«Θα επιζήσει αυτή η έρμη η χώρα και χωρίς τα (ψευδή) νέα για τον Λιάγκα»
Δεν Κρίνω...

«Θα επιζήσει αυτή η έρμη η χώρα και χωρίς τα (ψευδή) νέα για τον Λιάγκα»

«Θα επιζήσει αυτή η έρμη η χώρα και χωρίς τα (ψευδή) νέα για τον Λιάγκα»

Έχω πολλά να μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Καταρχάς λιγότερο από δύο μήνες έμειναν για να ψηφίσουμε τους νέους δημοτικούς μας άρχοντες και οι περισσότεροι που γνωρίζω είναι υποψήφιοι. Και το κακό είναι πως και οι περισσότεροι από αυτούς που δεν γνωρίζω και πάλι είναι υποψήφιοι.

Κακό πράγμα η εξουσία. Όλοι τη βρίζουν και όλοι θέλουν να την καταλάβουν. Δεν γνωρίζω άνθρωπο που να μην έχει καθυβρίσει, απαξιώσει, μειώσει και όλα τα συνεπακόλουθα άνθρωπο που κρατά μια θέση και να μην εποφθαλμιά ο ίδιος τη θέση αυτή. Μα τόσο σίγουροι είμαστε πια όλοι σ’ αυτή τη χώρα ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από τον δίπλα μας;

Μα και φυσικά δεν είναι αυτό. Απλά, να, βρε παιδί μου, το να κοκορευτείς στον γείτονα ότι βγήκες διαμερισματικός σύμβουλος στο Κολωκοτρονίτσι είναι η προσωπική σου καταξίωση. Άσχετα αν επί της ουσίας δεν έχεις καμία απολύτως δύναμη και εξουσία.  Τίτλος να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι.

Και πραγματικά, άντε να το καταλάβω στις Ευρωεκλογές. Εκεί σε ψηφίζει όλη η Ελλάδα, εκπροσωπείς τη χώρα σου, είναι και όλο αυτό με το εξωτερικό, είναι και τα λεφτά πολλά, και οι προοπτικές που μπορεί να σου ανοίξουν… Εκεί να το καταλάβω.

Αλλά το να κάνει ο άλλος σκληρό προεκλογικό αγώνα, να χαλάει ακόμα και λεφτά από αυτά που δεν του περισσεύουν για να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, πραγματικά δεν το αντιλαμβάνομαι. Αν ήταν τόσο μεγάλη η μερίδα των Ελλήνων που θέλουν ανιδιοτελώς και εθελοντικά να προσφέρουν στην κοινωνία μας, πιστεύω θα ζούσαμε σε μια πολύ καλύτερη και  πιο πολιτισμένη χώρα, και όχι σε αυτό το χάλι που ζούμε.

Αμ, το άλλο; Όλοι οι ηθοποιοί και οι αθλητές που κατεβαίνουν. Οι μεν πρώτοι θα αναλάβουν και καλά τα πολιτιστικά του δήμου, μήπως κάνουμε και καμιά αρπαχτή σε καμιά συναυλία- λέω εγώ τώρα- και οι δεύτεροι, μήπως κάνουμε και καμιά υπερτιμολογισούλα σε κανένα γήπεδο που θέλει ανακατασκευή.

Μα τέτοια πρεμούρα για να να σπαταλάς όλον τον ελεύθερο χρόνο σου για το κοινό καλό και μάλιστα αμισθί… Μπράβο! Όχι, μπράβο ειλικρινά. Και δεν είχα και σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα. Τελικά μάλλον έσφαλα.

Ας μην γκρινιάζω πάντως. Όλα κι όλα. Πάλι καλά που γίνονται οι εκλογές και ολοκληρώνονται και κάποια έργα. Πώς είναι δυνατόν 3,5 χρόνια οι δήμοι να είναι στο κακό τους το χάλι και ξαφνικά να βρίσκονται τα κονδύλια για να βαφτούν οι τοίχοι, να κλείσουν οι λακκούβες, να φτιαχτούν τα πεζοδρομία και οι παιδικές χαρές, είναι να απορεί κανείς.  Μάλλον είναι το θαύμα του Αγίου των Δήμων, άλλο θαύμα αυτό, όχι σαν αυτό που είδαν η Ντορέττα και ο Ντάνος στο Λυκαβηττό. Και πάλι καλά που μόνο το ‘δαν και δεν το ‘καναν, θα συμπληρώσω εγώ.

Ααα, και μια που μιλάμε για εκλογές θα σας πω μόνο ένα όνομα. Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ποιος είναι ο κύριος; Ένας δημοφιλής κωμικός ηθοποιός ο οποίος μάλλον θα ‘ναι ο νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας. Έτσι απλά. Έπαιξε σ’ ένα σίριαλ τον καθηγητή ιστορίας που έγινε Πρόεδρος, του καλάρεσε, άρεσε και στον κόσμο και τον ψήφισε και στην πραγματικότητα.

Μάρκος for president

Πώς ας πούμε θα θέλαμε όλοι εμείς που είχαμε πωρωθεί με το House of Cards να ‘ταν πραγματικός πρόεδρος των ΗΠΑ ο ΚέβινΣπέισι; Ε να, ένα τέτοιο πράγμα. Μήπως, λέω μήπως να το ξανασκεφτούν κάποιοι εδώ Έλληνες συνάδελφοί του; Δηλαδή θα ‘ταν χειρότερος για πολιτικός ο Μάρκος ο Σεφερλής, ή μήπως πολλές φορές η πολιτική σκηνή και τα όσα εκτυλίσσονται είναι καλύτερα από το Δελφινάριο; Για σκεφθείτε το. Μάρκο, σκέψου το και συ σοβαρά. Και ο Γεωργούλης και ο Παρτσαλάκης μαζί σου νομίζω θα ‘ρθουν…

Και μιας κι έπιασα το καλλιτεχνικό, δεν σας τα ‘πα, πήγα και στο MadWalk το τζόβενο. Λοιπόν, υπάρχει ταλέντο και αισθητική στον Έλληνα όταν θέλει, ρε παιδί μου. Άρτια εκδήλωση. Με άποψη, φαντασία και μοντερνιά. Μπράβο, στους διοργανωτές! Και αυτή η Παπαγεωργίου, καρακουκλάρα. Μπράβο, στο κορίτσι! Τώρα αν σας πω ότι με τρέλανε σαν παρουσιάστρια, μάλλον ψέματα θα πω και δεν το συνηθίζω. Δεν καταλαβαίνω γιατί και από πότε μια πρόσκαιρη δημοσιότητα πρέπει να σε κάνει σώνει και καλά παρουσιαστή. Δηλαδή η Μαιρούλα άσχημη ήταν που τα λεγε και μια χαρά το κορίτσι;

Με την ίδια λογική ας βγάλουν τον φίλο μου το Γεωργαντά που ‘χει ταυτιστεί με τα βραβεία Mad και ας βάλουν τον Λεωνίδα τον Κουτσόπουλο που “πουλάει” και τρελά. Είπαμε, καλές οι δοκιμές, καλό και απαραίτητο να μπαίνουν και νέα πρόσωπα και έχουμε δει να γίνονται και εκπλήξεις, αλλά σίγουρα η πανέμορφη Ηλιάνα δεν ήταν- τουλάχιστον στο MadWalk – μια από αυτές.

Το ‘πε το ‘πε ο «παπαγάλος»

Και για κλείσιμο επιτρέψτε μου να ασχοληθώ και λίγο με την αφεντιά μου. Αν δεν σας αφορά, σταματήστε εδώ την ανάγνωση. Αλλά ειλικρινά όλο αυτό το πανηγύρι που ξεκινούνε διάφορα site με τα δήθεν αποκλειστικά που τα βγάζουν από το στομάχι τους κάποιοι συνάδελφοι, Θεός να μας φυλάξει, και που ουδεμιά σχέση με την πραγματικότητα ή την εξέλιξη των πραγμάτων έχουν, σε κάνει κάποια στιγμή να χάνεις την υπομονή σου.

Καλά, θα θελα να ξέρω, όταν διαψεύδονται πανηγυρικά, συνήθως μετά από κάποιες ώρες ή μέρες, δεν αισθάνονται άσχημα οι ίδιοι; Δεν αισθάνονται την ανάγκη, την ανθρώπινη βρε αδελφέ, να πουν και ένα συγνώμη; Αλλά θα μου πείτε αν δεν υπήρχαν και αυτοί, πώς θα ξεχώριζαν οι υπόλοιποι;

Το κακό όμως αυτοί το κάνουν και αυτοί είναι που παίρνουν και στο λαιμό τους και τους υπόλοιπους.

Υπομονή, κύριοι συνάδελφοι, και ψυχραιμία. Υπομονή και στα “παπαγαλάκια” και τους διασπορείς της σπίλωσης. Ωραία δουλειά, βρε, επιλέξατε…

Αντιλαμβάνομαι την καλή σας πρόθεση και την συναίσθησή σας για το καθήκον, αλλά πιστέψτε με, θα επιζήσει αυτή η έρμη η χώρα και χωρίς τα (ψευδή) νέα για τον Λιάγκα, όπως άλλωστε έζησε και έναν χρόνο και δεν ξέρω και για πόσο ακόμα και χωρίς τον ίδιο τηλεοπτικά….