Αλήθειες και ψέματα: Διαλέξτε τι να πιστέψετε…
Fake News

Αλήθειες και ψέματα: Διαλέξτε τι να πιστέψετε…

Αλήθειες και ψέματα: Διαλέξτε τι να πιστέψετε…

Έχω φάει ένα κόλλημα μ’ αυτό το τραγούδι του φίλου μου, του Κωνσταντίνου, που δεν περιγράφεται… Όχι, ειλικρινά χαίρομαι, γιατί χρόνια είχε να μου τύχει να βάζω ένα τραγούδι στο repeat, χωρίς να κουράζομαι και ειδικά ελληνικό.

Γεια σας, αδέλφια μου, λοιπόν. Επέστρεψα με αλήθειες και ψέματα στον απατηλό χώρο της showbiz, γραπώστε καφεδάρα, δυναμώστε την κομματάρα του Αργυρού και ελπίζω να σας «κολλήσει» κι εσάς. Κι αν δε σας κολλήσει, όλα καλά και προχωράμε.

Αλήθειες και ψέματα

Αλήθεια

«Φάγαμε» την ενότητα «Μέχρι Να Έρθει Η Φαίη». Αποφασίσαμε με τη Φαίη και την Ελεάννα Τρυφίδου- την αρχισυντάκτριά μας- να σας υποδεχόμαστε όλοι μαζί, γιατί έτσι προτιμάτε και χατήρι δε χαλάμε. Δε μάλωσε κανείς, δεν πετάξαμε καδρόνια ο ένας στον άλλον και δεν ξενερώνουμε ποτέ. Ετοιμάζουμε άλλωστε και άλλες ενότητες που θα επιμελούμαι με την ίδια όρεξη, με σκοπό να περνάτε καλά. Φυσικά το «Αποκλειστικό της Ημέρας» το κρατάμε για να γίνεται σούσουρο.

Έτσι είναι στην τηλεόραση που κάνουμε για να περνά καλά ο τηλεθεατής και όχι η αφεντιά μας: προσαρμοζόμαστε με βάση την προτίμηση όλων εσάς που μας παρακολουθείτε και όχι με βάση το τι έχουμε φανταστεί τον εαυτό μας να παρουσιάζει στον καθρέφτη. Και δείκτης – εργαλείο μας γι’ αυτό – θέλουμε δεν θέλουμε- είναι τα νούμερα τηλεθέασης.

Αλήθεια

Και αφού είπαμε αυτό για τα νούμερα, ας ειπωθεί άλλη μια αλήθεια και πέστε να με φάτε: Η εκπομπή «Τι Λέει;» κόπηκε επειδή δεν έκανε νούμερα. Αυτή είναι η ωμή κυνική αλήθεια.

Τον κάθε ιδιωτικό σταθμό τον διοικεί ένας Διευθυντής Προγράμματος που δίνει λόγο σε έναν ή περισσότερους ιδιοκτήτες – επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν λεφτά, ή έστω, να μη χάνουν λεφτά. Εδώ «μπαίνει» ο παράγοντας «διαφημιστικά έσοδα» τα οποία ανεβαίνουν ή μειώνονται με βάση τα ποσοστά τηλεθέασης. Και το «Τι Λέει;» είχε φτάσει να κάνει 5%-7%, χωρίς ανοδική τάση ή έστω κάποιες αναλαμπές, ακόμη και μετά την αντικατάσταση του έμπειρου αρχισυντάκτη, Γιώργου Βλαχογιάννη από τον Κώστα Τσουρό, που ανέλαβε με φόρα.

Αυτός λοιπόν ο επιχειρηματίας έβλεπε την εκπομπή «Ελένη» να κάνει 15%-20% και καπάκι το «Τι Λέει;» στο 5%-10% και το έκοψε. Τι να πουν και άλλες εκπομπές που κόπηκαν κάνοντας 15%, ή ακόμη και πάνω από 20%; Το προϊόν δεν «έκατσε», τόσο απλά.

Και δε φταίει η Ελένη Τσολάκη, ούτε η ομάδα της. Τα παιδιά τα ξέρω προσωπικά ένα προς ένα, και παρακολουθώ χρόνια τη δουλειά τους. Πρόκειται για μια ομάδα από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους της νέας γενιάς. Να σας το πω κι αλλιώς; Αν δεν πετύχουν αυτοί, κάτι δεν πάει καλά με τον χώρο…

Ήταν η χρονιά του Μουτσινά, έχει 50 επιλογές αυτή η ρημάδα η ζώνη απέναντι, ίσως άργησαν να βρουν και τα πατήματα των ρόλων τους στον «αέρα» και όλα αυτά ισχύουν. Αυτό που δεν ισχύει σίγουρα είναι ότι η Ελένη και η ομάδα της μπρος και πίσω από τις κάμερες δεν έφτυσαν αίμα. Υπό αυτήν την έννοια ΜΟΝΟ, είναι άδικο το κόψιμο.

Δεν έχω ιδέα τι έχει συμφωνηθεί και ελπίζω τα παιδιά είτε να συνεχίσουν να πληρώνονται, είτε να διοχετευθούν σε άλλες εκπομπές του Alpha. Σίγουρα πάντως δε θα χαθούν και θα μας απασχολούν από την πρώτη γραμμή των τηλεοπτικών εξελίξεων. Άλλωστε, μη νομίζετε, και η ταινία που τους διαδέχθηκε πάει και καλύτερα. Είπαμε, ζούμε τον… Μουτσαίωνα.

Αλήθεια

Τώρα που είπα Μουτσινάς, είδα στο “Για Την Παρέα” της Παρασκευής ένα άσχημο πέσιμο της “Βάνιας”, κατά κόσμον Ματίνας Νικολάου, την ώρα που ο Νίκος έβαλε να την σπρώξουν 3 μαντραχαλάδες, ώστε να στείλει τη “Χρυσή Τηλεόραση” προς τους Alcatrash. Έπεσε με τα μούτρα, έσκασε στα γόνατα και ένας από τους “δήμιους”, της τράβηξε και το χέρι προς τα πίσω για να ανακόψει τη φόρα που θα “έτρωγε τα μούτρα της”. Πρέπει να πόνεσε πολύ και ως Βάνια και ως Ματίνα…

Μην είμαι ψείρας. Με τον Νίκο γνωρίζονται, τα βρίσκουν, “παίζει” και γαμάτα δίπλα του στην Βερβερίτσα κι εμένα λόγος δε μου πέφτει, αλλά προσέχετε, ρε παιδιά… Αφενός “αννιτοπανίζει” το γέλιο που βγαίνει απ’ την τούμπα του άλλου, αφετέρου δε νομίζω το 17,5% που έκανε η εκπομπή την Παρασκευή να αλάφρυνε το πέσιμο της κοπέλας.

Αλήθεια

Τρεις κριτές που μου θυμίζουν καθηγητές σε απόγνωση. Μια ομάδα συμμετεχόντων – μαθητών που οι 8 στους 10 δε γνωρίζουν να μαγειρεύουν επαγγελματικά, αγνοώντας βασικούς όρους. Φτωχά ελληνικά, πολλά μπινελίκια και λεκτικά ατοπήματα, γκάφες, μανούρες, ίντριγκες και συνεχείς αναφορές σε “κατακέφαλα”, “μπάτσες” και στο “κάτω κεφάλι”…  Περσόνες που μιλούν στους κριτές στον ενικό ή υποδύονται την “Αλίκη στο MasterChef” και άλλα στοιχεία που φέρνουν τη φετινή εκδοχή του μαγειρικού ριάλιτι πιο κοντά σε “Power of Love με Ποδιές”.

Είναι θέμα χρόνου το πότε θα πάρουν οι Κοντιζάς – Ιωαννίδης – Κουτσόπουλος μια κατσαρόλα για να φωνάξουν μέσα: “ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΑΑΑΑ;;;”.

Δεν ξέρω εσείς τι λέτε αλλά αυτό είναι περισσότερο το “Η Μεγάλη Των Μπάτσων Σχολή” – εκείνη η κωμωδία όπου απλοί πολίτες στρατολογούνταν στην αστυνομία για το πρόγραμμα Citizens on Patrol, παρά το MasterChef – το οποίο βλέπω φανατικά, πρέπει να ομολογήσω…

Ψέματα

Πείτε μου πως είναι ψέμα ότι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, κα Κατερίνα Ακριβοπούλου, δεν άφηνε συνάδελφό της να κάνει ερώτηση που θα διέκοπτε και ενδεχομένως να έφερνε σε δύσκολη θέση τον υφυπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη.

Πείτε μου ότι δεν είμαστε στην κρατική τηλεόραση της Β. Κορέας και επιτρέπεται να δυσφορεί ο συνεντευξιαζόμενος κρατικός από ερώτηση δημοσιογράφου. Αυτό πείτε μου μόνο, τίποτ’ άλλο.

Ψέματα

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ΔΕΝ ήταν ζευγάρι με τον Ατζούν, ΔΕΝ της έγινε πρόταση να “μπει” στο Σερβάιβο, ΔΕΝ της πρότειναν να παρουσιάσει το Σερβάιβο Πανόραμα και ΔΕΝ έχει συζητήσει για το αν θα κάνει τον 3ο κύκλο του My Style Rocks. Η αλήθεια είναι πως αυτές τις φήμες δεν τις “βγάζει” εκείνη, όμως δεν τις διέψευσε και ποτέ όταν τη ρώτησαν.

Ψέματα

Επειδή τέτοια είναι η στήλη, θα “κλείσω” με ένα μεγάλο ΜΠΑΜ. Θα κάνω διάψευση… Και ποιος καλύτερος να διαψεύσεις από τον ίδιο σου τον εαυτό. Μέσα από τη στήλη του “Το Πρωινό”, “Μέχρι Να Έρθει η Φαίη” είχα επισημάνει τη μεγάλη εμπιστοσύνη τόσο του ΣΚΑΪ, όσο και της Αcun Media στο πρόσωπο και στο ταλέντο του Γιώργου Καπουτζίδη.

Είχα πει λοιπόν, πως ο Τούρκος τού εμπιστεύεται βραδινό show, το οποίο θα επιμελείται ο Γιώργος και μάλιστα θα έχει, μετά από σχετική πρόταση του τελευταίου έντονα στοιχεία stand up comedy. Ε, λοιπόν, άκυρο. Δε θα γίνει το show, τελικά. Προχωράμε…

Καλή εβδομάδα, αδέλφια μου. Να προσέχετε τους γονείς σας.