«Τι με δίδαξε το φετινό Πάσχα: Αν δεν έχεις Instagram, δεν έχεις σύντροφο»
Fake News

«Τι με δίδαξε το φετινό Πάσχα: Αν δεν έχεις Instagram, δεν έχεις σύντροφο»

«Τι με δίδαξε το φετινό Πάσχα: Αν δεν έχεις Instagram, δεν έχεις σύντροφο»

Χριστός Ανέστη, αδέλφια μου. Χρόνια πολλά με υγεία πάνω απ’ όλα να έχουμε και ό,τι επιθυμείτε είναι ευχή μου. Καλό μήνα και καλή Eurovision να ‘χουμε.

Νομίζω ότι κανείς δεν κατάλαβε πότε πέρασε το Πάσχα. Πέσαμε θύματα οι περισσότεροι του φιλότιμού μας. Πάμε είπαμε να φορτσάρουμε να κλείσουν οι εκκρεμότητες μέχρι το Μ. Σάββατο με αποτέλεσμα να κλατάρουμε και τις 3 μέρες που είχαμε να ξεκουραστούμε να μη μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας. Όλοι οι άλλοι δηλαδή, εκτός από εκείνους που έκαναν Πάσχα στην Κρήτη που φέτος αποτέλεσε τη Disneyland των celebrities.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μου δίδαξε το φετινό Πάσχα με υπόκρουση από τραγουδάρα. «Κουμπώστε» μουσικάρα και φύγαμε…

Μάθημα 1: Η ευθιξία είναι κυπριακή λέξη

Και ενώ η μια πληροφορία για τον κατά συρροή δολοφόνο στην Κύπρο διαδέχεται την άλλη και την ανταγωνίζεται σε φρίκη, ενώ, ώρα με την ώρα, συνειδητοποιείς τη μεθοδικότητα των δολοφονιών, φοβάσαι για το πλήθος τους και κάνεις τον σταυρό σου για τις αδικοχαμένες γυναίκες, ένας πολιτικός παραιτείται…

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου μπροστά στο μέγεθος των πρωτοφανών για τη χώρα του, γεγονότων αφήνει την «καρέκλα» από ευθιξία. Αυτό δε σημαίνει ότι ο άνθρωπος ευθυνόταν για κάτι. Αυτό δε σημαίνει ότι κώλωσε ή ότι είναι ρίψασπις ή ευθυνόφοβος. Αυτό σημαίνει απλά ότι ο κ. Νικολάου έχει τσίπα.

Σου λέει, όλο αυτό «έσκασε» στην «βάρδιά» μου. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, ευθυνών και πριν φτάσει οποιοσδήποτε στην αναζήτησή τους, η ευθιξία επιβάλει την παραίτηση. Και εγώ ντρέπομαι που αυτή τη στιγμή γράφω για να επιχειρηματολογήσω για το αυτονόητο…

Θα μου πείτε, καλά, ρε Ουγγαρέζε, δε γέμισε κι ο Αργοσαρωνικός πετρέλαιο, δεν κάηκαν 120 άνθρωποι, δεν πλημμύρισε και η Μάνδρα, γιατί να παραιτηθεί οποιοσδήποτε; Για να αναφωνήσω με τη σειρά μου με κραυγή πιο δυνατή κι απ’της Σπυριδούλας στο MasterChef: Στην Κύπρο, αδελφές μου, στην Κύπρο.

Μάθημα 2: Η ανευθυνότητα δεν είναι έθιμο

Ολόκληρη συζήτηση για το αν πρέπει να καταργηθούν έθιμα και αν είναι ο σαϊτοπόλεμος στο DNA του Μεσσήνιου και οι μπαλωθιές στην κληρονομιά του Έλληνα. Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς… Παραδεχτείτε: Σας αρέσει να συζητάτε.

Αδέλφια μου, μερικές φορές, η πολλή συζήτηση μας μπερδεύει. Όπως με τον κατά συρροή δολοφόνο που λέγαμε προηγουμένως. Αναλύσεις επί αναλύσεων: Στόχευε αλλοδαπές, γιατί ήταν ρατσιστής, έβαζε στο μάτι γυναίκες από χώρες όπου είναι στη φύση τους να είναι υποτελείς και αούα. Δε λέω, μπορεί να ισχύουν και τα παραπάνω, αλλά μην καταντήσουμε απ’ την πολλή ανάλυση να μη λέμε το προφανές: Τις γυναίκες αυτές δε θα τις έψαχνε κανείς, αν εξαφανίζονταν, γιατί θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να έχουν επιστρέψει στη χώρα τους, οπότε αποτελούσαν ευκολότερο στόχο.

Προτείνω λοιπόν να μην χάνουμε στην ανάλυση το προφανές: Δεν υπάρχει έθιμο να σκοτώνονται άνθρωποι και να χαροπαλεύουν παιδάκια. Δεν υπάρχει έθιμο να ακρωτηριάζονται άνθρωποι. Η μαλακία δεν είναι έθιμο.

Αν μπορείς να συμμετέχεις σε ένα έθιμο που προάγει την παράδοση και να σεβαστείς την επικινδυνότητά του, αντιμετωπίζοντάς το με υπευθυνότητα, αν η πολιτεία σε συλλογικό επίπεδο μπορεί να το διαφυλάξει αυτό, τότε έχει καλώς. Αλλιώς, να το χέσω το έθιμο. Είναι δυνατόν εν έτει 2019 να ακρωτηριάζεται, ή να χάνει τη ζωή του, κόσμος τσάμπα και βερεσέ;

Μάθημα 3ο: Η αλήθεια σώζει

Είδα το Πάσχα το Madwalk σε επανάληψη, ωραίο, έτοιμο, σένιο, τσίλικο και μονταρισμένο… Λοιπόν, η Παπαγεωργίου δεν ήταν καλή ως η παρουσιάστριά του. Δεν ξέρω, αν στο live δε φαινόταν, αλλά στο τηλεοπτικό προϊόν ήταν προφανές και άβολο. Να λέμε αλήθειες. Χριστός Ανέστη.

Μάθημα 4ο: Αν δεν έχεις Instagram, δεν έχεις σύντροφο

Αυτό που από τα ζευγάρια ανεβάζει ο ένας μια κοινή φωτογραφία και ο άλλος σχολιάζει από κάτω, τι φάση; Τηλέφωνα δεν έχουν να αλληλοσχολιαστούν μεταξύ τους;

Τζένη – Βασίλης, Σίσσυ – Θοδωρής (μετά την ανακοίνωση χωρισμού, αυτοί τα πάνε τα social και το YouTube, γόνα…), Τανιμανίδης – Μπόμπα συνομιλούν μέσω posts στο Insta. Έτσι μου ‘ρχεται να τους πάρω ένα καρτοκινητό και μια 10ευρη κάρτα να βγάλουν το άχτι τους. Κρίμα είναι τα παιδιά.

Μάθημα 5ο: Η Κρήτη βγάζει τα καλύτερα post

Πάσχα στην Κρήτη φέτος για όλες τις κατηγορίες Τσελέμπριτιζ. Μόνο τα ξενοδοχεία που τους φιλοξένησαν (τα οποία ήταν και εξαιρετικά) «την πάτησαν» κάπως, γιατί με τέτοια έλευση posts δεν ξεχώριζες κάποιο από αυτά.

Σιγά μην κάτσω τώρα να δω σε ποιο ακριβώς ξενοδοχείο έμεινε ο Μουτσινάς και σε ποιο ο Σταρόβας… Όλοι Κρήτη. Αυτό έμεινε, το νησί κέρδισε. Χάθηκε κι αυτοί να το μοιράσουν και να πάνε οι μισοί του ενός ξενοδοχείου το Πάσχα και οι τσελέμπριτιζ του άλλου ξενοδοχείου, του Αγίου Πνεύματος; Όλα εγώ;

Έλα… Like

Συνεχίζει του χρόνου το «Έλα Χαμογέλα» με την ίδια παρέα. Ένα μικρό βήμα για την τηλεόραση, ένα μεγάλο για το Instagram…

Αυτά ήταν τα Fake News αυτής της εβδομάδας, αδέλφια μου. Στο χέρι σας είναι τι πιστεύετε και τι όχι. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, να χαμογελάτε για να κάνετε τους άλλους να ανησυχούν.