Ο Κανάκης και οι άλλοι
Fake News

Ο Κανάκης και οι άλλοι

Ο Κανάκης και οι άλλοι

Καλημέρα σας και καλή Κυριακή. Αγίου Βαλεντίνου την Πέμπτη που μας πέρασε, Τσικνοπέμπτη εκείνη που έρχεται και όπως πολύ ωραία έλεγε ο μικροκαμωμένος Φεβρουάριος στο σκίτσο του Αρκά: «Τα καλύτερα σας τα έχω απ’ τη μέση και κάτω…»

Πάμε λοιπόν, να ξεκινήσουμε. Aς βάλουμε τραγουδάρα να αχνοπαίζει, κουμπώστε καφεδάρα και φύγαμε για τα kυριακάτικα Fake News…

Ο Κανάκης και οι άλλοι…

Την αμαρτία μου θα την πω. Δεν είμαι και απ’ τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Αντώνη Κανάκη. Εγώ τον διαχωρίζω από την υπόλοιπη ομάδα, την οποία νιώθω ότι επισκιάζει πολύ άδικα, μια που πρόκειται για ταλαντούχους, ατακαδόρους, δουλευταράδες και με ξεχωριστές και αξιοσημείωτες πορείες στον χώρο, ανθρώπους. Όμως, αφού τα βρίσκουν με τον Κανάκη, εμένα δε μου πέφτει λόγος κι ούτε «φιτιλιάρης» ήμουν ποτέ.

Εν αρχή ην… Comfuzio

Παρακολουθούσα Comfuzio από την ΕΡΤ3 ακόμη. Με τον ηγέτη και εμπνευστή Αντώνη Παραρά να κρατά τις ισορροπίες, τον Αντώνη Κανάκη με τη γνώριμη πλέον ορμή του να αναχαιτίζεται από την καζούρα της παρέας για το γυμναστηριακό σώμα ή τη μύτη του και τον Σωτήρη Καλυβάτση από τις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ να μας λύνει στα γέλια με τα βιντεάκια του.

Παρασκευή, μέρα κοινού, με τα σχολεία από τη Βόρειο Ελλάδα να κατακλύζουν το στούντιο και να χαλάνε κόσμο με τα πανό τους, σκηνοθέτη τον Μιχάλη Λεάνη (ναι, από τον Σπορ FM και πρώτο σύζυγο της Σίας Κοσσιώνη) και ευφάνταστες παρεμβολές εν μέσω «χιονιού» στους τηλεοπτικούς μας δέκτες από ένα τύπο με μαντήλι στο πρόσωπο και γυαλιά ηλίου, τον Μούτα. Ο Σωτήρης JoJo Βακάρος, ο Στάθης Easy Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Σερβετάς με τους «Ανεκδοτάδες» του, η «Μπάντα που έπαιζε τα Πάντα» και ο Εικοσιδυός έπαιρναν χρόνο με τον χρόνο τη θέση τους στην παρέα.

Και ήταν μια παρέα που γύρω από ένα τραπέζι «μπανιέρα» έθιγε τα πάντα. Από τη σεξουαλική ανάπτυξη των νέων, μέχρι τα αθλητικά, τη μουσική και την πολιτική. Και όλα αυτά, χαλαρά από τη Θεσσαλονίκη μας και με σεβασμό.

Από τη Θεσσαλονίκη με αγάπη

Η συνέχεια είναι πάνω-κάτω γνωστή. Ο άδικος χαμός του Παραρά μας κοκκάλωσε όλους. Στο σχολείο είχαμε φρικάρει, θυμάμαι, και στο διάλειμμα ήταν το μόνο θέμα συζήτησης. Θεέ μου, πόσο ευχόμασταν να είναι μούφα η είδηση…

Ύστερα ήρθαν οι Α.Μ.Α.Ν., ο ΑΝΤ1 και οι Ράδιο Αρβύλα που όταν ξεκίνησαν τα απογεύματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά σε νούμερα και αγχώθηκαν, αλλά το κανάλι και ο Γιάννης Λάτσιος τους πίστευε και τους καθησύχαζε, ώσπου βρήκαν το δρόμο τους το βράδυ, «χτυπώντας» εμβληματικά για την τηλεοπτική ιστορία, νούμερα.

Χτυπήθηκαν απ’τα Σερβάιβο, δοκίμασαν Βινύλιο (το οποίο, αν με ρωτάτε είναι πιο κοντά στο Comfuzio απ’ ό,τι το Ράδιο Αρβύλα), έκαναν την ελληνική εκδοχή του Jackass στάθηκαν στο απυρόβλητο από τα κανάλια τους, σατιρίζοντας ή στηλιτεύοντας ακόμη και τους ίδιους τους επικεφαλής ή τις άλλες εκπομπές του σταθμού, έπεσαν, ξανασηκώθηκαν, όριζαν πότε θα κάνουν πρεμιέρα και πότε θα λήξουν τη σεζόν, ο Αντώνης Κανάκης ανακοινώθηκε πως θα αναλάμβανε στελεχιακή θέση στον ΑΝΤ1, ύστερα κάτι μανούρες και τώρα, ΣΚΑΪ με διαρκώς ανοδική πορεία και εξαιρετικά νούμερα για το μέσο όρο του σταθμού. Και όλα αυτά από τη Θεσσαλονίκη, πάντα και πεισματικά και μπράβο τους.

Περί Κανάκη…

Για να επιστρέψουμε λοιπόν, στο σήμερα, χωρίς να παραγνωρίζω την επιτυχία, την ατάκα, το χιούμορ και την άποψη (άσχετα αν συμφωνώ, ή διαφωνώ) του Αντώνη Κανάκη, διακρίνω έναν τηλεοπτικό συγκεντρωτισμό που με ξενίζει. Νιώθω πως ο Αντώνης Παραράς και ο Σωτήρης Καλυβάτσης ισορροπούσαν αυτήν την τάση του Κανάκη, ενώ τώρα, η παρέα υπάρχει, όσο αναγνωρίζει την πρωτοκαθεδρία του.

Κανένα meme που δείχνει την εμφύτευση μαλλιών του Κανάκη δε θα προκαλούσε τη δυσαρέσκειά του και το οργισμένο τηλεφώνημα στο κανάλι την εποχή του Comfuzio, γιατί το τρολάρισμα της ομάδας θα τον έκανε να γελά κι αυτός κατανοώντας πως πρόκειται για τρίχες, ή «τρίχες». Θα μου πείτε τότε μόλις είχε κουρέψει το μακρύ του μαλλί και δε θα είχε ανάγκη. Σωστό κι αυτό..

Αυτό όμως δεν αναιρεί τα κότσια, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο που γνωρίζει ο Αντώνης, την ευγενή του πρόθεση να ωφελήσει την κοινωνία μέσα από τη δουλειά του, αλλά και το πόσο μεγάλο κεφάλαιο στην πορεία των ελληνικών Μέσων αποτελεί.

Κάποιος θα έλεγε ότι το μόνο λυπηρό στη φάση είναι πως δεν υπάρχει το Comfuzio, οι ΑΜΑΝ και οι Ράδιο Αρβύλα της νέας γενιάς, γιατί κακά τα ψέματα, και τα παιδιά 45άρησαν και τα αστεία και το χιούμορ παρέμειναν ίδια, αλλά δε φταίει και σ’ αυτό ο Κανάκης. “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα” για τους τολμηρούς νέους, τα κανάλια, αλλά και όλους εμάς τους τηλεθεατές. Μην αργείτε μόνο, γιατί μετά θα μου λέτε πάλι: «Κι εδώ ο Τούρκος;»

Στάη εναντίον Ράδιο Αρβύλα και στη μέση, OPEN

Και ερχόμαστε στο φιάσκο του περιστατικού των «υποκλαπέντων»-κατά την κα Έλλη Στάη- πλάνων κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας από τη συνέντευξη που πήρε από τον πρωθυπουργό, κο Αλέξη Τσίπρα και προέβαλλαν στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» την περασμένη Δευτέρα ο Κανάκης και η παρέα του.

Και το χαρακτηρίζω «φιάσκο» διότι σύμφωνα με την άλλη πλευρά τα πλάνα είχαν δημοσιευθεί ήδη διαδικτυακά στο Web TV του Open Beyond, οπότε δεν τίθεται ζήτημα υποκλοπής.

Αν σημειώσουμε πως πέρα από κάποιες φιλοφρονήσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την κα Στάη δεν ακούγεται και τίποτα φοβερό να κινδυνεύσουν κρατικά μυστικά ή να αποκαλυφθεί το μέρος όπου προστατεύουμε τους 8 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας και κυνηγά ο Ερντογάν, ισχύουν τα παρακάτω:

  • Για όλα μπορείς να κατηγορήσεις τον Κανάκη και την παρέα του, αλλά όχι για τηλεοπτικά ανήθικο. Η πορεία τους, το επιβεβαιώνει αυτό.
  • Η κα Στάη νομικά έχει δίκιο, εφόσον πρέπει να συναινέσει για τη δημοσίευση για πρώτη φορά οποιουδήποτε υλικού αφορά την εικόνα ή τη φωνή της. Όμως, αν το υλικό δημοσιεύθηκε από το ίδιο το κανάλι με το οποίο συνεργάζεται στο Web TV του και αναδημοσιεύθηκε από τους Ράδιο Αρβύλα δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
  • Δε φταίει κανένας οπερατέρ ή τεχνικός για καμία «διαρροή». Κάνουν αυτή τη δουλειά χρόνια και είναι επαγγελματίες. Χώρια που τραβάνε τα πάνδεινα και δε μιλάνε. Ε όχι να τους φορτώσουμε κι αυτό…
  • Ουσιαστικά και πραγματικά, δεν έγινε κάτι, γιατί τα πλάνα δεν φέρνουν κανέναν σε δύσκολη θέση, δεν αποκαλύπτουν κάτι και δεν θίγουν κανέναν.
  • Δεν υπήρχε κανένας λόγος η κα Στάη να «την πει» στον Κανάκη και την παρέα του. Ακόμη κι αν τίθεται ζήτημα υποκλοπής, το πρόβλημα το έχει ή πρέπει να το έχει με το κανάλι της και τον τρόπο που διέρρευσαν τα συγκεκριμένα πλάνα, αν διέρρευσαν.
  • Τέλος, αν το δελτίο του Open έκανε 20άρια, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η κα Στάη θα έδειχνε πραγματικά το χιούμορ της και, ή θα σχολίαζε κι εκείνη τα πλάνα χαριτολογώντας ή δε θα ασχολούνταν καθόλου με το ζήτημα, επιδεικτικά, ως άλλο ένα χτύπημα των ανταγωνιστών εναντίον των επιτυχημένων ποσοστών του δελτίου που παρουσιάζει.

Πολλά σας τα είπα, αδέλφια μου και με το συμπάθειο κιόλας. Άντε, καλή εβδομάδα να έχουμε…