«Αν δεν έκαναν τις εκπομπές τους, ποιες άλλες θα μπορούσαν να κάνουν;»
Fake News

«Αν δεν έκαναν τις εκπομπές τους, ποιες άλλες θα μπορούσαν να κάνουν;»

«Αν δεν έκαναν τις εκπομπές τους, ποιες άλλες θα μπορούσαν να κάνουν;»

Γεια σας αδέλφια μου. Μεσαία εβδομάδα Ιανουαρίου του σωτηρίου έτους 2019 και μπήκε για τα καλά η νέα χρονιά. Πότε θα περάσει κι αυτή και δε θα το καταλάβουμε, να δείτε. Άλλωστε τι μένει; Ένα Ντετελαπόνγκο και ένα Χριστός Ανέστη και τσουπ… Καλοκαίρι.

Ξεκινάμε λοιπόν Fake News με μια εναλλακτική ματιά στους φετινούς ήρωες της τηλεόρασης. Υπήρχε ένα τραγούδι των Ημισκουμπρίων που ξεκινούσε ρωτώντας ο Μετζέλος τον Μυθριδάτη: «Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, ποιός θα ήθελες να είμαι;» Η απάντηση που παίρνει είναι: «Ξέρω ‘γω; Η Κοντέσσα Βαλέρενα». Ας μείνουμε όμως στην ερώτηση και ας φανταστούμε αν οι παρουσιαστές δεν έκαναν τις εκπομπές που κάνουν, ποιες άλλες θα μπορούσαν να κάνουν;

Και αν δεν είστε σε ηλικία να θυμάστε τα Ημισκούμπρια, τσεκάρετέ τους, γιατί εμάς μας μεγάλωσαν φίνα και μας έκαναν γερά παιδιά:

Ναταλία Γερμανού

Η Ναταλία Γερμανού - NDP

Η Ναταλία είναι μακράν η καλύτερη στις συνεντεύξεις. Είναι κληρονομικό χάρισμα. Ακούει, έχει μέτρο, την εμπιστεύεσαι και θες να της τα πεις. Σου βγάζει μια οικειότητα ότι μιλάς «στον δικό σου, άνθρωπο». Η Ναταλία δεν πάει για τον τίτλο και γι’αυτό και έχει περισσότερες πιθανότητες να τον «βγάλει» από τον καλεσμένο της. Γνωρίζει το σύνολο του χώρου και την αγαπούν όλοι – παλαιότεροι και νέοι. Αυτό που προσπαθώ τόση ώρα να πω είναι ότι θα ήταν ιδανική να κάνει δικαιωματικά το «Αλάτι και Πιπέρι» της νέας εποχής.

Αφιερωματικές στην πορεία αγαπημένων προσώπων εκπομπές στις οποίες «μπλέκονται» όμορφα επαγγελματικές επιτυχίες και προσωπικές στιγμές. Παλιοί συμμαθητές, ένα ξεχασμένο ενθύμιο, μια ξεθωριασμένη φωτογραφία σε συνδυασμό με συζητήσεις de profundis, τραγούδι, γέλιο, συγκίνηση και εξομολογήσεις που «κλείνουν κύκλους»… Όλα αυτά είναι το «Αλάτι και Πιπέρι» από τη Ναταλία της μουσικής, της παρουσίασης και των social media. Είναι και η κόρη του Φρέντυ Γερμανού, άλλωστε, διάολε…

Γρηγόρης Αρναούτογλου

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο The 2Night Show

Ο Γρηγόρης είναι ο άνθρωπος που σε «τουμπάρει». Ό,τι κι αν έχεις μαζί του δε μπορείς να του κρατήσεις κακία. Έχει καλή πρόθεση, καλή ψυχή, είναι ευαίσθητος και έχει άστρο ο κερατάς. Ο Γρηγόρης είναι επικοινωνιακός και έχει το ταλέντο να γίνεται ένα με τις παρέες, κατορθώνοντας να ξεχωρίζει κιόλας μέσα σ’αυτές με την άδειά τους, πάντα.

Γιατί να μην έκανε μια εκπομπή όπως το «Στην Υγειά μας, ρε Παιδιά», λοιπόν, επόμενης γενιάς; Ίσως να έμπλεκε την παρέα των αναγνωρίσιμων με παρέες από εργασιακά περιβάλλοντα, φίλους, φοιτητές, ακόμη και φιλάθλους μιας ομάδας. Ένα ωραίο πάντρεμα ανθρώπων που ασχολούνται με τον χώρο της ShowBiz και άλλων που τον παρακολουθούν. Ο τηλεθεατής στο ίδιο τραπέζι με τον τσελέμπριτυ που θαυμάζει και στη μέση ο Γρηγόρης να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Να συντονίζει παρέες.

Γιώργος Λιάγκας

Ο Γιώργος Λιάγκας

Ο Λιάγκας τα έχει κάνει όλα… Δελτίο Ειδήσεων, τηλεπαιχνίδια, πρωινό μαγκαζίνο, ταξιδιωτικές εκπομπές με συνεντεύξεις, talk show, μουσικά show. Ο τύπος είναι ευφυής. Ακούστε τί κάνει: Αποδομεί το κόνσεπτ στα βασικά του στοιχεία (ποιά είναι η ουσία της εκπομπής, δηλαδή) και μετά τη «φοράει» στο δικό του στυλ παρουσίασης και στο τι γουστάρει να βλέπει ο τηλεθεατής.

Ο Λιάγκας λειτουργεί καλύτερα στο ζωντανό, όταν έχει διάδραση με συνεργάτες και καλεσμένους, τους οποίους μπορεί απ’το να συμβουλεύεται, μέχρι να τρολάρει στον «αέρα» με παιδική πρόθεση. Χρειάζεται να μπορεί να σχολιάσει, να αυτοσαρκαστεί, να βρίσει και να ξεκαρδιστεί. Είναι απ’τους λίγους παρουσιαστές που μπορεί να χειριστεί άρτια από την αναπάντεχη κοίμηση του Αρχιεπισκόπου, μέχρι το «βρακί της Καινούργιου» και τη νίκη του Τσιτσιπά στο Open της Αυστραλίας.

Με λίγα λόγια: Morning Show. Αυτό το αμερικάνικο που διαρκεί 800 χρόνια και συνηθίζεις να μαθαίνεις τα βασικά για τα πάντα, όσο ετοιμάζεσαι για δουλειά. Δείτε την ταινία «What’s The Story, Morning Glory» με τον Harrison Ford και τη Rachel McAdams και θα με θυμηθείτε. Τώρα ο Λιάγκας, Harrison Ford; Γιατί τί του λείπει; Όχι; Προχωράμε…

Ελένη Μενεγάκη

Ελένη Μενεγάκη: Η Βαλέρια της έστειλε βίντεο την ώρα της εκπομπής

Κάθεστε; Δελτίο Ειδήσεων. Ξέρω με χλευάζετε, αλλά κάθε φορά που θα το σκέφτεστε θα σας «κερδίζει» και λίγο περισσότερο. Η Ελένη είναι η Βασίλισσα. Για το εκτόπισμα, τη λάμψη και το «κοντινό» πλάνο της που ραγίζει μωσαϊκά δε χρειάζεται να μιλήσω…

Πάμε τώρα στην ουσία. Η Ελένη είναι πανέξυπνη και εξαιρετική στις συνεντεύξεις. Ακούει και την νοιάζει. Αν ενημερωθεί στοιχειωδώς, μπορεί να χειριστεί οποιοδήποτε θέμα και καλεσμένο. Εξάλλου, μην τρελαίνεστε, η ενημέρωση πλέον γίνεται real-time από τα social media. Τα δελτία ειδήσεων έχουν περάσει πλέον, στην επόμενη γενιά της δεύτερης ανάγνωσης των γεγονότων, μέσω ρεπορτάζ και παραπολιτικών πληροφοριών, αλλά και μέσω αναλύσεων από ειδικούς. Τα Δελτία δεν παρουσιάζουν πια τα γεγονότα, αυτά είναι γνωστά ήδη.

Στην παρουσίαση, λοιπόν των ειδήσεων δε θα παρακολουθούσα τίποτε άλλο, εκτός από την Ελένη, τώρα, όσον αφορά το δεύτερο επίπεδο των συνεντεύξεων, αν το ήθελε θα σας εξέπληττε…

Φαίη Σκορδά

Η Φαίη Σκορδά

Η Φαίη είναι ακόμη κορίτσι, είναι όμορφη, όμως είναι και χαριτωμένη – της τα συγχωρείς όλα. Είσαι πατέρας και είναι η κόρη που σε τουμπάρει, γιατί της έχεις αδυναμία – και αυτή θα σε γηροκομήσει. Η Φαίη μπορεί να μεταμορφώνεται τέλεια σε κολλητή σου, κοπέλα σου, γυναίκα που γουστάρεις, μητέρα και επαγγελματίας, όποτε το θελήσει. Επίσης, αγαπά πολύ τις γυναίκες και τα παιδιά.

Τι εκπομπή θα μπορούσε να κάνει εκτός απ’το Πρωινό; Νομίζω όλες, μα καμία όπως το Πρωινό. Σπάω το κεφάλι μου. Ίσως, αν υπήρχε ξανά παιδική ζώνη και εκείνες οι εκπομπές που μας μεγάλωσαν στην κρατική τηλεόραση (Γύρω Γύρω Όλοι, ο Πάλκο και ο Σένικο, Ουράνιο Τόξο) η Φαίη να ήταν η ιδανικότερη να τις παρουσιάσει.

Κλείνοντας να εξηγηθώ: Μια χαρά κάνουν ό,τι κάνουν οι παραπάνω παρουσιαστές, γι’αυτό είναι τόσα χρόνια και στην πρώτη γραμμή. Το παραπάνω είναι μια υπόθεση εργασίας, κάπως «τραβηγμένη». Μπορεί και όχι. Εσείς τι λέτε. Καλή αντάμωση σε μια βδομάδα, αδέλφια μου.