί θα γίνουμε το Εθνικό Κοινοβούλιο…

Και σε μένα έχει τύχει, όταν ο Κρατερός Κατσούλης και η παρέα της «απέναντι» εκπομπής του Star με έβριζαν φιλοξενώντας τηλεφωνικά τον Γιώργο Καπουτζίδη την περίοδο της διαφωνίας μας. Φρικάρεις να κάνεις εκπομπή και να ξέρεις ότι εκείνη τη στιγμή, απέναντι σε βρίζουν, αναφερόμενοι ακόμη και στους γονείς σου που βλέπουν, αλλά τι α κάης; Α κάτς α μαλώης;

Καθόλου ψέμα δυστυχώς…

Σαν προχθές, Παρασκευή, 15 Μαρτίου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και δε θέλω να μην αναφερθώ. Γιατί δε θέλω να ξεχαστεί. Ένα παιδί έφυγε από τη ζωή τσάμπα και βερεσέ. Γιατί; Γιατί δεν ήταν τόσο γαμάτος, σύμφωνα με τους «γαμάτους».

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ το 2010 να πεθαίνει άνθρωπος επειδή είναι μαύρος, κίτρινος, μουσουλμάνος, χριστιανός, gay, γυναίκα, κοντός, χοντρός ή άμπαλος στα αθλήματα. Είναι τόσο απλό και ας μας το θυμίζει, έστω και αργά το παράδειγμα του Βαγγέλη. Αλλιώς ζούμε στη Χώρα του Κουραδόμαγκα, όπως πολύ σωστά έγραψε η φίλη μου η Κατερίνα Ζαρίφη στο FB της και τίποτα δεν έχει νόημα πια.

Σαν ψέμα

Προχωρώ σε κάτι που δεν είναι ψέμα, αλλά σαν ψέμα μου φάνηκε, όταν το άκουσα. Πώς λέμε «σαφυστίκ» στη Θεσσαλονίκη; Ε, αναγειάσας..

Παρουσιαστής πληρώνεται αδρά για να παρουσιάσει Καρναβάλι συνοδευόμενος από δύο σεκιουριτάδες. Και ξαναλέω: Αν δεν έβλεπα βιντεάκι, δε θα το πίστευα.

Κακά τα ψέματα, το να παρουσιάσεις ένα Καρναβάλι είναι διαφορετικό από το να είσαι οικοδεσπότης σε οποιοδήποτε άλλο event – εφόσον βέβαια θες να το κάνεις καλά και με σεβασμό σ’ εκείνους που σε προτίμησαν και σε πληρώνουν.

Πρωταγωνιστές είναι οι καρναβαλιστές και όχι ο παρουσιαστής. Και είναι τέτοιο το έθιμο που έχεις να κάνεις με ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι μασκαρεύονται για να ξεσαλώσουν όπως εκείνοι καταλαβαίνουν, χωρίς να έχουν τους περιορισμούς της καθημερινότητας.

Αυτό δε σημαίνει πως στα Καρναβάλια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για παραβατικότητα, ή ασχήμιες. Έχεις να κάνεις άλλωστε, με νοικοκυραίους ανθρώπους. Εντάξει, και τ’ αλεύρι σου θα φας, και τη μούρη θα σου βάψουν και τον κώλο θα σου χουφτώσουν και θα σε μπουκώσουν και με το σπιτικό τσίπουρο που κρατούν στο χέρι.

Οφείλεις όμως, να είσαι δεκτικός στην έξαλλη συμπεριφορά που επιβάλει το έθιμο και να μην είσαι ξενέρωτος, αφήνοντάς τους να το χαρούν, βάζοντας παράλληλα διακριτικά και τα όριά σου.

Όταν λοιπόν, «σκας» με σεκιουριτάδες έχεις πάρει τον εαυτό σου πολύ σοβαρά για να χαρείς το Καρναβάλι. Προσβάλλεις το έθιμο και τους ανθρώπους που σε επέλεξαν. Κι ενώ εκείνοι είναι καρναβάλια μόνο το Τριώδιο, εσύ μάλλον κρατάς το έθιμο όλον τον χρόνο…

Ψέμα;

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά «Για Την Παρέα» στο Open έκανε ο πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ. Μην το γελάτε. Δεν είναι και τόσο ψέμα.

Είναι η εποχή του Νίκου. Η εκπομπή του, καθιερώθηκε. Πάει και τελείωσε. Και όλα τούμπα τώρα…

Είναι της μόδας να «βγεις» στον Νίκο, έστω και τηλεφωνικά. Καλά για στούντιο, δεν το συζητώ. Μη σας κάνει εντύπωση, αν ακούσετε ότι κάποιος προσέφερε χρήματα για να πάει καλεσμένος στο «Για την Παρέα».

Ξαρχάκος, Αντετοκούνμπο, Γκάλης, Μαντόνα, Μέγας Αλέξανδρος, Ιούδας Ισκαριώτης (λόγω των ημερών), αλλά και ο Μιτς Μπιουκάναν απ’ το Μπέηγουοτς είναι μόνο λίγες απ’ τις προτάσεις μας για τις επόμενες τηλεφωνικές παρεμβάσεις στον Νίκο.

Α, ρε αθάνατη ελληνική showbiz. Πέρυσι, σας παρακάλαγε να έρθετε καλεσμένοι και ούτε στα τηλέφωνα δεν απαντούσατε με 50 μανατζαρέους να μη μπορούν να «βρουν τον καλλιτέχνη» και τώρα παίρνετε τηλέφωνο και περιμένετε και αναμονή, αν χρειαστεί.

Και 3 ψέματα – σφηνάκια

Ψέμα

Η Πάολα κι ο Νότης έχουν σπίτια, δε ζουν στα καμαρίνια.

Ψέμα

Η Δαλάκα πήρε 6ψήφια αμοιβή για τη συμμετοχή στο Σερβάιβο.

Ψέμα

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δεν έχει κάνει συζήτηση με το Open.

Καλή εβδομάδα αδέλφια μου και βαστάτε γερά..