Ο νέος παρουσιαστής του The Voice και η «ένοχη» απόλαυση του ΣΚΑΪ
Fake News

Ο νέος παρουσιαστής του The Voice και η «ένοχη» απόλαυση του ΣΚΑΪ

Ο νέος παρουσιαστής του The Voice και η «ένοχη» απόλαυση του ΣΚΑΪ

«Από πού ν’ αρχίσω…», που έγραψε και ο αυτόφωτος Παντέλος στο τραγούδι του «Παραμυθιάζομαι».

Όχι, δε νιώθω «πιο ευάλωτη από ποτέ», όπως συνεχίζει αυτή η τραγουδάρα. Είναι, όμως, πολλά αυτά που έχουν μεσολαβήσει τις ημέρες που έχουμε να τα πούμε, αδέλφια μου και με «τρώει το χέρι μου» να γράψω. 

Βάνουμε κομματάρα, λοιπόν και ξεκινάμε, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ… πάθος τα σημερινά Fake News. Για να μην «Παραμυθιάζεστε».

Λιάγκας: Η ένοχη απόλαυση του ΣΚΑΪ

Και θα αρχίσω κάνοντας την κότα για λόγους επαγγελματικής ηθικής. Φυσικά, έχω άποψη και για το τελευταίο δευτερόλεπτο της καθημερινής live εκπομπής του φίλου μου και ομόσταβλου στο Znews, Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ. Καταλαβαίνετε, όμως, πως, εφόσον από την επόμενη εβδομάδα θα είναι μια από τις εκπομπές που θα ανταγωνίζονται το «Το Πρωινό» – στο οποίο συμμετέχω – έστω και για 45’, δε θα ήταν πρέπον να τοποθετηθώ.

Θα αρκεστώ να πω, ωστόσο, ότι ο Γιώργος είναι «πολεμικό σκυλί», δε θα αφήσει τίποτε στην τύχη του, μέχρι τους τίτλους τέλους της εκπομπής στο πέρας της σεζόν, αλλά και ότι έχει επιστρέψει (ας το θέσω κόσμια) «ερεθισμένος»…

Θα μου επιτρέψετε, επίσης, να αναφερθώ στην απροσδόκητη έκπληξη της Κατερίνας Γκαγκάκη, που ξεχωρίζει ήδη, μέχρι οι υπόλοιποι να «βρουν τα πατήματά» τους. Εύστοχη, περιεκτική και παρεμβαίνοντας στις «χαραμάδες» που προκύπτουν στον σχολιασμό «πυροβολεί» και φεύγει. Άτσα, η Γκαγκάκη…

Και τώρα, στο «ψητό»: Θα το πω όπως το σκέφτομαι… Ξέρετε ποιο νομίζω ότι είναι το πρόβλημα με τον Λιάγκα και τον ΣΚΑΪ; Το κανάλι δε μπορεί ακόμη να τον «χωνέψει», ώστε να τον χρησιμοποιήσει. Και όταν λέω «χωνέψει» δεν εννοώ, συμπαθήσει…

Άκουγα την περασμένη Τετάρτη τον Δημήτρη Οικονόμου που κάνει εκπομπή με την Εύα Αντωνοπούλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.  Σε λίγα λεπτά θα ξεκινούσε στο κανάλι η πρεμιέρα της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», ενώ για το βράδυ είχε προγραμματιστεί και η Παρουσίαση Προγράμματος του καναλιού και του ίδιου φορέματος Στεφανίδου-Κοσιώνη.

Μιλώντας, λοιπόν, για τη φετινή επένδυση του Ομίλου στην τηλεόραση, ο Δημήτρης Οικονόμου ανέφερε ότι στον ΣΚΑΪ φέτος θα τα έχουν όλα. Θέλετε ενημέρωση; Έχουμε. Θέλετε «ελαφρολαϊκό» έχουμε Λιάγκα, ανέφερε χαρακτηριστικά και η λανθάνουσα γλώσσα από τον έμπειρο δημοσιογράφο, ακόμη και ως αστείο πέρασε το μήνυμά της.

Δεν εννοώ πως υπάρχει κάποια κόντρα ανάμεσα σε Οικονόμου και Λιάγκα – μακριά από μένα αυτά. Όμως, η χρήση της λέξης «ελαφρολαϊκό», αντί εκείνης της «ψυχαγωγίας», είτε σκόπιμα, είτε ασυνείδητα φανερώνει τον σκεπτικισμό του σταθμού απέναντι στον Γιώργο και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την τηλεόραση, ώστε να είναι ανταγωνιστική. 

Α, όλα κι όλα, εγώ ανακατώστρας δεν είμαι, αλλά σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο δεν ωφελεί κανέναν. Ούτε και χαζός είμαι, να δώσω συμβουλή στον ΣΚΑΪ, ενώ πληρώνομαι απ’ τον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, θα τολμήσω να το πω, στους παλιούς μου γνώριμους από το Mega που έχουν πάρει τις τύχες του καναλιού του Φαλήρου στα χέρια τους: «Χαλαρώστε και απολαύστε το, κύριοι»

ΡΕΜΟρτάζ

Έφυγε, λέει ένα «ρεπορτάζ», ο Αντώνης Ρέμος απ’ τη Heaven, διότι ο ραδιοσταθμός του Ομίλου ΑΝΤ1 στον οποίο ανήκει και η δισκογραφική προτιμούσε να «παίζει» Ιακωβίδη, παρά τα δικά του, κομμάτια και αούα.

Επειδή ο ραδιοσταθμός αυτός είναι ο Ρυθμός 94.9, στον οποίο – εδώ και 7 χρόνια – έχω αφήσει τα κοκκαλάκια μου, οφείλω να «πεταχτώ». Τσουουουπ, λοιπόν.

Στον Ρυθμό 94.9 δεν «παίζουμε» τίποτα που δεν έχει «περάσει» από αυτές τις ρημάδες τις «call-out» έρευνες (όπως τις λένε στο χωριό μου) που κάνει κατά καιρούς ο σταθμός.

Εδώ, η γκόμενά μας έβγαλε τραγούδι και δεν έπαιξε, ούτε στο ασανσέρ του Ρυθμού 94.9, μέχρι και αν περάσει ποτέ από έρευνα. Πλάκα μας κάνετε;

Κάτω τα χέρια, όμως, απ’ τον Αντώνη. Και τα κομμάτια του, εμείς οι φανζ του, τα απολαμβάνουμε πλέον απ’ τον ραδιοσταθμό της Panik. Τι; Δεν έχει ραδιόφωνο, η Panik; Και γιατί έφυγε; Μπερδεύτηκα.

OPEN #not_so

Ήταν ατόπημα του OPEN να μην αφαιρέσει τα πλάνα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα από την πρεμιέρα του X Factor. Και ήταν μεγαλύτερο ατόπημα να προμοτάρεται απ’ το πρωί πως αυτά τα τελευταία πλάνα του αγαπημένου τραγουδοποιού που έφυγε τόσο πρόωρα απ’ τη ζωή θα «παίξουν» το βράδυ στην πρεμιέρα του talent show.

Την ημέρα της κηδείας ενός καλλιτέχνη που η προσφορά, η πορεία και οι απόψεις συντροφεύουν γενιές, όταν κανείς δε μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί ήταν άκομψο και άβολο να βλέπουμε τον άνθρωπο λίγες μέρες πριν τον ξαφνικό χαμό του.

Για να μην αναφερθώ στη δύσκολη θέση που ενδεχομένως ήρθαν οι δικοί του.

Έχω συνεργαστεί και γνωρίζω καλά τους ανθρώπους του καναλιού – πρόκειται για επαγγελματίες με ευαισθησίες. Θέλω να πιστεύω πως ήταν ένα ατόπημα που κι εκείνοι αναγνωρίζουν, σήμερα.

Σχολείο Vs Illuminati

Για τους Illuminati, το «ξέσπασμα» του Sin Boy, την απάντηση του Light που όμως, είχε παίξει μπουνιές με τον Sneak στα Mad VMA, αλλά και τα κουίζ της Τζούλιας θέλω να πω πολλά… 

Πιστεύω, όμως, ότι όσα κι αν έλεγα σ’ εσάς, τους νέους που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, τίποτα δε θα τα περιέκλειε όλα περισσότερο απ’ τη φράση: «Γι’ αυτό λοιπόν, εσείς να κοιτάξετε να έχετε την καλύτερη ΣΧΟΛΙΚΗ χρονιά, αδέλφια μου κι αφήστε τους άλλους να γκριντζάρουν».

Πριν από το αποκλειστικό

Στο Αποκλειστικό της Ημέρας, πριν περάσω στο «παρασύνθημα», θα ήθελα να αναφερθώ σε μια εμπειρία που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Στην αρχή της εβδομάδας βρέθηκα, που λέτε, στη Ρόδο για τα εγκαίνια των ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τα οποία συνεργάζομαι. Εκεί, είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ με τον Σωτήρη Κοντιζα και τον Πάνο Ιωαννίδη.

Λοιπόν, οφείλω να σας πω, ότι οι τύποι είναι απίστευτοι. Ευγενείς, μετρημένοι, χαβαλέδες, προσιτοί και πάνω απ’ όλα, επαγγελματίες που αγαπούν τη δουλειά τους.

Επειδή δε, είμαι σε θέση να γνωρίζω πως και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν «πάει πίσω» σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να πω, πως η επιτυχία του MasterChef και τους αξίζει και δεν είναι τυχαία. Είναι τιμή μου να σας γνωρίζω, κύριοι.

Και τώρα, η Αποκλειστικάρα:

Θα τολμήσω να δώσω τον παρουσιαστή του The Voice κι ό,τι γίνει. Είστε έτοιμοι; Γιώργος Λιάγκας.

Αυτά για την ώρα, λεπτομέρειες στο Mappes Show του Ρυθμού 94.9 και στην ενότητα «Το Αποκλειστικό της Έλενας Πολυκάρπου», γύρω στις 09:00.

Πάρτε κι ένα δεύτερο μετά το προηγούμενο «μπουμπούνισμα»: Το ολοκαίνουριο τηλεπαιχνίδι του OPEN, «Ένας Για Όλους» που μέχρι να βρει τον δρόμο του θα το ακούτε ως «Σαν το Ρουκ Ζουκ» θα παρουσιάσει η αγαπημένη, Μαρία Μπακοδήμου. Μπράβο Μαρία εισ’ αρρώστια κι αξίζεις τα καλύτερα.

Και σ’ εσάς, όμως, εύχομαι τα καλύτερα, αδέλφια μου. Να έχετε την καλή την τύχη του Δημήτρη Παπανώτα που δήλωσε πως η κα Εύη Κουτσαυτάκη είναι η πιο όμορφη CEO στην Ευρώπη, ή στην υφήλιο, ή στο σύμπαν (δε θυμάμαι ακριβώς). Που μπορεί να είναι η γυναίκα, αλλά δεν είναι και φοβερή σύμπτωση που είναι το αφεντικό του; Απίστευτο.

Τα λέμε τη Δευτέρα από την αγαπημένη σας «γωνιά» – το «Το Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά που ακόμη δεν μπορεί να δεχτεί ότι στο Avengers – Endgame πεθαίνει ο Iron Man, γιατί δε μπορεί να το πει στους γιούς της, μήπως φρικάρουν. Τι τραβάω.