Η Ναταλάι Λάμα, ο άξιος Παπανώτας και η Μπακοδήμου φαντάρος!
Fake News

Η Ναταλάι Λάμα, ο άξιος Παπανώτας και η Μπακοδήμου φαντάρος!

Η Ναταλάι Λάμα, ο άξιος Παπανώτας και η Μπακοδήμου φαντάρος!

Αδέλφια μου, αλήτες πουλιά… Τι μου γίνεστε; Μη με παρεξηγάτε, γράφω έτσι χαριτωμένα χρησιμοποιώντας και τον στίχο του πρίγκιπα, Τόλη, ένεκα που μπήκε το καλοκαίρι, προκηρύχθηκαν εκλογές, είδα και τις πρώτες φωτογραφίες της Ελένης από τη γέφυρα του οχηματαγωγού «Η Βασίλισσά Μας, Η Καλή ΙΙ» και βεβαιώθηκα ότι όλα πάνε πρίμα.

Πρόσω ολοταχώς, λοιπόν, με τραγουδάρα για την ανάγνωση των Fake News αυτής της εβδομάδας κι αέρα στα πανιά μας…

Μπιμπίλας, ο Μέγας

Ξεκινάω με δήλωση Σπύρου Μπιμπίλα: «Η πολύ μακρινή μου καταγωγή είναι από τη Χαλκιδική. Άσε που μοιάζω και με τον Μέγα-Αλέξανδρο».

Και απαντώ: Μοιάζει, ο μπαγάσας. Δείτε:

Παπανώτα, άξιος

Συνεχίζω με δήλωση Δημητρίου Παπανώτα και με πλάγια τις δικές μου, παρατηρήσεις:

«Είχα σχέση με μια κοπέλα που ήταν κόρη γιατρού και είχαμε πάει σε κάτι κλαμπάκια (στο Τροπικάνα), στην Ανατολική Αττική (Ιστ-Κόουστ). Είχαμε πάει με δύο αυτοκίνητα, με το δικό μου και το δικό της, βρεθήκαμε εκεί.

Στον γυρισμό το ένα αυτοκίνητο ακολουθούσε το άλλο… Και εκεί στο Χαλάνδρι, (από Μαραθώνος-Μεσογείων κύκλο θα τον πήγε η κόρη του γιατρού – τι ανάγκη είχε αυτή…) πάνω στην κεντρική λεωφόρο, μου λέει “κατέβα οπωσδήποτε” (τραβώντας τον απ’ το τσουλούφι).

Κατέβηκα για το αποχαιρετιστήριο φιλί, το καληνύχτα, το οποίο δυστυχώς προχώρησε τόσο πολύ που περνούσαν ταξί και φωνάζανε “Ρε Παπανώτα, τι είναι αυτά;” (Ρε Παπανώτα, τι είναι αυτά; Δυο κύκλους έχουμε κάνει κι ακόμη στο σουτιέν είσαι).

Με καταλάβανε, αν και ήταν 4-5 τα ξημερώματα και Σαββατοκύριακο που δεν έχει και κόσμο (Σίγουρα ήταν ταξιτζήδες αυτοί που περνούσαν;) Αισθάνθηκα περίεργα. Όχι στην είσοδο της πολυκατοικίας, σε ένα πεζούλι εκεί. Ευτυχώς ήταν φαρδύ το πεζοδρόμιο.

(Συμπέρασμα: Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα θα λυθεί όταν φαρδύνουμε τα πεζοδρόμια. Μα, όλα εγώ;)

Μπράβο Δημήτρη Παπανώτα. Άξιος.

Ναταλάι Λάμα

Ξέρω, όσοι διαβάζετε τα Fake News συστηματικά θα πιστεύετε ότι την καλοπιάνω. Η αλήθεια είναι πως αναγνωρίζω τόσα καλά στην Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή της φέτος που θα πίστευες πως είναι κολλητή μου, ή προσπαθώ να «χωθώ» στην ομάδα.

Λοιπόν, μπορεί να ξε-αγχωθεί τόσο ο Γεωργαντάς, όσο και ο Τσουρός για τα δύο αυτά ενδεχόμενα, αντίστοιχα. Απλά, όταν βλέπω κάτι καλό για τα τηλεοπτικώς καθιερωμένα ήθη, οφείλω να το πω. Και η Ναταλία φέτος δίνει ρεσιτάλ. Εγώ φταίω;

Ξέρετε τι είναι να σε απαξιώνουν σε συνέντευξη που έχουν δώσει σε συνεργάτη της εκπομπής σου κι εσύ να επιλέγεις να προβληθεί κανονικά; Δε νομίζω να έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά…

Και να πω ότι επέτρεψε να «παίξει» το βίντεο της Φωτεινής Πετρογιάννη, όπου ο Νίκος Γκάνος εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του (για να το θέσω κόσμια) ως προς τη Ναταλία και τη συνεργασία τους στο Έψιλον, ώστε να τον «βγάλει στη σέντρα» και να του απαντήσει, πάει κι έρχεται… Αλλά, ούτε αυτό έγινε. Η Ναταλία έπαιξε το βίντεο, διευκρίνισε πως με άλλον έπρεπε να τα βάλει τότε ο Νίκος και όχι μ’ εκείνη και επέλεξε να σωπάσει.

Ναι, μπορούσε να μην το παίξει. Κανένας παρουσιαστής δε θα το έπαιζε – θα ήθελε να το «θάψει». Ίσως εγώ να το έπαιζα, αλλά δε θα άντεχα να μην απαντήσω όπως έκανε η Ναταλάι Λάμα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Άλλος, μπορεί να το έπαιζε για να απαντήσει στον Νίκο και να κάνει νούμερα, άλλωστε η μανούρα πάντα πουλά (μπορεί και όχι, πια). Όπως και να έχει, όμως, το «Καλύτερα Δε Γίνεται» έχει ξεφύγει σε νούμερα και δεν τα έχει ανάγκη. Νέα ήθη και ιώβεια υπομονή απ’ τη Ναταλία. Μαγκιά και της αρχισυντάκτριάς της – Μαίρης Κούσουλα (να τα λέμε κι αυτά).

Υ.Γ. Όντως, μόνο τη Ναταλία δεν μπορεί να κατηγορήσει ο Νίκος Γκάνος για τη σεζόν εκείνη. Και το ξέρει κι εκείνος κι ο χώρος.

Η Μπακοδήμου, απολελέ και τρελαιλέ

Η Μαρία η Μπακοδήμου περνάει δύσκολα στο φετινό Power of Love και νιώθω ότι έχει σκυλο-μετανιώσει τη συμμετοχή της στη δεύτερη σεζόν του.

Η Μαρία Μπακοδήμου

Η Μαρία Μπακοδήμου

Κάπου εκεί, ανάμεσα στα λιγοστά ελληνικά των φετινών συμμετεχόντων, στις μανούρες που πρέπει να διαιτητεύει, στις καταγγελίες για την παραγωγή, στα ανορθόγραφα post και σε κάτι Ρουμάνους που κάπως μπλέχτηκαν στη φάση από άλλο ανέκδοτο, η Μαρία μοιάζει να μετρά αντίστροφα σα φαντάρος που περιμένει να απολυθεί μετά από 12 μήνες, χωρίς έξοδο στην παραμεθόριο.

Instagram Vs Πανελλήνιες

Φωτογραφίες Τούνη, Μπούνη, Τσούνη (δικά μου τα δύο τελευταία επίθετα) Νόβα, Παναγιώταρου και αούα σε λάγνες πόζες με μαγιό απ’ τη Μύκονο… Όμορφες, ομολογουμένως και κάποιες από αυτές είναι και φίλες μου, αλλά μην τρελαίνεστε…

Το λέω, γιατί μπορεί να διαβάζετε και να δίνετε εξετάσεις αυτήν την περίοδο, ή να ξεκινάτε φροντιστήριο καλοκαιριάτικα για του χρόνου, ή γενικά, να «φτύνετε αίμα» πάνω από βιβλία και να αναρωτιέστε βλέποντας τέτοιες φωτογραφίες-αούα, αν κάτι κάνετε λάθος. Ε, λοιπόν, τίποτα δεν κάνετε λάθος.

Δεν είμαι εδώ για να κατακρίνω τα κορίτσια, όμως θέλω να γράψω δυο γραμμές για να «ισιώσω» εσάς που ενδεχομένως ξεμυαλίζεστε. Άλλωστε, και η νέα γενιά ποδοσφαιριστών-σεφ-τραγουδιστών τίγκα στο τατουάζ που βγαίνουν με την τάδε μοντέλα, δεν ξέρουν την προπαίδεια του 8, αλλά έχουν ύφος 1.000 καρδιναλίων τα ίδια συναισθήματα απογοήτευσης μπορεί να προκαλούν στα αγόρια-αδέλφια μου.

Ξεκολλήστε και πιστέψτε με: Ωραία και τα ρούχα και τα τατουάζ και οι διακοπές στη Μύκονο, δεν τα ενοχοποιώ. Αλλά, θα τα απολαύσετε περισσότερο, αν έχετε διαβάσει ένα βιβλίο παραπάνω. Πώς να ζήσεις, να νιώσεις να ευχαριστηθείς μια εμπειρία, αν – το πιο απλό – ξέρεις μόλις 5 λέξεις για να την περιγράψεις στους αγαπημένους σου;

Ξέρω, σας φαίνεται λίγο δασκαλίστικο αυτό που γράφω, αλλά η παιδεία θα σου δώσει τη δυνατότητα να εκφράσεις τον εαυτό σου, να κάνεις μια όμορφη συζήτηση και να γευτείς πραγματικά και όχι επιφανειακά όσα θα σου προσφέρει η ζωή.

Γι’ αυτό δεν ενοχοποιώ τη Μύκονο, τα τατουάζ, και τις φωτογραφίες από γκουρμέ εστιατόρια. Ούτε λέω, κέρδισέ τα, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις – για να τα απολαμβάνουν, κάπως τα κέρδισαν. Λέω, όμως, ότι αν δεν έχεις διαβάσει ένα βιβλίο παραπάνω, αν δεν έχεις καλλιεργηθεί από την εμπειρία όλων εκείνων των ανθρώπων που γεύτηκαν πρώτοι, όσα εσύ νιώθεις ότι ανακάλυψες σήμερα και δεν έχεις την ευκαιρία να «χτίσεις εσένα», τότε δε θα μπορέσεις να απολαύσεις ποτέ ακόμη και τη μεγαλύτερη ηδονή της ζωής, ούτε να την εκφράσεις.

Και ξέρεις τι θα κάνεις; Θα δημοσιεύεις στα social media, αυτό που λέει ο κόσμος ότι είναι απόλαυση, προκειμένου να το χαρείς μέσα από τα μάτια των άλλων. Γιατί εσένα δε θα σου κάνει καμία αίσθηση. Το να γεύεσαι κάτι, χωρίς το υπόβαθρο να το κατανοήσεις είναι σαν να πίνεις την καλύτερη ποικιλία κρασιού στην 5ήμερη για να μεθύσεις και να κάνεις εμετό, ώστε να έχεις να διηγείσαι.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 - Eurokinissi

Σας αφήνω να φκιάξετε ένα σάντουιτς με μουρταδέλα και φέτα, αδέλφια μου και να θυμάστε: Αν το θέλετε, όλα θα τα καταφέρετε. Μη βιάζεστε και προπάντων… Μην ψαρώνετε.

Α, και κάτι τελευταίο: Αν μου «ξανασκάσει» διαφήμιση, ακόμη και κάτω απ’ το μαξιλάρι μου, για τη σειρά «Έτερος Εγώ» της Cosmote, θα βάλω Nova. Μπέσα…

Ωραία και τίμια η προσπάθεια για αντίστοιχες του Netflix ελληνικές παραγωγές σειρών, αδέλφια μου, αλλά αφήστε να το δούμε, να μας αρέσει και να το διαφημίσουμε στόμα-με-στόμα από μόνοι μας. Τ ’άντερα μας έχετε ξύσει με τη διαφημιστική πίεση (GRP κατακούτελα).

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα, μπορεί και όχι…