Παρουσιαστές σε απόγνωση και τηλεοπτικά συμβόλαια που (δεν) σπάνε
Fake News

Παρουσιαστές σε απόγνωση και τηλεοπτικά συμβόλαια που (δεν) σπάνε

Παρουσιαστές σε απόγνωση και τηλεοπτικά συμβόλαια που (δεν) σπάνε

Γεια σας και χαρά σας, αδέλφια μου. Ξέρω, ζείτε τη φούρια των εκλογών #not. Ξέρω, αναπνέετε για τη γιορτή της δημοκρατίας #μπα. Ξέρω, ξέρω, ξέρω…

Η αλήθεια είναι πως, αν ήξερα θα ήμουν ο Μπογδάνος, θα ήμουν ερωτευμένος με τη φωνή μου και θα έκανα όρθιος ραδιόφωνο. Τίποτα δεν ξέρω, και συνεχίζω, ως Ουγγαρέζος.

Επέλεξα λοιπόν, την σκηνή που μας έκανε όλους να ανατριχιάσουμε όταν την είδαμε στο σινεμά, αλλά και στην τηλεόραση.

Η ταινία βγήκε το 1987, το τραγούδι του φινάλε πήρε Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού και όλοι μας έχουμε βάλει τον εαυτό μας στη θέση του Johnny, της Baby, ή ακόμη και του πατέρα της…

Σε κάθε περίπτωση, Nobody puts Baby in the corner και ξεκινάμε:

Οι Αβέντζερς στην Ευρωβουλή

Να το πω εγώ; Ε, θα το πω εγώ. Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί οι τσελέμπριτιζ στην Ευρωβουλή; Και μη μου πείτε να μην είμαι αφοριστικός. Είναι δυνατόν να μη μιλάς μια ξένη γλώσσα; Να μην έχεις διαβάσει ένα βιβλίο; Να μην ξέρεις μια… Βρυξέλλα από πολιτική και να θες να εκπροσωπήσεις τη χώρα στο Στρασβούργο;

Και γιατί το κάνουν; Έμειναν από δουλειά; Κάποιοι ναι. Θέλουν να μας επιβάλουν να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στον καλλιτεχνικό χώρο; Δε γίνεται με το στανιό αυτό. Τότε γιατί το κάνουν; Για τα λεφτά;

Τόμπολα. Δεν ξέρω, αν το κάνουν για τα λεφτά, αλλά είναι πολλά. Ο Νίκος Μπογιόπουλος είπε στον ραδιοσταθμό Real την περασμένη Δευτέρα ότι εγκρίθηκαν αυξήσεις απολαβών για τη γενιά Ευρωβουλευτών που έρχεται. Δεν πειράζει, εγώ θα σας πω τι ίσχυε, μέχρι τώρα στα σίγουρα και φανταστείτε να πάρουν και αύξηση…

Ο μισθός του Ευρωβουλευτή λοιπόν, είναι 6.200€ καθαρά το μήνα. Επιπλέον πληρώνονται κάθε μέρα, 304€, αρκεί να υπογράφουν παρουσία. Άλλα 12.800€ δηλαδή, καθαρά, χωρίς τα Σαββατοκύριακα. Σύνολο, 19.000€ καθαρά. Καλά πάμε…

Περιμένετε, δεν είναι μόνο αυτά. Παίρνουν και άλλα 4.000€ μηνιαίως για έξοδα γραφείου. Σούμα: 23.000€

Αυτά είναι δικά τους, γιατί πριμοδοτούνται με άλλα 21.000€ μεικτά για τους συνεργάτες τους. Τα παίρνουν όμως, εκείνοι για να επιλέξουν αυτούς που θέλουν – σίγουρα, όχι συγγενείς πλέον, γιατί απαγορεύτηκε.

Σε όλα αυτά προσθέστε ότι συνήθως, οι ευρωβουλευτές «τσιμπάνε» ένα δανειάκι, παίρνουν σπίτι στις Βρυξέλλες – όπου οι τιμές είναι κανονικές και το αποπληρώνουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Τους μένει κι ένα σπιτάκι, δηλαδή.

Τι; Δεν βάζουν υποψηφιότητα για να σώσουν την πατρίδα; Απίστευτο.

Θα μου πεις, γιατί όμως, τα έχω βάλει με τους τσελέμπριτιζ; Καθόλου δεν τα έχω βάλει με όλους. Μιλάω για τα λαμόγια που εκεί που δεν είχαν στον ήλιο, μοίρα είπαν να βγάλουν κανα φράγκο βάζοντας υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, όταν το μόνο ευρωπαϊκό που ξέρουν είναι η Eurovision.

Ονόματα δε θα πω, όμως δε μιλάω μόνο γι’ αυτούς που έβαλαν υποψηφιότητα φέτος, αλλά και για εκείνους που διετέλεσαν Ευρωβουλευτές (τρομάρα τους), χωρίς να πατάνε στις Βρυξέλλες, ή το Στρασβούργο, χωρίς να έχουν διαβάσει ούτε μια αράδα απ’ό,τι ψήφισαν ποτέ και χωρίς να μιλάνε καν, αγγλικά.

Αυτή τη φορά δε θα ονοματίσω, όχι επειδή κωλώνω – ξέρετε ότι με τρώει ο πισινός μου, αλλά γιατί δε θέλω να επηρεάσω κανέναν. Είναι στο χέρι μας ποιόν ψηφίζουμε και γιατί. Αν ψηφίζεις με γνώμονα την ομορφιά, την αναγνωρισιμότητα, την ομάδα που υποστηρίζεις στη μπάλα, ή το ωραίο σώμα, στείλε τους Έλληνες Αβέντζερς να πούμε. Μην γκρινιάζεις, όμως μετά για τουπέ και υφάκια χιλίων καρδιναλίων από πουθενάδες.

Άντε και καλό βόλι, αδέλφια μου.

Παρουσιαστές σε απόγνωση

Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά κι εμείς και τα κανάλια για τη νέα σεζόν. Να ξέρετε ότι η πορεία των εκπομπών κατασταλάζει γύρω στα Χριστούγεννα, ενώ η τύχη τους για τη νέα σεζόν αποφασίζεται Φλεβάρη – Μάρτη για να ανακοινωθεί στους παρουσιαστές μέχρι τον Μάιο.

Με λίγα λόγια, απ’ τ’  Άη Γιαννιού και μετά είμαστε όλοι στα κάρβουνα, αρχίζουν οι διαρροές, τα τηλεφωνήματα, οι προτάσεις και οι αντιπροτάσεις, αλλά και τα βύσματα.

Παρεμπιπτόντως, για να μη λέω συνέχεια για τους άλλους και επειδή το είδα να γράφεται, δεν θα κάνω την καλοκαιρινή εκπομπή στον ΑΝΤ1.

Θα μπορούσα να σας πω ότι είμαι μάγκας και πρέπει να ξεκουραστώ μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που με εξουθένωσε ψυχικά και σωματικά. Είναι αλήθεια, επίσης, πως δε θα μπορούσα να αναλάβω την καλοκαιρινή ψυχαγωγική εκπομπή του σταθμού, μια που μέχρι το τέλος Ιουλίου, 07:00-10:00 καθημερινά κάνουμε στον Ρυθμό 94.9 τη χειρότερη εκπομπή του ελληνικού ραδιοφώνου, το Mappes Show.

Θα μπορούσα να σας τα πω όλα αυτά, όμως η ξενέρωτη αλήθεια είναι πως δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Συμβολαιόμαγκες

Άλλη μια απ’ τις ατάκες που ακούγονται συχνά αυτήν την περίοδο είναι η: «Τα συμβόλαια είναι για να σπάνε». Πίπες, λέω εγώ.

Κανένας, εκτός από παρουσιαστές του κύρους και των ένδοξων ημερών της Ρούλας Κορομηλά δεν έχει σπάσει ποτέ συμβόλαιο με κανάλι και ούτε πρόκειται να το κάνει, ειδικά αυτές τις εποχές. Υπογράφεις; Σε πληρώνουν μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει μες την κρίση; Αν ναι, τότε τους ανήκεις. Το κανάλι έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Εκτός, αν θες να κινηθείς νομικά προς λύση του συμβολαίου με δική σου πρωτοβουλία και να έχεις απέναντί σου τον Κυριακού, τον Κοντομηνά, τον Βαρδινογιάννη, ή τον Σαββίδη. Και περίμενε, γιατί έρχεται κι ο Μαρινάκης…

Μπορεί να είμαι και κότα που σκέφτομαι έτσι. Μπορεί και όχι όμως. Το ψωμάκι να «βγαίνει» άλλωστε…

Master Chef – Αλήθειες

Τέλειωσε και το MasterChef με νικητή τον Μανώλη, ηθικό νικητή τον Κρατς και πραγματικούς νικητές τους κριτές.

Επέδειξαν ήθος, σοβαρότητα εκεί που έπρεπε και τσαλακώνονταν στις σωστές δόσεις. Δεν «λάσπωσαν τα ρούχα τους» στο ριάλιτι και αποτέλεσαν παραδείγματα ισορροπίας, ηρεμίας, ευγένειας και εμπειρίας, όσον αφορά τη μαγειρική εξειδίκευσή τους.

Ο Κοντιζάς, αυστηρός, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά τη δουλειά, ο Ιωαννίδης όμορφος, προσηνής, αλλά και τσαμπουκάς, όταν νιώθει ότι θίγεται το δίκαιο και ο Κουτσόπουλος με το χιούμορ, την ατάκα και ταυτόχρονα το μέτρο στην παρουσία του – ο δικός μας, άνθρωπος. Απόλυτη ισορροπία και αλληλοσυμπλήρωση. Κωλόφαρδοι στο Star.

Και μια που είπα Star, ήταν φάουλ να ακυρώσουν τον Ιωαννίδη από καλεσμένο στην εκπομπή του Μουτσινά, 2 ώρες πριν την έναρξή της. «Κρέμασαν» μια ολόκληρη ομάδα – ως και κουζίνες είχαν στηθεί στο πλατό. Όχι πως «μάσησε» ο Νίκος…

Και γενικά, είναι λάθος να ζαλάνε το κεφάλι των ανθρώπων για το πού θα «βγουν» τηλεοπτικά και τι θα πουν. Κι αν τολμήσουν να κάνουν κάτι, χωρίς άδεια να τους απειλούν. Χαλαρώστε λίγο, το MasterChef διαχειρίζεστε επικοινωνιακά, όχι το Πατριαρχείο.

Αυτά για σήμερα αδέλφια μου. Καλή ψήφο και καλά κρασιά. Τη Δευτέρα ξημερώνει μια καινούρια μέρα. Μπορεί και όχι.