«Πώς είναι να διαβάζεις πράγματα για σένα που δεν έχουν συμβεί ποτέ»
Δεν Κρίνω...

«Πώς είναι να διαβάζεις πράγματα για σένα που δεν έχουν συμβεί ποτέ»

«Πώς είναι να διαβάζεις πράγματα για σένα που δεν έχουν συμβεί ποτέ»

Γεια και χαρά σας σύντροφοι. Και εννοείται πως δε δίνω κομματική χροιά στον όρο. Μα πώς τα ‘χουμε καταφέρει έτσι, ρε παιδί μου, και κάποιες λέξεις τις έχουμε ταυτίσει με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους… Κρίμα κι άδικο μαζί. Όχι για τους χώρους, αλλά για τις λέξεις… που λέει κι ο Αλέξης.

Α, και μια και αναφέρθηκα στον Αλέξη, δεν ξέρω αν το θυμάστε, σε μια βδομαδούλα ψηφίζουμε. Για τους τοπικούς μας άρχοντες και για τους ευρωπαϊκούς αντιπροσώπους μας.

Απ΄ό,τι αντιλαμβάνομαι πάντως δεν υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον. Μα τι είμαστε όμως, ρε παιδάκι μου! Μια ζωή μίρλα, μουρμούρα, δυσαρέσκεια και κριτική. Και όχι αδίκως. Και όταν έρθει η ώρα η δική μας, η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα, που λέγαμε και ‘μεις οι ποδοσφαιρόφιλοι παλαιότερα, καρφάκι δεν μας καίγεται. Παρακολουθώ τις τηλεθεάσεις στις πολιτικές εκπομπές.  Πολικές θερμοκρασίες. Μονοψήφια και πάλι μονοψήφια. Ουδείς ασχολείται και ενδιαφέρεται. MasterChef και ξερό ψωμί.

Αμ, το άλλο παράδοξο; Ασχολούμαστε όλοι τόσο πολύ με τις δημοσκοπήσεις. Δίνουμε τόση μεγάλη σημασία. Όλοι μάλιστα γνωρίζουμε και τις περιβόητες «μυστικές», μεγάλο ανέκδοτο αυτό. Δηλαδή ένα κόμμα γιατί να κρατάει άσο στο μανίκι μια «μυστική» δημοσκόπηση; Για να κάνει έκπληξη στη «φανερή»; Αφού έτσι κι αλλιώς και οι δύο έξω θα πέσουνε.

Αυτό άλλωστε δε γίνεται τα τελευταία χρόνια; Με τεράστια λάθη και αποκλίσεις όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και τα exit polls ούτε με κιάλι δεν βλέπουν αποτέλεσμα. Κατόπιν, το βράδυ των εκλογών αναλύουνε οι ειδικοί τα αίτια της αποτυχίας και την επόμενη βδομάδα παρουσιάζουνε και πάλι μια νέα δημοσκόπηση για τη δύναμη των κομμάτων αμέσως μετά τις εκλογές. Ελληνικά παράδοξα σε μια παράλογη χώρα.

Το μόνο που βρήκα έξυπνο στην προεκλογική περίοδο ήταν το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ με το «μην ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ». Όπως και να το δει κανείς. Και κυριολεκτικά και αλληγορικά…

Χάθηκε, κυρία μου, να σκεφτούν οι Έλληνες επικοινωνιολόγοι και διαφημιστές ένα όμορφο σποτάκι σαν αυτό Δανού υποψηφίου, πρώην Ολυμπιονίκη, που αναρτήθηκε στο Pornhub, μια από τις πιο δημοφιλής πορνό ιστοσελίδες, με μότο “Oταν σταματήσεις να μαλακ….. , ψήφισε τον Γιόκκε»; Θα μου πεις εδώ στην Ελλάδα, η πολιτική μας ιστορία δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια να πιστέψουμε ότι θα σταματήσουμε να μαλακιζ…… αλλά ας μην το κάνουμε και μεγάλο θέμα αυτό…. Κρύβε λόγια, Έλληνα…

Πολύ δεν ασχοληθήκαμε με τις εκλογές; Δεν είναι δα και η Γιουροβίζιον. Που κι αυτή βέβαια, κυρία μου, την περνάει την κρισούλα της. Καλές η Τάμτα και η Ντούσκα και καλή επιτυχία, αλλά έχουμε χάσει και κει το ενδιαφέρον μας. Θα ξεχάσω εγώ τα δελτία του Star -λίγο δύσκολο νατ α ξεχάσω αφού τα έλεγα!- που κάτω από 35% δεν πέφταμε τις ημέρες τις Γιουροβίζιον! Τότε που όλη η Ελλάδα ασχολιόταν με το κατά Δανίκαν “βρακάκι” της Έλενας της Παπαρίζου. Ωραίες εποχές! Ο τελικός της Γιουροβίζιον για μας στο Star ήταν σαν την εκλογική βραδιά για το Mega, μη σας πω ακόμα σημαντικότερος!

Πάντως για να λέμε και καμιά αλήθεια, πέραν της απαξίωσης και του όρου “ευτελές gay πανηγυράκι”, που προσπαθούν να προσδώσουν κάποιοι  κολλημένοι αριστεροί κουλτουριάρηδες στον θεσμό, θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες – αν όχι τη σημαντικότερη- παγκόσμιες, μουσικές παραγωγές, με τεράστιο καλλιτεχνικό, οικονομικό και εμπορικό ενδιαφέρον. Δεν πάει τυχαία, κυρία μου, η Madonna να τραγουδήσει. Σκεφθείτε ότι θα τη δούνε πάνω από 200 εκατομμύρια νοματαίοι! Μιλάμε για πολύ σοβαρή μπίζνα και ας το σκεφτούν σοβαρά όσοι ξαναγεμίσουν το “όπλο” τους για να πυροβολήσουν.

Και ανάμεσα στις εκλογές και την Γιουροβίζιον, κάπου θαμμένη στα ψιλά, η σημαντικότερη για μένα είδηση. Ίδιον της εποχής μας και του τι έρχεται όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε την αναπόφευκτη και αναγκαία εξέλιξή μας. 16χρονο κορίτσι από τη Μαλαισία έθεσε το απλό ερώτημα στους διαδικτυακούς της φίλους. Ζ ή Θ; Και βέβαια το 69% απάντησε Θ! Έτσι, προφανώς για να σπάσει πλάκα, για να δει τι θα συμβεί, για να βγάλει τα σκοτεινά κρυφά ένστικτα του χειρότερου ζώου που κατοικεί σε αυτόν τον πλανήτη. Και έτσι ήσυχα και διαδικτυακά,το κορίτσι έβαλε τέλος στη ζωή του. Ναι, αυτοκτόνησε, ως αποτέλεσμα μια ψηφοφορίας του Instagram. Τόσο απλά.

Και θα μου πείτε, τι πρέπει να γίνει. Να σταματήσει ο influencer να πουλάει την πραμάτεια του, να κάνει τσάμπα διακοπές και πληρωμένα φαγοπότια; Και βέβαια όχι. Και βεβαία δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εξάλλου την εξέλιξη δεν την πολεμάς με το να της πας κόντρα. Γιατί αυτή θα συμβεί έτσι κι αλλιώς. Απλά δεν πρέπει να γίνει ανεξέλεγκτα. Και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψιν όλοι μας. Όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το παγκόσμιο διαδικτυακό γίγνεσθαι. Σε αυτό το διαδικτυακό πάρτι που τόσο εύκολα μπορεί να γίνει επικίνδυνα θανάσιμο.

Και για να μην κλείσω με τα δυσάρεστα, και για να γυρίσω στα ευτελή, επιτρέψτε μου να ασχοληθώ και λίγο και με την αφεντιά μου. Το τι μαλακ… έχουν γραφτεί και έχω διαβάσει και αυτήν τη βδομάδα για το τηλεοπτικό παρόν και μέλλον μου, ειλικρινά με ξεπερνάει. Μα αν έτσι γίνεται το ρεπορτάζ, τώρα καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος δεν εκτιμά καθόλου εμάς τους δημοσιογράφους. Ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή. Ό,τι κατεβάσει το τσερβέλο μας και ό,τι κακία και απωθημένο έχουμε να βγάλουμε. Έτσι δυστυχώς γίνεται το ρεπορτάζ. Όχι ευτυχώς από όλους. Υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Και έτσι απλά και όμορφα διαβάζεις πράγματα για σένα που δεν έχουν συμβεί ποτέ. Χωρίς καν να ερωτηθείς. Χωρίς να αισθάνεται κανείς ντροπή. Ποιος άλλωστε την έχασε;

Αν θέλω και πρέπει να πω κάτι, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μου, θα το πω εγώ, όταν και αν έρθει η ώρα. Δόξα τω Θεώ, μεγάλο παιδί είμαι και όταν θέλω δεν το κρατάω και κλειστό το ρημάδι. Προς το παρόν, κύριοι συνάδελφοι, υπομονή και ψυχραιμία.

Και μήπως -λέω- να βάλουμε να δούμε και μερικές φορές και τη διαφήμιση του Δανού υποψηφίου στο πορνοσάιτ; Πού ξέρεις, καμιά φορά μπορεί να μας βγει και σε καλό…