«Ελένη Τσολάκη: Η πολιούχος του Instagram»
Fake News

«Ελένη Τσολάκη: Η πολιούχος του Instagram»

«Ελένη Τσολάκη: Η πολιούχος του Instagram»

Άμα δεν πέσει λίγο η θερμοκρασία θα χρειαστεί να κάνω δίαιτα και δεν το θέλετε καθόλου, πιστέψτε με.

Θα έχω νεύρα περισσότερα απ’ τον Θεοφάνους, θα μαυρίσει η διάθεσή μου ένα τόνο πιο πολύ απ’ το μαλλί του Τσαουσόπουλου και η Νέγκα μπροστά μου θα είναι πιο χαμογελαστή κι απ’ την Καλομοίρα.

Αθηναΐδος καταστάλαγμα

Η οποία Αθηναΐς μετά από μέλος κριτικής επιτροπής στο πρώτο Just The Two Of Us, συμπαρουσιάστρια του Βαγγέλη Περρή σε ψυχαγωγική εκπομπή, παρουσιάστρια μαγειρικού ριάλιτι και πρόσφατα, πολιτικής εκπομπής, πλέον βρήκε τον δρόμο της και θα παρουσιάσει σατιρικό αντι-δελτίο, σου λέει, στο ONE.

Το να πειραματίζεσαι στην τηλεόραση δεν είναι ντροπή, αλλά, αφού η έμπνευσή σου – και δίκαια – ήταν ανέκαθεν η Μαλβίνα, γιατί δεν το κυνηγάς απ’την αρχή και πας γύρω-γύρω σαν τον Σιωμόπουλο και τη Μπάγια γύρω απ’τον Παπαδάκη.

Εδώ, θα σημειώσω πως καλύτερα θα «έβλεπα» σε ένα σατιρικό αντι-δελτίο τη Σάσα Σταμάτη, αλλά τι ξέρω κι εγώ; Μη μπερδεύουμε τον Μπούτο, μ’ εμένα, τον Μπούτια.

Ουδείς ασφαλέστερος «εχθρός» του ευεργετηθέντος «απέναντι»

Και, τώρα που αναφέρθηκα… Αφού κι εσείς, βρε καλά μου, παιδιά, τρώγεστε να πάτε απέναντι απ’ το «Καλημέρα Ελλάδα» που σας ανέδειξε τηλεοπτικά, παραδεχτείτε το και χαρείτε το. Τι «τραβάτε με κι ας κλαίω» σας έχει πιάσει, σαν τη Χριστίνα Λαμπίρη που όλο «κρεμάει το μικρόφωνο» και όλο επιστρέφει με εκπομπή σαν τους Πυξ-Λαξ που κάθε λίγο και λιγάκι δίνουν την τελευταία τους συναυλία στο ΟΑΚΑ – Χριστίνα Λαμπίρη: Οι Πυξ-Λαξ της TV.

Κοιτάξτε, αδέλφια μου, εγώ είμαι ο τελευταίος που θα κρίνω οποιονδήποτε σ’ αυτόν τον χώρο. Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο με μαθηματική ακρίβεια πως ό,τι «κράζεις» σ’ αυτή τη ζωή, το «λούζεσαι».

Όμως, με τρώει ο πισινός μου να πω, πώς το να πάει ο Ντίνος και η Μπάγια στο πρώτο τους κοινό επαγγελματικό βήμα απέναντι από τον Γιώργο Παπαδάκη από τον οποίο ξεκίνησαν στερείται επαγγελματικού τακτ.

Τόσες ζώνες υπάρχουν, εκεί με το στανιό; Βέβαια, θα μου πεις, αυτή την εκπομπή έκαναν τόσα χρόνια, οι άνθρωποι, αυτό εμπιστεύονται να ξανακάνουν – δεκτό, αλλά άκομψο.

Απ’ την άλλη, μπορεί να μην πάνε καθόλου απέναντι, οι αγαπημένοι μου, φίλοι και να γράφω τόση ώρα αρλούμπες, αλλά πρώτη φορά θα είναι;

Ξεκινάμε…

Πάμε λοιπόν, αδέλφια μου, με κομμάτι σένιο (νωρίς το θυμήθηκα) συνεχίζοντας τα #Fake News αυτής της εβδομάδας. Τραγουδάρα, λοιπόν, από το OST της αγαπημένης μου ταινίας: «Love Actually», «κουμπώνετε» για να συνεχίσουμε Χριστουγεννιάτικα.

Ελένη Τσολάκη: «Η πολιούχος του Instagram»

Χριστουγεννιάτικα-αγαπησιάρικα ξεκινήσαμε, λοιπόν, όπως η Ελένη Τσολάκη… Εσείς, για να έχουμε καλό ρώτημα, ψάχνετε τα Instagram φίλων και γνωστών σας για το ποιος ξε-ακολούθησε ποιόν, ή έχετε τίποτα ζωές να ζήσετε;

Και φυσικά, γουστάρω όλον αυτόν τον ντόρο για το ποιος «ακολουθεί» ή «ξε-ακολουθεί» ποιόν στη δύσμοιρη Showbiz μας και με κολακεύει να περνούν, οι συνάδελφοι και τον δικό μου, λογαριασμό από κόσκινο.

Καταλαβαίνω δε, ότι προκύπτουν θέματα για συζήτηση στα πάνελ, ή και τσακωμοί/χωρισμοί, χωρίς καν να χρειαστεί να σηκώσει κάποιος ένα τηλέφωνο και να ρωτήσουν τους εμπλεκομένους (και οικονομία στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς, δηλαδή – win-win η φάση). Για να μην πω για σκαλέτες που γεμίζουν απ’ το πουθενά… Ξέρετε, αδέλφια μου, πόσο δύσκολο είναι να βρεις θέματα για μια εκπομπή που προβάλλεται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ; Ξέρετε;

Όσο όμως και να είμαι κι εγώ μέρος όλου αυτού και να σχολιάζω τα φόλοου-ξε-φόλοου που κατά καιρούς «βγαίνουν» στη φόρα, ως νέο είδος άκοπου ρεπορτάζ, δε μπορώ παρά να επαναλάβω ότι όσον αφορά τους προσωπικούς μου λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα κάνω ό,τι νομίζω. Είναι δικοί μου, τους χειρίζομαι προσωπικά και τους βάζω φωτιά και τους καίω, άμα λάχει.

Ωρέ, πού πάμε… Που έλεγε και ο Αυλωνίτης. Να βγάζουμε συμπεράσματα για τις ανθρώπινες σχέσεις από ένα φόλο/ανφόλο και πέντε καρδούλες-λάικ.

Απ’ το OPEN στον ΣΚΑΪ, ένας Μουτσινάς δρόμος…

Έβλεπα τα 30άρια της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι» στο OPEN και δε μπορούσα να μην αναρωτηθώ: Η Κατερίνα Καινούργιου τα καταφέρνει αναπάντεχα περίφημα το πρωί και θα ήταν μικροπρεπές, εκ μέρους μου, να μην το παραδεχτώ. Από την άλλη, η Φαίη Μαυραγάνη έρχεται με φόρα από πέρυσι και έχεις και ένα X Factor που εξελίσσεται αξιοπρεπώς, δεδομένης της πληθώρας των talent shows στον ανταγωνισμό. Και όλα αυτά σε ένα κανάλι που στον μέσο όρο του υπόλοιπου προγράμματός του, φλερτάρει με το 10%.

Όμως, αν το καλοσκεφτείς και τα άλλα κανάλια δεν έχουν πάνω από 2 εκπομπές που να ξεπερνούν το 20%-25%. Πού θέλω να καταλήξω;

Μαλακία που άφησαν τον Μουτσινά να φύγει. Θα είχαν τώρα την 3η εκπομπή που πατάει το 20% και θα γέλαγαν στα μούτρα του ΣΚΑΪ. Συγγνώμη, αλλά δε θέλει πολλά λόγια και αναλύσεις. Η μαλακία είναι μαλακία.

Εκτός, βέβαια, αν έφυγε μόνος του, ο Νίκος, οπότε άλλο ένα κείμενό μου, πάει στράφι. Αλλά δε θα «μασήσω». Προχωράμε…

Ιδού η Ρόδος, ιδού κι ο Παύλος

Είναι το πρώτο και ελπίζω το τελευταίο #FakeNews, στο οποίο, πιο πάνω, αναφέρθηκα στον εαυτό μου. Δε γουστάρω τα αυτο-αναφορικά κείμενα, παρόλο που ο αρχισυντάκτης μου, επιμένει. Θεωρώ ότι αρκετή ματαιοδοξία φέρω στη «φόρμα εργασίας» μου, καθημερινά.

Μια που ξεκίνησα όμως, θα γράψω και κάτι τελευταίο που με εμπλέκει και συγχωρήστε με, αδέλφια μου.

Πριν από 2 εβδομάδες, όταν ανέφερα δημόσια τον χωρισμό μου, το έκανα συνειδητά. Για να μην ξεκινήσει οποιαδήποτε παραφιλολογία και – καλή ώρα – «τσολακο-σκάψιμο» στα Instagram για το «λαυράκι» κάποιου ανφόλο, like, ή σχολίου που θα πρόδιδε τα «σύννεφα στη σχέση» και θα στεναχωρούσε την οικογένεια της Ιλένιας και τη μητέρα μου.

Το θέμα, λοιπόν, εύλογα, θίχτηκε από την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο OPEN εκείνο το Σαββατοκύριακο. Ομολογώ πως τόσο η ομάδα της, όσο και η παρουσιάστρια αντιμετώπισαν το θέμα διακριτικά κι ας μην υπήρχαν παιδιά και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Όταν, λοιπόν, η παλιά μου συνεργάτιδα στο Mappes Show του Ρυθμού 94.9 και εξαιρετικά ταλαντούχα και εργατική, Ελένη Βουλγαράκη παρουσίασε το θέμα κρατώντας τις ισορροπίες, ο Παύλος Σταματόπουλος, μεταξύ σοβαρού και αστείου την προειδοποίησε να «τα πει όλα», ως φίλη και συνεργάτιδα της Ιλένιας. Ο Λιάγκας, τα είπε όλα για τον φίλο του… Ήταν καιρός να δείξει η Ελένη ότι δεν την έχουν εκεί τσάμπα, ένα χρόνο τώρα, ήταν το νόημα του «αστείου» του Παύλου.

Και επειδή μου αρέσουν τα αστεία και απολαμβάνω κάθε φορά ένα καλό από δαύτα… επειδή επίσης, στη ζωή μου χρησιμοποιώ τα αστεία για να πω τις πιο οδυνηρές αλήθειες, θα περιμένω το Σάββατο να βάλει και ο Παύλος την εκπομπή πάνω απ’ τις φιλίες και να σχολιάσουν τη μανούρα που αποκάλυψε η Ελένη Τσολάκη ψάχνοντας στους «κάδους» του Instagram (κάτι μου θυμίζει αυτό), ανάμεσα στη Σίσσυ Χρηστίδου και την Έλλη Κοκκίνου.

Αν του «βαστάει» και αν, βέβαια, ισχύει να επιδείξει την αυτοθυσία που ζήτησε απ’ τη συνεργάτιδά του, χάριν της εκπομπής. Να βγάλει και τα λεφτά του, ένα χρόνο τώρα… Μόνο η Βουλγαράκη;

Αδέλφια μου, Δημήτρηδες και Δημητρούλες, έρχεται και η γιορτή μας και ποιος μας πιάνει. Μέχρι τότε, καλά φόλοου σε όλους