«Πέσιμο, φλερτ, dating, καμάκι στα χρόνια του πληκτρολογίου»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Πέσιμο, φλερτ, dating, καμάκι στα χρόνια του πληκτρολογίου»

«Πέσιμο, φλερτ, dating, καμάκι στα χρόνια του πληκτρολογίου»

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Να εξηγούμαστε καταρχήν. Ό,τι γράψω δεν είναι μόνο αποτέλεσμα δικής μου εμπειρίας! Εγώ λειτουργώ παλιακά, με πετρέλαιο ντίζελ. Είναι κυρίως ό,τι ακούω, συζητάω, διαβάζω από άνδρες και γυναίκες. Είναι κουβέντες με ειδικούς, ψυχολόγους, σεξολόγους και κατά συρροή “πεσιματίες” και “καυλαντίζοντες”. Ειδικοί είναι και αυτοί.

Πάμε παρακάτω.

Δεν υπάρχει φλερτ πια μου λένε φίλες γυναίκες. Οι άνδρες είναι “κότες”. Δεν υπάρχουν άνδρες εκεί έξω. Δεν την “πέφτουν” πια.

Βαρεμάρα άποψη, σαν τσίχλα μασιέται τελευταία. Κανένας δε θέλει να δει τη συναισθηματική του “αναπηρία” και πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Ξέρετε τι λένε οι άνδρες κορίτσια;

Ότι όλες πουλάνε μούρη, κάνουν τις ντίβες, τις κοιτάς και ξινίζουν. Πώς στο διάολο να τις πλησιάσεις; Να φας και χλαπάτσα δημοσίως;

Και όλα αυτά τα ακούω σε μια περίοδο που οι γυναίκες έχουν και “ξεψαρώσει” και ξεσαλώσει σεξουαλικά, ιδιαίτερα οι κάτω των 30. Το λένε και οι επιστήμονες. Οι νέες γενιές κοριτσιών προχωράνε πολύ πιο γρήγορα απ’ τ’ αγόρια στο σεξ ηλικιακά και συνεχίζουν δριμύτερες. Μια σειρά στερεοτύπων για χιλιάδες χρόνια κατέρρευσε εύκολα, ξαφνικά σαν το Τείχος του Βερολίνου. Οι νέες γυναίκες ούτε φοβούνται μην κακοχαρακτηριστούν, ούτε κολλάνε στα παλιά κοινωνικά καρκινώματα που τις ήθελε σε δευτερεύοντα ερωτικό ρόλο.

Εγώ δηλαδή, για να πω την αλήθεια, έχω τρομάξει. Αλλιώς είχα μάθει τόσα χρόνια. Τις βλέπω έτοιμες για όλα στα μπαρ και στα κλαμπ, με το όπλο παρά πόδας και με το βλέμμα “ξυράφι”. Μικρές μεγάλες. Ιδιαίτερα οι νεότερες. Όπως μου είπε και ένας γνωστός και καλός και συχνά τηλεοπτικός σεξολόγος, τα κορίτσια στα 20 έχουν γράψει στο κοντέρ (σε μέσο όρο μιλάμε πάντα) περισσότερους σεξουαλικούς παρτενέρ απ’ ό,τι τα συνομήλικα αγόρια. Και έχουν ξεκινήσει και νωρίτερα.

Εμείς στην τρίτη Λυκείου (6η Γυμνασίου τη λέγαμε) ψάχναμε απεγνωσμένα να βρούμε μία να έχει κάνει σεξ για να της την πέσουμε μπας και δούμε “άσπρη μέρα”.

Γι’ αυτό είχε και άνθιση το περιβόητο ελληνικό “καμάκι” στις ξένες! Γιατί απλά έκαναν απενοχοποιημένο σεξ. Οπότε και μεις βλέπαμε “χαρά” κάθε καλοκαίρι. Καλά που υπάρχουν οι ελληνικές ταινίες να το θυμόμαστε και να γελάμε.

Αυτό το γεγονός δεν το θεωρώ ούτε καλό ούτε κακό. Αναμενόμενο κάποια στιγμή ήταν, μιας και η γυναίκα σεξουαλικά είναι πιο εξελιγμένο “όπλο” από τον άνδρα. Άργησα αλλά το κατάλαβα αυτό. Η σεμνοτυφία, ο συντηρητισμός και τα ρατσιστικά κλισέ που κυριαρχούσαν για χιλιετίες δεν με άφηναν να το δω. Ας όψεται η θρησκεία.

Για να μπω λοιπόν στο θέμα του τίτλου του άρθρου, εξαιτίας της εξέλιξης των γυναικών, το παιχνίδι του φλερτ άλλαξε. Δραματικά. Ο νέος άνδρας φοβάται ότι αν πάει “για μαλλί” μπορεί να βγει και “κουρεμένος” που λέγαμε παλιά.

Και βλέπει μια συνομήλικη να έχει μεγαλύτερη σεξουαλική εμπειρία από αυτόν. Και ξέρει (διότι το κανε κι ο ίδιος) ότι τα κορίτσια από πολύ μικρά έχουν δει και YouTube και YouPorn. Αυτά που μάθαιναν οι γυναίκες μετά τα 20 τα ξέρουν απ΄τα 12-13. Εδώ δεν τα ξέραμε εμείς.

Για να εξομολογηθώ κι ένα “ρεζίλι” μου: την πρώτη φορά που έκανα σεξ (θα ‘μουν 16 παρά κάτι) με μία 19χρονη χορεύτρια -λέμε τώρα- σε κάτι μπουζούκια στον Βόλο, ήξερα πού ακριβώς να μπω αλλά δεν ήξερα ότι κουνιέσαι κιόλας! Έκανα το στρείδι.

Τώρα ανέλαβαν τα social media τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Πάλι καλά! Και ο πρώην κυνηγός έχει γίνει θήραμα. Κι έχει σκιαχτεί.

Και λάου λάου βρέθηκε το καταφύγιο για όλους αφού δεν τολμάνε να μιλήσουν όπως γινόταν παλιά, να φλερτάρουν, να την “πέσουν”, όπως θέλετε πείτε το.

Social media. Εν αρχή ήταν το Facebook. Κατά 90% -και σύμφωνα με έρευνες και μετρήσεις- χρησιμοποιείται για γκομένισμα. Ξέρω κόσμο, άνδρες ώριμους, που έβρισκαν γυναίκες από το Facebook. Ραντεβού στα τυφλά!

Τυφλά γιατί άλλο η φωτογραφία και άλλο η πραγματικότητα. Αλλά ποιος νοιαζόταν; Όταν ψάχνεις γκόμενο ή γκόμενα στο Facebook είσαι μάλλον κοντά στην αγαμία ή στην απελπισία. Εκτός και αν είναι απλώς μια kinky μικροδιαστροφή. Να γουστάρεις το άγνωστο, να σε φτιάχνει αυτό. Και ό,τι κάτσει.

Μετά όμως ήλθε το απόλυτο “όπλο”. Instagram. Εδώ έχεις πολλές option, μιας και οι πολλές φωτογραφίες είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Και γίνεται… “σκοτωμός”.

Γυναίκες μπερδεμένες στον νέο ρόλο, άνδρες ζαλισμένοι και κυρίως φοβισμένοι, ξεχαρμανιάζουν στο Insta. Εδώ ξέρουμε όλοι ανθρώπους που είναι στο ίδιο μαγαζί και αντί να μιλήσουν στέλνουν μήνυμα στο Insta!
Εντάξει, υπάρχουν και πολλοί που το ‘χουν επάγγελμα. Στέλνουν το ίδιο μήνυμα σε όποια κάτσει, μπας και “μασήσει” κάποια τελικά. Ψαράδες με παραγάδι είναι αυτό! Καυλαντίζουν όλη μέρα και νύχτα με το Insta, όπου κι αν βρίσκονται.

Για να πούμε την αλήθεια, το Insta βοηθάει να μη φας τη “χυλόπιτα” καυτή και με μάρτυρες! Δημοσίως.

Εμείς παλιά κάναμε συλλογή, μαγαζί θα ανοίγαμε. Τώρα φοβούνται πια. Ηλιθιωδώς κατά τη γνώμη μου. Η εμπειρία των παλιών λέει ότι ένα ωραίο μπλα μπλα είναι και γοητευτικό και σέξι. Έτσι λέω.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι μίζεροι! Γράφουν στο Insta μπας και γλιτώσουν το κέρασμα στο ποτό!

Κοροϊδεύετε εσείς αλλά κυκλοφορούν ανάμεσά μας… Σε ποσότητες μεγάλες.

Όλοι οι πραγματικά μεγάλοι εραστές έχουν ευγλωττία – και η λεκτική αποπλάνηση είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την πραγματική αποπλάνηση”. Μαρία Μαννές

Και οι γυναίκες; Μια από τα ίδια.

Τώρα μου έγραφε μια καλή μου φίλη (κάποιοι/ες λόγω ηλικίας μάλλον με χρησιμοποιούν ως σύμβουλο γκομενικών υποθέσεων) για την κολλητή της, ότι μάλλον γουστάρει κάποιον και αυτός μάλλον φοβάται να της την πέσει. Με ρώτησε τη γνώμη μου. Τελικά τι κατάλαβα; Ο άνθρωπος είχε δείξει ενδιαφέρον 2-3 φορές αλλά αυτή έκανε τη δύσκολη και τη ντίβα ενώ τον γούσταρε! Και μετά τον έλεγε “κότα” και ήθελε να τον βρίσει κιόλας! Οπότε εγώ της είπα και ένα fuck you αξίζει σε αυτήν και όχι σε αυτόν. Στις πόσες φορές, αγάπη μου, καίγεσαι; Σου προτείνει έξοδο μία φορά, δύο φορές άντε τρεις. Μετά άντε κι εσύ κι ο γρύλος σου!

Και τι μου λένε οι γυναίκες; Ότι αυτά τα μηνύματα είναι ανούσια, του κερατά, άσχετα, ξενέρωτα και ξεκινούν π.χ. με ένα σχόλιο στη φωτό ή εντελώς αδιάφορα. Και οι γυναίκες χαίρονται, ακόμη και με αυτά. Γιατί όπως θα έλεγε η Soulaglamorous ή ο toixos στο insta, με το που φτάνει το μήνυμα, μια γυναίκα το στέλνει σε όλο το ταχυδρομείο της για να δείξει ότι ο άλλος της την πέφτει. Μόνο αφισοκόλληση δεν κάνει! Και χαίρονται και οι άνδρες που τόλμησαν ένα like ή ένα μήνυμα. Τώρα που το Insta θα κόψει τα likes να δούμε πώς θα ρίχνουν παραγάδι.

Όχι ότι δεν έχει αποτέλεσμα το Insta!Έχει και παραέχει! Και σχέσεις και ξεπέτες γίνονται κατά συρροή εκεί! Είναι το νέο νούμερο τηλεφώνου! Ευκολάκι, το βρίσκεις και μόνος σου κατά 90% αν μάθεις όνομα. Δε ζητάς τηλέφωνο πια! Τζάμπα έχεις τον αριθμό. Μόνο για να σου έρχονται λογαριασμοί. Το να ζητήσεις το Insta προφανώς δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι και για την… καλλιτεχνική φωτογραφία. Είναι ωραίο άλλοθι, βγάζει και τους δύο από την αμηχανία.

Με το ένα και με το άλλο, λένε ότι το φλερτ το “σκότωσαν” τα social media. Διαφωνώ. Τις παρέες “σκοτώνουν” τα social media. Όταν πάμε να φάμε και ο καθένας μαλακίζεται με ένα τηλέφωνο. Ο Κυριάκος πέρα από το τσιγάρο πρέπει να κόψει και το Wifi στα μαγαζιά! Και μπλοκ σήματος!

Όχι, το φλερτ, για όποιον θέλει να το διαπράξει. Ίσα ίσα, βοηθάει σε γνωριμίες αν δεν γίνονται γελοιότητες του τύπου που προανέφερα πριν, στο ίδιο μαγαζί να μιλάνε με Insta.

Δεν μπορείς σαν βαρεμένος γέρος στο νεκροκρέβατο να γκρινιάζεις ότι άλλαξε ο κόσμος και πήγαν όλα κατά διαβόλου.

Δεν μιλάνε όσων η γενιά δεν έμαθε να μιλάει κανονικά, αλλά μεγαλώνουν αμίλητα, ακόμη και όταν είναι σε παρέες, με λάπτοπ και κινητό συγχρόνως. Δε μιλάνε αγόρια γιατί έχουν τρομάξει απ’ τη σεξουαλική και χειμαρρώδη απελευθέρωση των γυναικών. Δε μιλάνεγιατί χάθηκαν οι παλιοί ρόλοι και δεν βρέθηκαν καινούριοι. Ποιος κυνηγάει ποιον ή απλά αν χρειάζεται πια κυνηγι. Οι γυναίκες και θέλουν να κυνηγηθούν-διεκδικηθούν αλά παλαιά αλλά θέλουν και τον ρόλο του κυνηγού. Έχουμε μπερδευτεί.
Και οι νέοι άνδρες κόμπλαρα τώρα που η θάλασσα έγινε γιαούρτι και αυτοί δε βρίσκουν τα κουτάλια.

Τα παραπάνω, όπως και ειδοποίησα στην αρχή, τα έγραφα λίγο προσωπικά, λίγο τι μου λένε και λίγο τι διάβασα από ειδικούς και μη.

Εγώ τι πιστεύω; Ότι το φλερτ αν σου αρέσει, αν το θες, είναι πιο εύκολο από ποτέ. Όπως και το σεξ. Αλλού έχουμε χαθεί. Στην πόζα, στο στήσιμο, στον φόβο, στο ποια/ποιος είμαι εγώ. Όταν η ζωή σου αμφισβητείται από παντού, λογικό να σε ακολουθεί και στο φλερτ.

Αλλά χωρίς φλερτ (και με ό,τι συνεπάγεται πια) η ζωή είναι βαρεμάρα, παραίτηση. Το είχε πει υπέροχα η Μελίνα Μερκούρη, όταν -μεγάλη πια- τη ρώτησαν γιατί δεν πάει πια στο αγαπημένο της μπαρ.

“Δε βγαίνω έξω από τότε που έπαψα να φλερτάρω”.

Υπάρχει άλλος λόγος να βγεις;

Και για να τελειώνω. Θα μου πείτε, φλερτ, ναι. Αλλά γιατί; Για σχέση ή για ξεπέτα;

Το καταλαβαίνω το ερώτημα καλά. Δεν κάνω τον χαζό. Απλά το θεωρώ ψευδές ερώτημα πια. Δε ζούμε στην εποχή που αρραβωνιαζόντουσαν για να βγαίνουν. Δε ζούμε στην εποχή που η γυναίκα έσφιγγε τα δόντια (και τα βρακιά) μέχρι να συμπληρωθούν 2-3 μήνες πριν από το σεξ γιατί αλλιώς θα την έλεγαν πουτάνα ή εύκολη.

Ξέρουμε απλά όλοι (κι ας κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) ότι χωρίς να προηγηθεί σεξ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δε χτίζεται. Ευτυχώς δηλαδή. Πολλοί πήγαν για σχέση χωρίς να κάνουν σεξ και έφυγαν τρέχοντας. Και ακόμη περισσότεροι ξεκίνησαν για πλάκα, σε ξεπέτα και έμειναν μαζί μια ζωή. Ξεκινάμε με κάποιον γιατί τον επιθυμούμε.