«Αυτό το αποκλειστικό δεν τελεί υπό την έγκριση του ΑΝΤ1»
Fake News

«Αυτό το αποκλειστικό δεν τελεί υπό την έγκριση του ΑΝΤ1»

«Αυτό το αποκλειστικό δεν τελεί υπό την έγκριση του ΑΝΤ1»

Είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν και τόσα λίγα αυτά που μπορώ να πω… Ούτε να αποκαλύψω μπορώ, ούτε να σχολιάσω. Δε γράφω, βλέπεις, ανώνυμα και τη βασική δουλειά μου, τη χρειάζομαι. Αμ δε…

Γιατί από την άλλη, αδέλφια μου, βασικός εχθρός αυτής της δουλειάς που αγαπώ τόσο είναι όλοι εκείνοι που βάζουν τους εαυτούς τους πάνω από αυτήν αντιμετωπίζοντας τη «φάση» τους, ως καρδιοχειρουργοί. Αυτοί είναι που με το παράδειγμά τους αποδομούν τη δουλειά μας.

Λέω λοιπόν: Να τους τρολάρω μέχρι να σταματήσει να «τα πετάει» η Κόνυ Μεταξά, ή να κάτσω στ’ αυγά μου;

Ακούστε λοιπόν: Ό,τι κάνω που έχει σχέση μ’ αυτή τη δουλειά, απ’ το να παρουσιάζω κάτι στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, μέχρι να επικοινωνούμε μέσω του Znews, να παίζω μουσική σε beach bar, ή να είμαι οικοδεσπότης στη Γιορτή του Γαρύφαλλου στη Χερσόνησο της Κρήτης, το κάνω με πάθος.

Ζω κάθε λέξη που βγαίνει απ’ το στόμα, ή το πληκτρολόγιό μου και όσο εμπλέκομαι σε ένα πρότζεκτ, ΓΙΝΟΜΑΙ το πρότζεκτ – οι υποστηρικτές του είναι φίλοι μου και οι επικριτές του, με βρίσκουν απέναντί τους – ακόμη και αν δεν βρίζουν εμένα, ή αν δεν είμαι εγώ ο επικεφαλής. Μόνο έτσι ξέρω να δουλεύω. Και το έχω πληρώσει.

Πάμε, λοιπόν, να τα πούμε, όπως με έχετε συνηθίσει.

Αλλά κι από εσάς περιμένω τον αντίλογο που σας έχω συνηθίσει.

Η φάση, γενικότερα, τώρα που όλοι επιστρέφουν από τις διακοπές και δεν τους ήταν αρκετές είναι αυτό που λέει η νεολαία: «Γκριντζ» (νεύρα, στρίντζωμα, γκρίνια). Ω Θε μο, νιώθω σα τη γιαγιά Σοφία από το «Ρετιρέ», όταν η εγγονή της, η Ειρήνη της εξηγούσε τι είναι το HiFi.

Βάλτε, λοιπόν, κομματάρα στο HiFi, Summer In The City από Joe Cocker, αδέλφια μου, και ξεκινάμε:

Τρέιλερ μού θέλατε…

Βγήκε η πρώτη «φουρνιά» των τρέιλερ για τις εκπομπές της ερχόμενης σεζόν και θα τα πω τσεκουράτα, άφοβα αβάδιστα, ΑΑβόρα, εχέμυθα και στο χώρο σου.

“Μεσημέρι”

Αυτή τη συνήθεια να μην έχουν τίτλο οι εκπομπές, αλλά να τις ονομάζουν το είδος τους (Το Πρωινό, Μεσημέρι, Βράδυ με τον Μπόκολη) ποτέ δεν την κατάλαβα. Μου θυμίζει μια φίλη μου που έχει ονομάσει τη γάτα της, «Γάτα». Τέλος πάντων, προχωράμε…

Γαμάτο το τρέιλερ του Λιάγκα, το λέει όλη η πιάτσα, αλλά και οι τηλεθεατές. Ο Λιάγκας από την εποχή που συνεργαζόταν με τη Φαίη είχε δείξει τις υποκριτικές του ικανότητες στα τρέιλερ του “Πρωινού”.

Το κείμενό του, μόνο, είναι λίγο «φοβισμένο». Όταν παραθέτεις γεγονότα για να καταλήξεις: «έγιναν όλα αυτά και κρατήθηκα να μη σχολιάσω», πρέπει αυτά τα γεγονότα να είναι λίγο πιο αιχμηρά/γαργαλιστικά – από εκείνα που όντως σε έκαναν να πεις: «Ε ρε, να ήταν ο Λιάγκας στον αέρα τώρα, τι θα έλεγε το στόμα του…»

Άρα, για Τσιτσιπά – Αντετοκούμπο χεστήκαμε τι θα έλεγε ο Γιώργος – άλλο ένα «συγχαρητήρια» δηλαδή, άντε και να έβριζε όλους, όσοι δεν τους πίστεψαν. Το τρέιλερ έπρεπε να έχει περισσότερο «Κικίλια-Μπαλατσινού», όπως θα έχει και η εκπομπή, άλλωστε, μη γελιόμαστε…

Τέλος, νομίζω ότι ο Γιώργος λέει ότι «τσαλακώθηκε» με τη μεταμφίεσή του στο τρέιλερ πιο συχνά απ’ όσο ο Μουτσινάς αλλάζει κανάλια, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου.

Alpha

Όλα τα τρέιλερ του Alpha σε υψηλό επίπεδο αισθητικής με ωραία σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική επιμέλεια και… μεπηρελιγοϋπνοσύνη. Σα να «βγήκαν» απ’ το ίδιο μηχάνημα παραγωγής – τη διαφημιστική εταιρεία που συνεργάζονται, προφανώς.

Εξαιρώ το τρέιλερ της εκπομπής του Νίκου Μάνεση.

Αν ξαναδώ δε, το κλασικό πλάνο ξυπνητήρι-χτυπά-παρουσιάστρια-φρικάρει-με-χέρια-στα-μάγουλα, που φέτος κάνει η Σταματίνα και πέρυσι η Φαίη και πάει λέγοντας, θα δεχτώ να πάω καλεσμένος στο DOT.

Ίσως αυτό να είναι και το πρόβλημα. Το ίδιο είχε τολμήσει και παλιότερα, το Mega και ο ΑΝΤ1 «βγάζοντας» ένα άρτιο, όμως «ατσαλάκωτο» αποτέλεσμα σε καμπάνιες τους. Οι γνώριμες εκπομπές ενός καναλιού είναι «φίλοι» μας, που περιμένουμε να τους ξαναδούμε μετά τις διακοπές.

Θύμισέ μου, την παρέα που ανυπομονώ να ξανακάνουμε, μη μου «συστήνεις» ποιοι είναι απ’ την αρχή – προφανώς τους ξέρω και περιμένω να τους ξαναδώ. Μόλις «ακύρωσα» μια ολόκληρη διαφημιστική εταιρεία, αλλά από την άλλη, χέστηκαν και για τη γνώμη μου.

Λίγο ακόμη ΣΚΑΪ…

Τα τρέιλερ των σειρών του ΣΚΑΪ, από την άλλη, ενώ διέπονται από την ίδια τεχνολογική αρτιότητα με εκείνη του Alpha και αιχμή, εδώ, τα γραφικά έχουν εκείνο το προσωπικό στοιχείο που λέγαμε.

Ένα στοιχείο, οικείο που μας θυμίζει ωραίες στιγμές από τα ριμέικ των σειρών, ή μας κάνει να ανυπομονούμε για τις νέες που έρχονται. Δεν είναι τρέιλερ – «παλέτες με 12άδες αυγών» που βγαίνουν μαζικά, #οπωστουαλφαθεμουσχώραμε.

OPEN;

Για το Open δε λέω, γιατί δεν έχει «βγάλει» ακόμη τρέιλερ. Μετά το περσινό, βέβαια, τρέμω πώς θα είναι το φετινό «τρέιλερ» της εκπομπής της Σίσσυς και ποιος θα την πληρώσει…

Το σπιτάκι μας

Θα πω και για τη Σκορδά και την εκπομπή που συμμετέχω. Γιατί δεν της δίνετε ένα ρόλο σε μια σειρά, να ηρεμήσουμε κι εμείς; Δεν έχω πολλά να πω για το τρέιλερ του «Το Πρωινό».

Περιμένω να δω αν θα συμμετέχω στο δεύτερο μέρος και μετά θα βγάλω όλη τη χολή μου. 

Άκου «Το Βραδινό»… Και η κα Λίτσα τι θα λέει; Θα κοιμάται; Ο Καλλίδης; Θα μαγειρεύει κάτι ελαφρύ για βράδυ; Κανα φιδέ, να πούμε; Έλα, σάχλες…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΝ

Το παραδέχομαι. Τα #FakeNews χρειάζονται τονωτικές ενέσεις… Εντάξει, όχι όπως ο Σεφερλής με τον Ντάνο και τον Sin Boy, μετά το «ξύλο» που έφαγε την περσινή χρονιά από Ακρίτες, συνεργάτες και συναδέλφους, αλλά το χρειάζεται το ΔΥΝΑΤΟ αποκλειστικό της. Για πάμε…

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αυτό το αποκλειστικό ΔΕΝ τελεί υπό την έγκριση του ΑΝΤ1 στον οποίο εργάζομαι. Πρόκειται για δικές μου πληροφορίες που κρυφάκουσα με γλοιώδη τρόπο και σας μεταφέρω με ευθύνη μου. Είστε έτοιμοι:

Για την κριτική επιτροπή του The Final Four με τη Ζέτα Μακρυπούλια που είναι, αλήθεια, ό,τι πιο καινούριο υπάρχει στη φάση Talent Shows, γιατί σε κάθε εκπομπή έχεις έναν τελικό να γουστάρεις, ακούγονται τα ονόματα: Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κωσταντίνος Αργυρός, Μιχάλης – όταν εγώ θα λέω Sta, εσείς θα λέτε Vento – Κουινέλης.

Φανταστείτε τι καυλάντα θα γίνεται με Ζέτα… Αν σκεφτείς ότι το σύνολο του Ομίλου ΑΝΤ1 μαζί και τα ελικόπτερα θα στηρίξουν τον νικητή είναι καλή φάση να δηλώσετε συμμετοχή και να γίνετε ο νέος Ρέμος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ας γίνετε ο νέος Χατζηγιάννης.

Καλή συνέχεια, αδέλφια μου κι αν είπαμε και κάτι… ψωμί κι αλάτι.