“Στράγγισα τον εαυτό μου απ’ τη δίαιτα!”
Δεν Κρίνω...

“Στράγγισα τον εαυτό μου απ’ τη δίαιτα!”

“Στράγγισα τον εαυτό μου απ’ τη δίαιτα!”

Πάει και ο 15αύγουστος κυρία μου, και πλέον όλοι -και αυτοί που συνεχίζουμε τις διακοπές μας για μερικές ακόμα ημέρες και αυτοί που τις ολοκλήρωσαν νωρίτερα- βλέπουμε το καλοκαίρι, το κυρίως μενού έστω, να φθάνει προς το τέλος του.

Πάει και η πανσέληνος του Αυγούστου, είναι και αισθητά μικρότερη η μέρα, βράστα κι άστα. Θα πρέπει να ξαναδουλέψουμε.

Και να το λες εσύ που ‘σαι και κουρασμένη και έκανες όλες κι όλες καμιά 10αριά μέρες διακοπές άντε να το καταλάβω, αλλά να γκρινιάζω και ‘γω ο «ναυαγημένος»  για παραπάνω από ένα χρόνο, το λες και λίγο πρόκληση.

Αλλά ας είναι. Είναι να μη αρχίσω. Μετά θα μου ‘ρθει. Εξάλλου “τρώγοντας έρχεται η όρεξη” που λέει και ο λαός. Και το διαπίστωσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φέτος το καλοκαίρι.

Στράγγισα τον εαυτό μου απ’ τη δίαιτα κανένα τετράμηνο κυρία μου και έλιωσα και στο περπάτημα, καμιά 30ρια χιλιόμετρα τη βδομάδα. Έτοιμος για Ολυμπιακούς ένα πράγμα. Έχασα καμιά 15αριά κιλά. Και λέω και ‘γω να με… επιβραβεύσω, ε, και να αφεθώ λιγάκι, για μερικές μέρες, βρε αδελφέ για να χαλαρώσω και να απολαύσω. Τι ήταν να ξεκινήσω το… χαλάρωμα; Σταματημό δεν είχε. Έχει μνήμη το άτιμο το στομάχι τελικά, κυρία μου. Πώς λένε για το σώμα των γυμνασμένων; Το ίδιο πράγμα και με το στομάχι των χοντρών.

Το ξέρω πως με νιώθεις γιατί και συ τα ίδια τραβάς. Μα μέσα σε δυο βδομάδες χαλαρώματος να πάρω  πίσω τα 7 από τα 15; Τσάμπα τα χιλιόμετρα, οι σόλες που έλιωσα και οι προετοιμασίες για τον Μαραθώνιο.

Α, και τώρα που ‘πα προετοιμασίες, από αύριο Δευτέρα μαζεύεται η ομάδα μας για τις προετοιμασίες για το νέο, μεσημεριανό infotainment καθημερινό μας ραντεβού στον ΣΚΑΪ. Λέω και ‘γω να δώσω μια συνέντευξη για πρόμο -μια κάθε δυο τρία χρόνια δίνω άλλωστε και θα σας εξηγήσω το γιατί….

Ε, τη δίνω και μιλάω για τα πάντα, για τον χρόνο απουσίας και αποκλεισμού, για την νέα εκπομπή και το πώς θα είναι, για την ομάδα, για τον ΣΚΑΪ και άλλα πολλά. Ε, το μόνο που αναπαρήγαγαν οι καλοί συνάδελφοι ήταν αν έχω κάνει σχέση μετά το διαζύγιό μου και πως ετοιμάζω τον τηλεοπτικό…  “πόλεμο των Ρόουζ” με την Φαίη, που βέβαια αν διαβάσεις τη συνέντευξη, κυρία μου, θα μάθεις και θα  αντιληφθείς πως καμία σχέση η πραγματικότητα με τους πηχυαίους τιτλους.

Τσαντίστηκα από δω, τσαντίστηκα από κει, και μετά σκέφτηκα πως και ‘γω αν ήμουν στη θέση τους, πιθανόν το ίδιο θα έκανα. Θα ‘βαζα τα πιο “πιασάρικα”, αυτα που πουλάνε περισσότερο. Το κουτσομπολιό.

Έτσι κάπως ηρέμησα, αλλά από την άλλη να και γιατί δεν μιλάω γραπτά.

Στην τηλεόραση, και αυτό σε ζωντανή εκπομπή, κυρία μου. Να ‘σαι κυρίαρχος των λεγόμενων σου. Χωρίς μοντάζ, μιξάζ, διαπραγματεύσεις, τίτλους και τα συμπαρμορτούντα. Ό,τι λες γράφει, και δεν ξεγράφει, αλλά τουλάχιστον είσαι εσύ απολύτως υπεύθυνος για αυτά που ακούγονται και δεν μπορεί να στα διαστρέψει και κανένας. Ούτε fake news ούτε fake τίτλοι.

Α, και τώρα που είπα fake,το πόσο γέλασα με όλους τους εγχώριους τσελέμπριτις που την πατήσανε και βιάστηκαν να ευχαριστήσουν από τα βάθη τις μεγάλης τους καρδιάς τον Τομ Χανκς που σε όλες τις καλοκαιρινές τους βόλτες στην Αντίπαρο φοράει μπλουζάκια με το χάρτη της Ελλάδος, δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Μέχρι που αποκαλύφθηκε, κυρία μου, ότι είχαν κάτι επιτήδειοι κάνει φωτομοντάζ και του ‘βαλαν άλλη μπλούζα, σε άλλη φωτογραφία.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε και το ‘χω ξαναγράψει, όλο αυτό ήταν μια πολύ καλή αφορμή να ξυπνήσει το ελληνικό κράτος και να αξιοποιήσει έναν από τους τρεις πιο δυνατούς ανθρώπους στην πιο βαριά βιομηχανία του θεάματος στον κόσμο, στο Χόλιγουντ.

Μια χαρά δέχθηκε ο άνθρωπος και πολύ καλά έκανε και πήγε στο πάρτι γνωστής εύπορης οικογενείας που έγινε σε φεριμπόουτ στο νησί του. Δεν νομίζω να αρνιόταν μια συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση ή με τον Κυριάκο τον ίδιο. Εκτός αν όλοι εσείς που κυβερνούσατε και κυβερνάτε, έχετε σκεφθεί κανέναν καλύτερο πρεσβευτή και διαφημιστή της Ελλάδας μας από τον συνάδελφό πριν από μένα «ναυαγό». Ε, λέμε και καμιά  μαλακία,  κυρία μου για να περνάει η ώρα, να μας συμπαθάς.

Πάντως επειδή μαθαίνω ότι πρόκειται για πολύ ευγενικό και προσηνή άνθρωπο παρά το καλλιτεχνικό και κοινωνικό μέγεθός του, δεν νομίζω να αρνιότανε να συμμετάσχει σε μια καμπάνια, όχι κατ’ ανάγκην μέσω διαφημίσεων, αλλά με κάποιες ταινίες ίσως, με αυτόν παραγωγό ή και πρωταγωνιστή ας πούμε, που να προβάλουν τη χώρα που και ο ίδιος τόσο αγαπά και έχει σα δεύτερη πατρίδα του.

Και για κλείσιμο, κυρία μου, έτσι δια να ευθυμήσομεν καλοκαιριάτικα, θέλω να αφιερώσω μια είδηση που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση αυτήν τη βδομάδα. Επειδή λέει στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, δυο ετεροφυλόφιλοι πιγκουίνοι τσακωνόντουσαν και κατέστρεφαν τα αυγά τους, οι υπεύθυνοι έβαλαν τα αυγά του ζευγαριού να τα κλωσήσει ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων πιγκουίνων, πράγμα και το οποίο έκαναν, λέει, με πολλή  προσήλωση και προθυμία. Μάλιστα έξω από το κλουβί τους αναρτήθηκε πανό που καλούσε τον κόσμο να μην σοκαριστεί στην πληροφορία ότι υπάρχουν και gay πιγκουίνοι, που παρεμπιπτόντως είναι απολύτως μονογαμικά ζώα και μόλις βρουν το ταίρι τους το κρατάνε για μια ζωή.

Πού αφιερώνω την είδηση; Μα στον Κύπριο μητροπολίτη που πριν καμιά βδομάδα στο κήρυγμα… αγάπης είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι ομοφυλόφιλοι βρωμάνε, είναι άρρωστοι και γίνονται έτσι γιατί οι μανάδες τους κάνουν με… άλλον τρόπο sex.

Να ‘στε καλά σεβασμιότατε, ευθυμήσαμε καλοκαιριάτικα.

Άντε, κυρία μου, σε κούρασα. Ή για να είμαι ειλικρινής εγώ κουράστηκα και σε εγκαταλείπω να συνεχίσω το ταξίδι μου στο Ιόνιο, για το οποίο θα σου μιλήσω την άλλη Κυριακή. Καλή συνέχεια, λοιπόν και μουλιάστε όσο μπορείτε στη θάλασσα και στην καλοκαιρινή ξεγνοιασιά της πανέμορφης χώρας μας. Θα μας χρειαστεί σε όλους τον χειμώνα που αργεί μεν, αλλά έρχεται…