«Ο Παπανώτας να ‘ξεπλένεται’ και ο Λιάγκας να ‘αιμορραγεί’»
Fake News

«Ο Παπανώτας να ‘ξεπλένεται’ και ο Λιάγκας να ‘αιμορραγεί’»

«Ο Παπανώτας να ‘ξεπλένεται’ και ο Λιάγκας να ‘αιμορραγεί’»

Έχω μπερδευτεί… Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η θερμοκρασία είναι 28 βαθμοί στο Παλαιό Φάληρο.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, ένα μαγαζί με εποχιακά είδη άρχισε να πουλάει χριστουγεννιάτικα φεγγοβολώντας πιο πολύ κι απ’ τον ημιόροφο της οικίας Πατούλη.

Στο Down Town φωτογραφίζονται γυμνοί κατά του HIV/AIDS. Αν δεν συνοδεύεται αυτό από μια δωρεά στις καμπάνιες κατά της νόσου, μια πληροφορία για τους τρόπους μετάδοσης-μη μετάδοσης, τα check-points για δωρεάν εξέταση, ένα προφυλακτικό δώρο, βρε αδελφέ, τότε πρόκειται απλά για ένα περιοδικό που φωτογραφίζει γυμνούς τύπους.

Αν πάλι, υπάρχουν τα παραπάνω, ένα από αυτά, ή κάτι παρεμφερές, λέω μαλακίες. Πρώτη φορά θα είναι; Σε κάθε περίπτωση, μια που το έφερε η κουβέντα τσεκάρετε αυτήν την πρωτοβουλία που δεν επιτρέπει καμία αμφιβολία:

https://www.onassis.org/el/whats-on/im-positive-2019

Απ’ την άλλη, έχεις τον Λιάγκα που πήγε στην πρεμιέρα του Καπουτζίδη (εγώ κι ο Μουτσινάς απομένουμε #not), κάποιοι θεωρούν «δικαίωμα» να κάνουν μπάρμπεκιου μπροστά σε πρόσφυγες που στοιβάζονται σε υπαίθριες δομές κι εγώ δεν αισθάνομαι πολύ καλά, τελευταία…

Γι’αυτό, λέω να βάλω κομματάρα. Επιστροφή στη γνωριμία μας μέσα από τα Fake News και το πρώτο τραγούδι που «κουμπώσαμε». Δυναμώστε, λοιπόν, και ξεκινάμε:

Ηλιάνα Παπαγεωργίου και στο γάλα

Αυτό στην Ελλάδα που «βρήκαμε παπά, ας θάψουμε δυό-τρεις είναι χαρακτηριστικό μας. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου ξεχώρισε με την παρουσία της στο GNTM τόσο πέρυσι, όσο και φέτος – δεκτόν.

Προσβλέποντας σε ένα μερίδιο της επιτυχίας αυτής και πολύ σωστά επιχειρηματικά και τηλεοπτικά της έγινε πρόταση από το Mad να παρουσιάσει το περασμένο Madwalk. Η Ηλιάνα με κάρτες, ακουστικό και autocue για να βλέπει και να ακούει τα λόγια της από παντού, δεν τα κατάφερε.

Φέτος, ακούστηκε το όνομά της για την εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων με αφορμή την αλλαγή χρονιάς στο Σύνταγμα. Και μολονότι η πρόεδρος της «Τεχνόπολης» Κατερίνα Γκαγκάκη διέψευσε τη φήμη, είναι μόνο η συνέχεια του φαινομένου…

Είμαι σίγουρος ότι το όνομα της Ηλιάνας θα συζητηθεί – όχι μόνο θα ακουστεί – για όποια εκπομπή, show, τηλεπαιχνίδι, επίδειξη τάπερ, ή εγκαίνια πλοίου αναζητά παρουσιαστή, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Εκστασιαζόμαστε με το φρέσκο πρόσωπο που «ξεπηδά» κατά καιρούς υπηρετώντας με επιτυχία ένα πρότζεκτ και είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε τη θέση του Χατζηνικολάου.

Κι αν έχει τόση ανάγκη ο χώρος από νέα πρόσωπα, γιατί δεν «ξεμπουκώνουν» οι «παλιοί» τις θέσεις να «μπει» το νέο αίμα και να βρίσκονται εκεί να το στηρίξουν; Γιατί, αν ανακαλύπτεις μια Ηλιάνα κάθε χρόνο και τη βάζεις ακόμη και στο γάλα σου το πρωί, μάλλον αποζητάς να βρεις το πρότζεκτ στο οποίο θα σε απογοητεύσει, παρά το αντίθετο, ώστε να την «κάψεις» κι αυτήν.

Για την Χριστίνα Μπόμπα που επιχειρήθηκε κάτι παρόμοιο με την Ηλιάνα, δε θα μιλήσω. Εδώ, μιλάμε για αυτανάφλεξη.

Φουρέιρα Vs Ασλανίδου

Ο Τάκης Ζαχαράτος, αυτός ο ψαρωτικά ταλαντούχος άνθρωπος που σε κάνει να νιώθεις ανάξιος που ασχολείσαι μ’ αυτόν τον χώρο, σατίρισε καυστικά – σχεδόν οριακά – την εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα και της Μελίνας Ασλανίδου.

Η Ελένη τον παραδέχτηκε και γέλασε, δαγκώνοντας το μάγουλό της απ’ το ζόρι, ενδεχομένως, αλλά το έκανε. Η Μελίνα, από την άλλη, βρέθηκε καλεσμένη του Νίκου Μουτσινά και δεν αναφέρθηκε στο θέμα καν…

Το αν ζήτησε η Μελίνα να μην τη ρωτήσει ο Νίκος, ή ο ίδιος το απέφυγε για να μη φέρει την καλεσμένη του σε δύσκολη θέση, λίγη σημασία έχει. Κανένας δε γουστάρει να του πατάνε κουμπιά που τον ενοχλούν.

Είναι μέρος της «παράστασης» όμως, να αποδεχτείς τους «ρόλους» και να συνεχίζεις να «παίζεις». Επί προσωπικού, η Μελίνα και ο Τάκης μπορούν να «χεστούν». Δημόσια όμως, κάνει κακό σε καλλιτέχνες τέτοιου κύρους και πορείας να δείχνουν ότι ενοχλούνται από έναν άλλον καλλιτέχνη που επίσης κάνει τη δουλειά του, χωρίς εμπάθεια.

Ο Βασίλης τραγούδησε: «…ποτέ σου, όμως, μην αφήσεις να δει κανείς …ότι πονάς”.

Φουρέιρα – Ασλανίδου, λοιπόν: 1-0 κι ας μην το ξέρουν…

Πάρτε και τον Μπίλαρο:

Η κολυμβήθρα του Παπανώτα

Έβρισε ο Λιάγκας τον Snik, ο Snik χλεύασε τον Γιώργη, ανταπάντησε εκείνος κι εγώ αναρωτιέμαι: Ο Λιάγκας και η Τσολάκη έχουν πάρει τη θέση του Παπανώτα φέτος; Πού είναι ο Δημήτρης του Happy Day που έβγαζε φωτιές απ’ το στόμα κι έκλανε κεραυνούς;

Πού είναι ο Παπανώ με την ατάκα που «έβγαζε τίτλο» καθημερινά; Και δε μιλάω για τις κακίες, φυσικά.

Ίσως ο ΣΚΑΪ – ραδιόφωνο και τηλεόραση- να ήταν ευκαιρία να «ξεπλυθεί» απ’ την σκληρή κριτική και να λανσάρει ένα πιο «ήπιο» προφίλ.

Το δέχομαι και δικαίωμά του, αλλά εδώ ο Γιώργης «αιμορραγεί» στον «αέρα», αδέλφια. Θα μου πεις τι σε νοιάζει εσένα; Τους ξαναέκανα follow, γι’ αυτό…

Αποκλειστικόν (Μπορεί και Όχι)

Και για το τέλος, μια αποκλειστικάρα για να μην έχετε παράπονο:

Σκέφτομαι «έξω απ’ το κουτί» λέγεται η τακτική που ακολουθεί ο ΣΚΑΪ στην αναζήτηση παρουσιάστριας για την επιστροφή του My Style Rocks.

Έτσι, έκανε πρόταση στην Ιωάννα Μαλέσκου ΑΚΑ Ελένη Μενεγάκη της Κρήτης, η οποία αρνήθηκε.

Respect στο κανάλι που δεν ακολουθεί τα ίδια και τα ίδια μέσω της πεπατημένης. Απ’ την άλλη τη «ρούφηξε τη χύλα» – να λέμε αλήθειες. Ο ΣΚΑΪ το αρνείται, η Ιωάννα το διατυμπανίζει – λογικόν.

Καλή αντάμωση, αδέλφια μου και ό,τι χρειαστείτε, μη διστάσετε να μου στείλετε μήνυμα, αφού πλέον, εσάς έχω.

Εύχομαι την επόμενη φορά να τα πούμε σε πιο χριστουγεννιάτικο κλίμα αγάπης και κατάνυξης, μπορεί και όχι.