Παίζουμε “Θάρρος ή Αλήθεια”;
Fake News

Παίζουμε “Θάρρος ή Αλήθεια”;

Παίζουμε “Θάρρος ή Αλήθεια”;

Πότε έφτασε Κυριακή, πότε μπήκε ο Μάρτης, πότε έκανε 11% το Σερβάιβο, ούτε που κατάλαβα. Σαν χθες μου φαίνεται ότι ήταν τα 70άρια.

Πλάκα πλάκα, μίλησα με ανθρώπους που ήταν στην παραγωγή του πρώτου Σερβάιβο, Ελλάδα-Τουρκία, το 2006-2007 με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο Mega. Μου είπαν λοιπόν ότι ο τρόπος που είχε αντιμετωπιστεί το πρότζεκτ ήταν τελείως διαφορετικός.

Αφενός, όλα τα επεισόδια γυρίστηκαν, ολοκληρώθηκαν και όταν ξεκίνησαν να προβάλλονται απέμενε μόνο ο τελικός που θα γινόταν ζωντανά. Αυτό προσέδιδε περισσότερη οργάνωση στο αποτέλεσμα, αλλά και ένα «χτίσιμο» στο μοντάζ. Αν δηλαδή, ο Κιουτσούκ και η Ευτέρπη κατέληγαν να «τα φτιάξουν», φρόντιζαν τα παιδιά που μόνταραν τα επεισόδια να «χτίσουν» αυτή τη σχέση, αφού ήξεραν πως έχει αίσιο τέλος. Δεν ήταν, βλέποντας και κάνοντας, όπως τώρα. Ή καλύτερα, κάνοντας και βλέποντας…

Το σημαντικότερο όμως που μου είπαν ήταν για την προσέγγιση του Ελλάδα-Τουρκία, που είχε αντιμετωπιστεί στην αρχή με παρόμοια αμφισβήτηση της τωρινής, μιας που δεν ήμασταν ποτέ “στα μέλια” με τη γείτονα. Μάλιστα, είχαν υπάρξει και αντίστοιχα δημοσιεύματα στον Τύπο της εποχής που κατακεραύνωναν την εκπομπή που ερχόταν για την επικινδυνότητά της.

Η φάση λοιπόν, αποφασίστηκε τότε να είναι πως δίνουμε περισσότερη έμφαση σε αυτά που ενώνουν, παρά σε αυτά που χωρίζουν τους δύο λαούς. Κερδίζουν ένα έπαθλο οι Τούρκοι; Μια χαρά, θα επιλέξουν κι έναν Έλληνα να το απολαύσουν μαζί. Όχι μανούρες, όχι προετοιμασίες να πάρουμε την Πόλη και σίγουρα, όχι τραμπουκισμοί από τύπους που εκπροσωπούν μόνο την εταιρεία που τους προμηθεύει τα αμινοξέα τους.

Σας πήρα απ’ τα μούτρα… Στο πνεύμα των ημερών, λοιπόν, ξεκινάμε αφιερώνοντας τραγουδάρα από So Tiri και «Φέτα με Ψωμί» για την όρεξη. Τι λέτε; Παίζουμε Θάρρος ή Αλήθεια; Καλή ανάγνωση αδέλφια μου.

Θάρρος

Το τραγούδι Replay με το οποίο θα εκπροσωπήσει η Τάμτα την Κύπρο στη Eurovision είναι ίδιο το Fuego της Φουρέιρα. Όλοι το έχετε σκεφτεί, κανείς δεν το λέει, το παίρνω πάνω μου λοιπόν και Καλή Σαρακοστή.

Και τι έγινε μωρέ; Πετυχημένη συνταγή το τραγούδι, η Τάμτα έχει εκπληκτική φωνή και εκρηκτική σκηνική παρουσία. Τι άλλο θέλετε; Και το «Cats» παίζει στην Αγγλία 37 χρόνια με διαφορετικούς ηθοποιούς, ανά χρονιά. Μην παραχαράσσετε την Eurovision!

Αλήθεια

Αυτό το “Έλα Χαμογέλα” στο Open θα έπρεπε να λέγεται “Έλα, να Ξεμπερδεύουμε, Έχουμε και Δουλειές”. Ο Βασάλος ρωτά πότε έχουν διάλειμμα για να φάει το διατροφικό γεύμα του, στην ώρα του, δυο κοπέλες στη μέση που μάλλον δε μιλιούνται γιατί δεν κοιτάζονται καν, ένας Παύλος Σταματόπουλος να μπερδεύει σε ερώτησή του στην καλεσμένη, Ναταλία Δραγούμη τον Μπουγιούρη με τον Μπουρδούμη και μια Σίσσυ περισσότερο να παρακολουθεί την εκπομπή, παρά να την παρουσιάζει. Ρε παιδιά, θέτε, ή δε θέτε; Κι άμα δε θέτε, γιατί δεν το λέτε;

Αλήθεια

Η Ναταλία έχει απασφαλίσει φέτο. Δεν μασάει, «τα χώνει» και δεν έχει ανάγκη και κανέναν κερατά. Η αλήθεια είναι πως δεν συμφωνώ πάντα μαζί της (όπως στην περίπτωση της Καινούργιου που έγινε “της Κορέας”, ή στην πρόσφατη περίπτωση του βιβλίου του Ντάνου που, αφού άκουσε σύσσωμη την ομάδα της να στηρίζει τον Γιώργο, καταφέρθηκε εναντίον όλων όσοι διαφώνησαν, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Κριτικάρουμε τα επιχειρήματα σε ένα θέμα, αν αρχίσουμε να κριτικάρουμε και αυτούς που κριτικάρουν θα τσακωνόμαστε μέχρι τα Κούλουμα).

Αλλά παραδέχομαι ότι φέτος, «σπάει αυγά». Μάλλον γιατί κατάλαβε ότι και τόσα χρόνια που δεν έσπαγε, η ομελέτα γινόταν ούτως ή άλλως…

Θάρρος

Όταν ο αξιοπρεπέστατος ηθοποιός μας και πάντα φειδωλός στις συνεντεύξεις του, Τάσος Κωστής δήλωσε στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε για το «Καλύτερα Δε Γίνεται» και στον Κώστα Τσουρό, ότι είναι παντρεμένος με τη γυναίκα του απ’ τα 21 της, έλαβε την ερώτηση: «Ήσασταν ο πρώτος της;»

Δεν τ’ άκουσε απ’ την πεθερά της, η γυναίκα, τ’ άκουσε απ’ τον Τσουρό τον Κώστα…

Αλήθεια

Ο Ντάνος δεν έγραψε βιβλίο, οπότε μη σπαταλάτε χολή σε επιχειρήματα για εκφραστικά ατοπήματα και απουσία του απαιτούμενου μορφωτικού επιπέδου. Το παιδί αφηγήθηκε την ιστορία του σε μια πολύ καλή δημοσιογράφο που «ένωσε» τα κομμάτια. Ο Ντάνος το έκανε για να εμπνεύσει, όχι για να ‘κονομήσει.

Από την άλλη, η Έλενα Ακρίτα έκανε μια ωραιότατη «κωλοτούμπα». Μη κράζετε τον Ντάνο, επιλέξτε να διαβάσετε ή όχι το βιβλίο του, αλλά στην περίπτωση Σεφερλή δεν υπάρχει αυτό το δικαίωμα; Α priori στην πυρά; Μυρίζομαι λάβωμα λόγω της δημοφιλίας του Μάρκου, που προσπαθεί η κα Ακρίτα να ρεφάρει με την στήριξη στον Ντάνο.

Θάρρος

Θα το πω με παρρησία: Πάλι καλά που δεν «έκατσε» το δίδυμο Κωστόπουλος-Σάσα για το μεσημέρι του Σαββατοκύριακου στο ΣΚ. Και οι δύο δε θα έχουν πρόβλημα και θα επιστρέψουν σύντομα στην τηλεόραση.  Είναι άλλωστε προσωπικότητες με συγκεκριμένο ρόλο, άποψη και περιεχόμενο, με το οποίο, είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς. Αδιάφορους δεν τους λες, πάντως. Γιατί ποιος τους ακούει μετά…

Πέρα από την πλάκα, είναι ισχυρές προσωπικότητες με συγκεκριμένη γνώμη για το πώς θέλουν να κάνουν τηλεόραση και με τσαγανό. Ο συνδιασμός τους σε εβδομαδιαία βάση, μόνο εκρηκτικός θα ήταν στις μεταξύ τους, σχέσεις και σας το λέω εγώ που έχω δουλέψει και με τους δύο. Μην παρεξηγηθώ, δεν είναι θέμα επαγγελματισμού-από αυτό έχουν και οι δύο σε περίσσευμα. Είναι θέμα διαφορετικής αφετηρίας ως προς τον τρόπο που βλέπουν και αντιμετωπίζουν τη δουλειά.

Κάντε εκπομπή το backstage μιας ενδεχόμενης συνεργασίας Κωστόπουλου-Σάσας και τότε θα είχατε «χτυπήσει φλέβα». Ψάχνουν κοπέλα, πάντως. Στείλτε βιογραφικά.

Καλή εβδομάδα, αδέλφια μου και μην ξεχνάτε: Χαμογελάμε για να κάνουμε τους άλλους να ανησυχούν #mappesshow