Ριχάρδος: Γιατί καθυστερεί η έγκριση αποφυλάκισής του
Κοινωνία

Ριχάρδος: Γιατί καθυστερεί η έγκριση αποφυλάκισής του

Ριχάρδος: Γιατί καθυστερεί η έγκριση αποφυλάκισής του

Μπορεί η γνωμοδότηση της ΑΑΔΕ να άνοιξε τον δρόμο για την αποφυλάκιση των 8 εμπλεκομένων στην υπόθεση λαθρεμπορίου χρυσού, όμως το θέμα “σκοντάφτει” στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Έτσι, τόσο οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, όσο και ο Ριχάρδος παραμένουν στις φυλακές.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας φαίνεται να διατηρεί τις επιφυλάξεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση ως προς την ποινική τύχη των κατηγορούμενων. Από την Εισαγγελία τονίζουν πως υπάρχουν διάφορες νομικές θέσεις, που δεν ξεδιαλύνουν άμεσα την υπόθεση.

Έτσι, οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να κρατούνται. Εξετάζεται ωστόσο το ενδεχόμενο, οι συνήγοροι υπεράσπισης να απευθυνθούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου θα καταθέσουν αιτήσεις άρσης της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους και ενδέχεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το δικαστικό συμβούλιο.

Η νέα τροπή στην υπόθεση

Νωρίτερα είχε διαρρεύσει πως ο επιχειρηματίας έβγαινε από τη φυλακή το μεσημέρι, κάτι που ωστόσο τελικά διαψεύδεται. Από χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.